autor:

valentina ionita

» » , , Aluaturi si Foietaje, Aperitive, Paste si pizza

SPAGHETE CU SOS ALB

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 martie 2009

Ingrediente
1/2 pachet spaghete, branza de vaci proaspata si telemea fara sare (pentru spaghetele tip desert), branza de vaci proaspata,telemea cu sare si putin cascaval(pentru spaghete aperitiv sau fel principal)condimente-cimbru,busuioc, lapte, iaurt, 1 ou

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

30 voturi

Mod de preparare

Spaghetele se fierb in apa rece cu putin ulei.Nu se fierb sa se sfarame.


Cand sunt fierte se scurg ( nu se trec prin apa rece niciodata deoarece se intaresc )si se aseaza din nou in cratita.Peste ele se adauga branza si sosul alb format dintr-un ou,lapte si iaurt.


Se amesteca foarte bine si usor la foc mic pana se omogenizeaza.


Cele tip desert se servesc calde cu zahar.


Pentru spaghete tip aperitiv sau fel principal se procedeaza la fel doar ca se adauga condimentele ,branza sarata si cascavalul.


Sunt delicioase
Spaghetele se fierb in apa rece cu putin ulei.Nu se fierb sa se sfarame.


Cand sunt fierte se scurg ( nu se trec prin apa rece niciodata
Retete
Alte retete din Aluaturi si Foietaje

Cozonac cu mac

Faina se cerne intr-un castron mare si inalt si se face o adancitura in care zdrobim drojdia , adaugam

6 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Paine cu amestec de faina si malai

Este o paine pe care o faceau femeile la tara economisind faina, malaiul fiind la indemana oricui

10 voturi    7 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    mirela , 23 iulie 2009

    Acum ma apuc de facut, cred ca va iesi super.

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 08 iulie 2009

    Simplu si rapid!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 iulie 2009

    Multumesc multsi ma bucur ca va plac...,sunt delicioase.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 02 iulie 2009

      Usor de facut si foarte bune.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 02 iulie 2009

      Delicat si usor de facut.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

30 voturi

Ingrediente

  • 1/2 pachet spaghete
  • branza de vaci proaspata si telemea fara sare (pentru spaghetele tip desert)
  • branza de vaci proaspata,telemea cu sare si putin cascaval(pentru spaghete aperitiv sau fel principal)condimente-cimbru,busuioc
  • lapte
  • iaurt
  • 1 ou

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita

File de Păstrăv la cuptor cu legume şi caşcaval

Se spala bine pastravii si se sterg prin tamponare cu prosoape de hartie. Se ung cu ulei de masline

5 voturi    12 comentarii
20 min
Mancaruri cu peste

Salata de sfecla rosie si branza

Este un aperitiv gustos, usor, de efect si care poate fi servit la orice ora ... Taiem branza si

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive

Flori de salcâm în aluat de clătite de post şi fără gluten

Spălăm florile de salcâm şi le lăsăm să se scurgă de apă şi să se usuce. Preparăm un

1 vot    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse

mirela

Acum ma apuc de facut, cred ca va iesi super.

Adauga reteta
Retete
din Paste si pizza
Spirale cu sunca si cascaval

Spirale cu sunca si cascaval

Poate fi un mic dejun satios, o cina sau chiar pachetel pentru scoala sau serviciu! Aluat: Intr-un bol se cerne faina si se amesteca

0 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Paste integrale cu legume

Paste integrale cu legume

Pastele integrale cu dovlecel, ardei gras, ciuperci, ceapa si usturoi, sunt satioase si la final poti sa le presari si un pic de parmezan

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi