autor:

autor

» » Sosuri

Sos pentru fripturi

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

In sosul scurs de la friptura, de la care s-a ridicat grasimea, se adauga doua linguri de smintina, amestecata cu un virf de cutit de faina.


Se pune sa mai dea un clocot, apoi se adauga zeama de lamiie si se serveste la friptura. Acest sos se poate lega cu faina amestecata cu apa si se fierbe intotdeauna in tava in care s-a fript carnea, in timp ce carnea se taie si se asaza in farfuria de servit. Dupa gust, se pot adauga in sos mere rase.


  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

25 voturi

Ingrediente

  • 2 linguri smintina
  • faina
  • zeama de lamiie

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Salsa de rosii

Salsa are avantajul de a fi considerata salata dar si sos deopotriva. O intalnim cel mai des langa

1 vot    0 comentarii
nespecificat
Salate diverse

Iaurt la Philips Multicooker

Nici nu stiti cat de mult ne-am bucurat cand am aflat ca noul Philips Multicooker are un program

4 voturi    13 comentarii
nespecificat
Sosuri

Sos de iaurt cu mustar

Se bate iaurtul cu sarea si piperul. Se adauga mustarul cu boabe si hreanul.Se serveste in orice

4 voturi    0 comentarii
5 min
Sosuri
Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Sosuri
Unt cu usturoi si marar

Unt cu usturoi si marar

Untul se lasa sa se inmoaie la temperatura camerei. Usturoiul il curatam, se taie in doua, il punem intr-o strecuratoare de metal, punem

2 voturi    6 comentarii
15 min
Sosuri
Spanac

Spanac

Se fierbe spanacul cam 10 minute cat sa nu isi schimbe culoarea (nu trebuie sa devina verde pal, spre galben), se scurge bine de apa

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi