Spaghete cu legume si kaizer

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Spaghete cu legume si kaizer

Ingrediente

  • Un sfert pachet spaghete
  • Cateva rosii bine coapte sau pasta de rosii concentrata
  • Cativa catei de usturoi
  • Ulei de masline
  • Busuioc proaspat
  • 1 cana Vin alb sec sau demisec
  • Cateva fasii de kaizer sau slaninuta
  • 1 ardei grasi rosii
  • 1 morcov
  • Cateva ciuperci
  • 1 ceapa alba
  • 1 ceapa rosie

Mod de preparare

Se pune 1 l de apa la fiert cu un praf de sare si putin ulei pentru a nu se lipi spaghetele intre ele. Cand da in clocot se pun pastele si se lasa sa fiarba “al dente” ( fierte pe jumatate) la foc mic. Cand sunt gata se pun in strecuratoare, se stropesc cu ulei si putina apa rece. Rosiile se oparesc si se decojesc apoi se taie cuburi. Daca nu aveti rosii bulionul se desface in putina zeama fierbinte in care au fiert pastele. Usturoiul se piseaza in mojar impreuna cu cateva frunzulite de busuioc proaspat. Ardeii se taie fasii subtiri, la fel si kaizerul, cepele se toaca marunt, morcovul il dam prin razatoarea mare iar ciupercile dupa preferinta felii sau marunt. Se caleste ceapa in ulei incins dupa care se adauga slaninuta sau kaizerul apoi in ordine se pun ardeii si se calesc, morcovul si ciupercile. Se lasa putin sa scada si se dau deoparte. In alta tigaie se caleste usturoiul apoi se adauga rosiile si putin busuioc. Dupa ce s-a legat putin sosul se adauga vinul si se lasa sa mai scada. La sfarsit se adauga pastele in sos si se rumenesc putin iar apoi se vor amesteca cu legumele calite.Se servesc cu parmesan ras si busuioc proaspat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise