autor:

Lupu Caprian Irina Mihaela

» » Sosuri

Sos pentru piftele (parjoale)

Autor: Lupu Caprian Irina Mihaela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 10 martie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se curata ceapa, se taie cuburi mici, se pune in cratita si se acopera cu ulei, se pune pe foc, se adauga o lg bulion, dafinul, ienibaharul, s.g., sare, piper. amesteca pana se inmoaie ceapa (nu se rumeneste), se adauga apa si se lasa pe foc. Intr-un castron se pune o lg bulion, 2 lg faina, se adauga treptat apa pana rezulta o pasta mai subtire fara cocoloase.


Se adauga in cratita amestecand energic, cu focul dat la minimum.


Se mai lasa la fiert 5 minute (amestecand sa nu se prinda de oala).


Este foarte bun daca puneti piftelele in sos pt ca imprumuta gusturile.

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    andy , 20 martie 2010

    parjoalele se pun dupa ce ai terminat sosul de facut adica la urma!

  • Fara foto

    mariana , 12 noiembrie 2009

    poti sa le pui cand aproape e gata sosul.. si mai lasi 2 3 min si gata papik!!:D

  • Fara foto

    razvan , 04 noiembrie 2009

    da parjoalele cand se pun?:-??:-?

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

63 voturi

Ingrediente

  • 1 ceapa
  • 1 foaie dafin
  • 3 boabe ienibahar
  • 1 lingurita secretul gustului de legume
  • 2 linguri bulion sau pasta de tomate
  • 2 linguri faina grau
  • ulei
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Lupu Caprian Irina Mihaela

Tocanita de purcel cu ceapa

Se pune uleiul la incins, se adauga carnea taiata cuburi, dupa ce se rumeneste putin se adauga ceapa

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Prajitura cu mere

Se curata merele si se dau pe razatoarea de sfecla. Se scurg foarte bine de zeama si se pun intr-o

0 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Prajituri

Ciorba de legume cu smantana

Se pune uleiul intr-o oala se adauga legumele, ingredientele si apa, se lasa le fiert.Intr-un castron

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe

andy

parjoalele se pun dupa ce ai terminat sosul de facut adica la urma!

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Sosuri
Sos de visine pentru friptura

Sos de visine pentru friptura

Pasul 1: Punem amidonul intr-un bol si adaugam incet supa de pui, in timp ce amestecam pana la omogenizarea completa. Pasul 2: Pregatim

1 vot    0 comentarii
45 min
Sosuri
Unt cu usturoi si marar

Unt cu usturoi si marar

Untul se lasa sa se inmoaie la temperatura camerei. Usturoiul il curatam, se taie in doua, il punem intr-o strecuratoare de metal, punem

3 voturi    7 comentarii
15 min
Sosuri