autor:

autor

» » Paste si pizza

Spaghete Carbonara

   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Prepararea sosului: Intr-o tigaie mare, incinsa, se pun bucatelele de bacon, dupa ce in prealabil au fost taiate (nu foarte marunt, cam de 1 cm latime si 4 mm grosime).


Se prajesc bine de tot pina devin crocante (aproximativ 6-8 minute).


Se scot bucatelele de bacon si se asaza pe un prosop de hirtie pentru a se absorbi grasimea adiacenta. Grasimea din tigaie se scurge, pastrind insa aproximativ 3 lingurite de grasime.


Se adauga usturoiul pisat si piper dupa gust si se soteaza usturoiul pentru aproximativ 45 de secunde, pina cind se "aureste".


Se ia tigaia de pe foc, se adauga baconul prajit, si pastele fierte "al dente" si se mai adauga un pic de piper, sare si se tine pe foc inca 1 minut.


Ouale, batute bine intr-un bol, impreuna cu un praf de sare, se adauga peste acest amestec fierbinte, dar in prealabil tigaia se ia de pe foc. Cand se adauga ouale, se amesteca incontinuu, pina cind ouale se lipesc pe paste si se intaresc.


Se adauga brinza proaspat rasa (parmezanul) si se amesteca bine.


Fierberea spaghetelor "al dente": se pune la fiert apa cu sare si cu un cubulet de unt (la 100 gr. spaghete, cel putin 1 litru de apa).


Cind apa fierbe (da in clocot) se adauga spaghetele, avind grija ca pe masura ce se inmoaie, sa intre in apa toata cantitatea de spaghete. Nu se fierb mai mult de 10 minute.


Se gusta spaghetele, atunci cind este fiarta astfel incat nu se sfarima, dar nici nu mai are un miez de pasta nefiarta la mijloc, se cheama ca sunt fierte "al dente".


Se serveste in castronele (nicidecum in farfurii) si se presara patrunjel verde tocat foarte fin pe deasupra.

  • 24 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Filip Cristi , 28 februarie 2014

    In general se fac cu smantana asa am mancat si in Italia.Chestia cu usturoiul e de la olio alio e peperoncini dar daca ai viermisori nu strica un pic de usturoi...

  • Fara foto

    Simona , 13 noiembrie 2013

    Am o prietena care mi-a spus ca in Spania asa se fac spaghetele carbonara , cu usturoi si ca sunt un deliciu. Abia astept sa incerc si eu reteta astazi. :D

  • Fara foto

    Horia Scărlătescu , 21 septembrie 2013

    In general se fac cu smantana asa am mancat si in Italia.Chestia cu usturoiul e de la olio alio e peperoncini dar daca ai viermisori nu strica un pic de usturoi...

    • Fara foto

      Nikypop Nikypop , 31 iulie 2013

      In general se fac cu smantana asa am mancat si in Italia.Chestia cu usturoiul e de la olio alio e peperoncini dar daca ai viermisori nu strica un pic de usturoi...

    • Fara foto

      Florentina Berlinschi , 31 iulie 2013

      In general se fac cu smantana asa am mancat si in Italia.Chestia cu usturoiul e de la olio alio e peperoncini dar daca ai viermisori nu strica un pic de usturoi...

    • Fara foto

      Marilena Sorina , 31 iulie 2013

      Eu lucrez intrun restaurant aici in italia si nu am mai auzit sa se puna la carbonara usturoi pisat si unt. Orice pasta se serveste in farfurii nici decum in castronele.

    • Fara foto

      catalina (Bucatar) , 16 noiembrie 2011

      De ce trebuie neaparat servite in castonele? Le da alt gust?

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 25 iunie 2010

      Buna reteta .. ar merge o fotografie ^^

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

      Eu o pregatesc altfel !

    • Fara foto

      renate , 17 aprilie 2010

      cum??? usturoi??? hahahahah hehehhe hihihihih??? nu cred ca a mancat niciodata spaghete a la carbonara pers care a dat reteta!!!! spaghete, smantana, ou, bacon, ceapa,sare, piper si patrunjel! si pofta buna!

    • Fara foto

      iulia , 16 decembrie 2009

      eh am facut si au iesit extrem de gustoase...dar nu carbonara....nu este aceasta reteta dar este o reteta f buna rapida si gustoasa...merita incercata..::)

    • Fara foto

      magda , 05 decembrie 2009

      va iubesc si eu sunt bucatar ......conteaza cu cine le papi....

    • Fara foto

      daniela , 05 noiembrie 2009

      AM LUCRAT IN CIPRU LA UN REST ITALIAN SI CARBONARA SE FACEA COMPLET DIFERIT:NU USTUROI,NU PATRUNJEL...O FACEAM CU CIUPERCI CALITE CU BACON APOI ADAUGAM SPAGHETELE FIERTE,APOI FRESH CREAM SI LA SFIRSIT GALBENUS DE OU.NU STIU DE UNDE RETETA ASTA A TA.DAR POATE O FI BUNA.

