autor:

Fara foto

» » Paste si pizza

Spaghete cu piept de pui si sos de rosii

Autor: FLORIN STANCIU (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 09 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: FLORIN STANCIU (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 09 iunie 2008

Ingrediente
500 gr. spaghete, 1 piept de pui, 2 capatani de usturoi, 3 linguri ulei de masline, piper, cimbru, sare, cili, 250ml vin rosu, 3 linguri bulion, 1 morcov, 1 pastarnac, 1 ceapa, 1 legatura marar, 1 legatura patrunjel (leustean),1 ou, 1 lingura de mustar

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

14 voturi

Mod de preparare

Se dezoseaza pieptul de pui si se taie cubulete.


1 lingura de ulei si condimentele se amesteca si se prepara un sos care se pune impreuna cu carnea intr-o punguta si se da la rece.


Se pun spaghetele la fiert in apa cu sare si putin ulei.


In acest timp se toaca marunt ceapa, morcovul, pastarnacul, usturoiul si mararul.


Cand sunt aproape fierte spaghetele, se ia carnea si se rumeneste in uleiul ramas pana capata o culoare aramie, se pune apoi vinul amestecat cu bulionul si se amesteca bine. Dupa 10 min se adauga ceapa, ,morcovul, pastarnacul si usturoiul si se lasa sa fiarba bine. Cand sunt aproape gata, se pune mararul, oul batut, mustarul si se amesteca bine 2-3 min.


Spaghetele se clatesc bine sub un jet de apa rece si se pun pe farfurie.


Se adauga sosul peste ele si se orneaza cu 2-3 frunze de patrunjel sau leustean.
Retete
Alte retete din Paste si pizza

Paste cu sos de rosii si usturoi

Se pun pastele intr-un vas cu apa cat sa le acopere, se acopera si se adauga putina sare. Se lasa

4 voturi    3 comentarii
20 min
Paste si pizza

Spaghete carbonara

Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Baconul, sunca si usturoiul se taie fasii

10 voturi    3 comentarii
40 min
Paste si pizza

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

14 voturi

Ingrediente

  • 500 gr. spaghete
  • 1 piept de pui
  • 2 capatani de usturoi
  • 3 linguri ulei de masline
  • piper
  • cimbru
  • sare
  • cili
  • 250ml vin rosu
  • 3 linguri bulion
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1 ceapa
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel (leustean),1 ou
  • 1 lingura de mustar

Raporteaza reteta

Retete
de FLORIN STANCIU

PESTE SPROT cu maioneza de usturoi cu iaurt

Se freaca bine cimbrul cu sarea, piperul si uleiul de masline si se amesteca cu pestele. Se pune

2 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste

RATA PE VARZA

Se ia rata, se curata bine si se transeaza pe mijloc, Separat se prepara cu o lingura de ulei, sare,

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne


Adauga reteta
Retete
din Paste si pizza
Pizza pe bat

Pizza pe bat

Lasam aluatul pentru pizza sa se decongeleze(sau il framantam noi, daca dorim) ,apoi il punem pe o suprafata plana, unsa cu putin ulei. Cascavalul

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Paste Baneasa cu sos si piept de pui

Paste Baneasa cu sos si piept de pui

Se curata ceapa ,se toaca marunt si se pune la prajit,adaugam si cateii de usturoi tocati marunt.Cand ceapa este aurie adaugam peste

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne