autor:

valentina ionita

» » , , Aluaturi si Foietaje, Aperitive cu brinza, Paste si pizza

SPAGHETE CU SOS ALB

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 martie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Spaghetele se fierb in apa rece cu putin ulei.Nu se fierb sa se sfarame.


Cand sunt fierte se scurg ( nu se trec prin apa rece niciodata deoarece se intaresc )si se aseaza din nou in cratita.Peste ele se adauga branza si sosul alb format dintr-un ou,lapte si iaurt.


Se amesteca foarte bine si usor la foc mic pana se omogenizeaza.


Cele tip desert se servesc calde cu zahar.


Pentru spaghete tip aperitiv sau fel principal se procedeaza la fel doar ca se adauga condimentele ,branza sarata si cascavalul.


Sunt delicioase

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    mirela , 23 iulie 2009

    Acum ma apuc de facut, cred ca va iesi super.

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 08 iulie 2009

    Simplu si rapid!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 iulie 2009

    Multumesc multsi ma bucur ca va plac...,sunt delicioase.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 02 iulie 2009

      Usor de facut si foarte bune.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 02 iulie 2009

      Delicat si usor de facut.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

30 voturi

Ingrediente

  • 1/2 pachet spaghete
  • branza de vaci proaspata si telemea fara sare (pentru spaghetele tip desert)
  • branza de vaci proaspata,telemea cu sare si putin cascaval(pentru spaghete aperitiv sau fel principal)condimente-cimbru,busuioc
  • lapte
  • iaurt
  • 1 ou

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de valentina ionita

Macrou afumat

Pestele se tine putin la decongelat,se decapiteaza,se scot intestinele si se curata bine in interior

36 voturi    40 comentarii
2h
Aperitive cu peste

ŞALĂU CU MAIONEZĂ ŞI OUĂ DE PREPELIŢĂ

Şalăul se fierbe, se dezosează, se taie mărunt, se amestecă cu maioneza, se adaugă firele de

2 voturi    2 comentarii
30 min
Aperitive cu peste

Somon marinat in sos de miere si mustar pregatit la grill sau gratar

Se prepara sosul pentru marinare din ingredientele de mai sus ,se pun bucatile de somon la marinat,

0 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

mirela

Acum ma apuc de facut, cred ca va iesi super.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Paste si pizza
Trottole cu mix de branzeturi pentru gratinat

Trottole cu mix de branzeturi pentru gratinat

Pastele se fierb al dente in apa clocotita cu sare si un strop de ulei pentru a nu se lipi intre ele. Dupa fierbere se scurg de apa

0 voturi    0 comentarii
25 min
Paste si pizza
Salata de Paste cu Fructe

Salata de Paste cu Fructe

Se fierb pastele 10 - 12 minute in apa clocotita sau conform instructiunilor de pe ambalaj, pana ce devin 'al dente'. Se dau

1 vot    0 comentarii
20 min
Paste si pizza