autor:

autor

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Sote de morcovi

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se trece prin razatoarea cea mai fina morcovul, care in prealabil a fost curatat si spalat bine.


Se colecteaza, intr-un castron mai mare decat continutul de morcov cu cel putin o treime, morcovul ras, se adauga mierea de albine, piper dupa gust, un varf de lingurita de foi de dafin macinate, (putina sare de mare, daca nu putem fara, asta acum, la inceput, deoarece pe parcurs vom descoperi ca adaosul de sare nu va mai fi necesar… vom si intelege de ce!).


Se zdrobeste cu dosul lamei cutitului cateii de usturoi, se adauga si se amesteca foarte bine totul. Pentru operatia fara mixer, se adauga treptat cate putin ulei, pana cand aspectul morcovului devine lucios, si apare ca o pasta moale de morcov fiert. Daca veti fi atenti, transformarea se va intampla, cam la fel cu ceea ce faceam atunci cand se incorporeaza ulei in vinetele tocate, la salata de vinete traditionala… totul pare ca ia o tenta sidefie… In acest moment deja, gustul a ceea ce era soteul de morcovi in bucataria de pana acum este imitat!


Ramane sa fie asezat doar in castronul de servire, si se asorteaza, placut ochiului nostru si al acelora ce sunt invitati la masa, cu verdeata preferata, tocata fin, cu feliute fine de usturoi, masline… sau oricare dintre gamele de expresie ale culorilor, care sa aduca, armonioasa bucurie, darului din dar, al vietii catre viata…

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Elena Tamba , 07 septembrie 2014

    am facut reteta sote de morov areusit foarte bine si cu un gust minunat

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 30 august 2010

    O bunatate !

  • Fara foto

    Popescu Chitibusar , 12 martie 2010

    Sote-ul nu este gatit termic?

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

31 voturi

Ingrediente

  • 3 morcovi mari (5 mijlocii)
  • trei catei de usturoi
  • verdeata (marar sau patrunjel)
  • putin piper
  • ulei de masline sau de floarea soarelui presat la rece
  • foi de dafin bine maruntite in rasnita de cafea
  • foarte putina sare de mare
  • o jumatate de lingurita de miere poliflora

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Fasole si linte cu caise si carnaciori afumati

Taiem carnaciorii in bucati mici. Intr-o cratita punem ulei de porumb la incins si calim carnaciorii.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Spaghete cu sos de ciuperci

Fierbem apa, adaugam sare si cand clocoteste apa adaugam spaghettele. Le fierbem al dente apoi

8 voturi    5 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ciuperci la gratar cu aripioare si sos de rosii

Ciupercile se spala si se curata de pielite. Se condimenteaza si se stropesc cu otet balsamic. Gratarul

1 vot    1 comentariu
nespecificat
Mancaruri cu carne

Elena Tamba

am facut reteta sote de morov areusit foarte bine si cu un gust minunat

Ti-a placut? Da-o mai departe!
coca cola

Adauga ingredientele pe care le ai la dispozitie si vei gasi retetele dorite pentru cei dragi.



Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Dovlecei rotunzi umpluti

Dovlecei rotunzi umpluti

Dovleceii se spala bine, apoi li se taie capacele de deasupra. Cu o lingurita se scobesc in interior si se pastreaza tot miezul. Legumele

1 vot    1 comentariu
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Lasagna cu legume

Lasagna cu legume

Legumele proaspat culese din gradina, se curata, se spala si se toaca marunt. Se incinge uleiul intr-o tigaie, se pun legumele, condimentele

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi