autor:

Fara foto

» » Paste si pizza

Spaghete cu sos de legume

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 18 aprilie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se spala telina si morcovii, se curata si se taie cubulete, iar ceapa curatata se toaca marunt.


Se pun la incins untul si uleiul si se calesc legumele, curatate si taiate, circa 10 minute, amestecand intruna.


Se taie rosiile bucatele, se toarna - impreuna cu zeama - peste legume, se adauga busuiocul si se lasa sa fiarba incet, la foc slab, o jumatate de ora.


Se fierb spaghetele al dente in apa cu sare si se lasa sa se scurga. Sosul de legume se gusta inca o data de sare si piper, se toarna peste spaghete si deasupra se presara cascavalul ras.


  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Florin Ion , 28 august 2013

    misto!

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

12 voturi

Ingrediente

  • 3 tulpine de telina (200 g)
  • 3 morcovi (200 g)
  • 2 cepe (100 g)
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 cutie rosii decojite (800 g)
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • 400 g spaghete
  • 40 g cascaval ras.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de George Florescu

Ciuperci umplute

Se spala ciupercile si li se scot piciorusele, care se taie feliute. Se curata usturoiul si ceapa

200 voturi    1 comentariu
1h
Aperitive cu legume

Prajitura cu mere (reteta bunicii)

Incingeti cuptorul la 180°C si preparati zaharul ars, punand pe foc, intr-o craticioara cu fundul

141 voturi    5 comentarii
1h
Prajituri

Brocoli cu ciuperci

250 g brocoli se desfac in buchetele mici. 30 g unt se incing si se caleste in el un catel de usturoi.

152 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Fara foto

Florin Ion

misto!

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Descarca gratuit cartea 50 de dulciuri fara zahar
Retete
din Paste si pizza
Farfale cu dovleac

Farfale cu dovleac

Se fierb pastele in apa clocotita in care s-a adaugat putina sare si 1 lingura ulei de masline. Se pastreaza ¼ cana din apa

0 voturi    1 comentariu
1h
Paste si pizza
Paste integrale cu ciuperci si sos de bacon cu smantana si salvie

Paste integrale cu ciuperci si sos de bacon cu smantana si salvie

Fierbem pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, scurgem apa de pe ele si le lasam in sita, acoperite cu capac pana preparam sosul

1 vot    0 comentarii
30 min
Paste si pizza