    • Fara foto

      alessio cecchetti , 28 octombrie 2009

      sunt italian si bucatar de 20 de ani nascut la roma si carbonara se face cu caiser prajit in ulei cu piper negru stins cu apa de fierbere paste pentru o persona un galbenus si un ou intreg se scuote pasta din apa se unest cu caiser prajit si ulei cu foco descis se uneste dupa putin uou emulsionat cu parmesan ulei sare si piper nu se lascia se faca papara forte inportant de asupea parmisan

    • Fara foto

      sorin , 15 octombrie 2009

      va certati degeaba sunt bucatar de mult timp si am lucrat chiar in italia multi ani! am facut atatea carbonara incat nici eu nu stiu care este reteta originala gastronomia avanseaza ca si toate celalante domeni! cea mai buna este cea care iti place!

    • Fara foto

      Marius , 13 octombrie 2009

      Excelenta reteta cu usturoi..intradevar nu-i cea traditionala dar cine stie care ii aia ...:)) .cat despre domnii usor ofticati ce trimit comentarii............ le recomand sa-si puna si dansii retetele...am fii cu totii mai castigati..pofta mare si chef de viata sa aveti ;)

    • Fara foto

      raluca , 07 octombrie 2009

      este adevarat ca de unsuroi si patrunjel nu am auzit...dar ganditi putin....blezonul adica sosul acela cu ce se face nu cu ou cu smantana etc?stati si ganditi-va putin...

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 03 august 2009

      Sunt in italia de multi ani,dar nu am mancat niciodata carbonara de care scrieti voi.Reteta este mult mai simpla.Cine vrea sa o vada o gaseste in lista mea de retete...........fara usturoi,fara smantana,fara patrunjel....mult mai simpla si mai delicioasa.

    • Fara foto

      gabri (Bucatar) , 12 aprilie 2009

      Fiti intelegatori! Am mancat spaghete carbonara in Italia. Delicioase, si se fac fara smantana, usturoi si patrunjel,in rest reteta corecta, dar lasati oamenii sa incerce variatiuni pe aceeasi tema, nu va dati atotstiutori!

    • Fara foto

      Gabri , 12 aprilie 2009

      Vad ca fiecare se da interesant. Fiti intelegatori ! Eu am mancat spaghete carbonara originale in Italia la diverse restauranta,diverse retete.Cel mai mult mi-au placut la un restaurant unde bucatareasa era o maramuresanca de-a noastra.Am mancat si alte preparate din mana ei, mana de aur! Intr-adevar carbonara nu se fac cu smantana, usturoi, patrunjel.In rest reteta e originala asa cum am vazut in tara de origine, dar lasati oamenii sa divagheze sa caute si alte variante, dupa gustul fiecaruia.

    • Fara foto

      rcbh , 23 februarie 2009

      Imi pare foarte rau, nu e reteta adevarata si nu se practica chiar originalul. Imi pare foarte rau, si mie mi se impune aceasta reteta, sunt bucatar de meserie. Te-as ruga sa mai studiezi. OK. Am sefi destepti, ei studiaza, nu eu. OK.

    • Fara foto

      Ada , 17 februarie 2009

      Nu e reteta corecta, pastele carbonara se fac ori cu frisca, ori cu smantana dulce, nicidecum nu se pune usturoi si in sos se adauga si putin vin.

    • Fara foto

      natyka , 08 februarie 2009

      Ciudata reteta, pustiu, ai zis unele ingredinte de care nici nu ai mai pomenit apoi, bv tati, tine-o tot asa :)))

    • Fara foto

      flori , 05 ianuarie 2009

      Si smantana unde este? Si de cand se adaua usturoi si patunjel? Nu sunt este cumva o reteta dulce, nu iute de le usturoi

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

543 voturi

Ingrediente

  • 250-400 gr. sunca bacon (sau kaizer romanesc
  • dar sa nu fie foarte gras)
  • o lingurita de usturoi pisat
  • piper negru proaspat macinat
  • sare
  • busuioc praf
  • 4 oua mari batute bine cu telul,
  • o ceasca de brinza parmezan proaspat ras (Parmigiana-Reggiano)
  • o lingurita de patrunjel verde tocat foarte fin
  • o cutie de spaghete de 500 gr. fierte "al dente"

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Spaghete cu sos de ciuperci

Fierbem apa, adaugam sare si cand clocoteste apa adaugam spaghettele. Le fierbem al dente apoi

8 voturi    5 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pizza pe paine

Painea se inmoaie in lapte, daca este foarte uscata, apoi se aranjeaza intr-o tava. Feliile de

0 voturi    0 comentarii
25 min
Paste si pizza

Yakisoba - Paste prajite

Pastele se pun la fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Carnea se taie bucatele

0 voturi    0 comentarii
30 min
Paste si pizza

Filip Cristi

In general se fac cu smantana asa am mancat si in Italia.Chestia cu usturoiul e de la olio alio e peperoncini dar daca ai viermisori nu strica un pic de usturoi...

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Paste si pizza
Pizza mexicana

Pizza mexicana

1.Puneti intr-un castron/bol faina cernuta,uleiul,sarea si drojdia,apoi adaugati apa calduta.Framantati pana obtineti un aluat elastic

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Pizza

Pizza

1.Puneti intr-un castron/bol faina cernuta, uleiul, sarea si drojdia, apoi adaugati apa calduta. Framantati pana obtineti un aluat elastic

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Paste si pizza