festivalul blogurilor gustoase

autor:

autor

» » Sosuri

Sos olandez

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se topeste A din unt pe baia de apa.


Se adauga galbenusurile amestecind mereu, sare, piper si zeama de lamiie picatura cu picatura, ca untdelemnul la maioneza.


Se bate tot timpul cu telul pina ce sosul incepe sa se ingroase.


Se adauga zeama de carne, putin cite putin.


Se lasa sa se ingroase.


Se pune si restul de unt continuind batutul.


Se serveste fierbinte.


Se poate pregatisi fara zeama de carne. Nu se lasa sa fiarba.


  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

9 voturi

Ingrediente

  • 150 g unt
  • 2-3 galbenusuri
  • 1 lamiie
  • sare
  • piper
  • ½ ceasca zeama de carne sau de peste

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Salsa de rosii

Salsa are avantajul de a fi considerata salata dar si sos deopotriva. O intalnim cel mai des langa

1 vot    0 comentarii
nespecificat
Salate diverse

Iaurt la Philips Multicooker

Nici nu stiti cat de mult ne-am bucurat cand am aflat ca noul Philips Multicooker are un program

4 voturi    13 comentarii
nespecificat
Sosuri

Sos de iaurt cu mustar

Se bate iaurtul cu sarea si piperul. Se adauga mustarul cu boabe si hreanul.Se serveste in orice

4 voturi    0 comentarii
5 min
Sosuri
Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Sosuri
Pesto de leurda

Pesto de leurda

Desi sosul e relativ usor de preparat, frunzele de leurda s-au dovedit putin mai incapatanate la macinat, de aceea robotul s-ar putea

1 vot    1 comentariu
30 min
Paste si pizza
Maioneza cu lapte din soia in 5 minute

Maioneza cu lapte din soia in 5 minute

*Laptele de soia trebuie agitat inainte de folosire! In vasul de la mixerul vertical puneti uleiul, laptele, mustarul, zeama de lamaie

0 voturi    0 comentarii
5 min
Retete de post