autor:

Fara foto

» » Paste si pizza

Spaghetti alla Bolognese

Autor: Rodica Guerrieri (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 27 iulie 2005
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rodica Guerrieri (Maestru bucatar)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 27 iulie 2005

Ingrediente
250g carne tocata de porc, , 250 g carne de vitel, , 1 kg spaghetti, , 6 cutii de rosii (pelati), , sare, , piper, , usturoi, , busuioc, , patrunjel, , ulei de masline 2 linguri, , parmezan, , 1 dl de vin alb.

Dificultate: Ridicata Timp: 1h

160 voturi

Mod de preparare

Se caleste ceapa marunta (2 cepe mari), nu trebuie sa se inegreasca, se adauga carnea tocata, cu care se caleste mai departe toul la foc mijlociu, se adauga usturoiul pisat (3 catei). Dupa ce se evapora apa de la carne, se adauga vinul alb.


Se lasa sa se evapore vinul, dupa care se pun rosiile date prin sita, fara simburi - rosiile trebuie sa devina ca un sos inante de a fi puse peste carne.


Se lasa totul la fiert timp de doua ore.


Cind sosul este aproape gata, se pune la fiert o oala cu apa pentru pasta, la care se adauga o lingura de sare si o lingura de ulei de masline. Cind apa clocoteste se pun pastele si se lasa la fiert de la 6 la 8 minute (spaghetti Barilla), pastele trebuie sa fie al dente. Dupa care se scurge, se pune intr-un castron in care era deja sos, apoi se amesteca cu sosul de rosii.


In momentul cind se serveste, se adauga din cratita o lingura mare de sos, iar pe deasupra se pune parmezanul dat deja inainte prin razatoare.


Se insoteste cu un bun pahar de vin rosu. Va urez pofta buna! Atentie, tot secretul sta in coptura sosului nu mai putin de doua ore!

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mac myra

    mac myra (Chef de cuisine) , 03 august 2009

    In sfarsit cineva care stie sa faca un sos pentru paste asa cum trebuie.Nu am inteles de ce ai pus o lingura de ulei la fiert pastele?Trebuie doar sare.Oricum felicitari.Si eu le pregatesc des....sunt o delicatesa.

Dificultate

Ridicata

Timp

1h

160 voturi

Ingrediente

  • 250g carne tocata de porc
  • 250 g carne de vitel
  • 1 kg spaghetti
  • 6 cutii de rosii (pelati)
  • sare
  • piper
  • usturoi
  • busuioc
  • patrunjel
  • ulei de masline 2 linguri
  • parmezan
  • 1 dl de vin alb.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Rodica Guerrieri

Salata de crenvusti

Se face un Dip din maioneza, sare, piper, mustar, ulei si otet (o lngirita de cafea de otet). Se

6 voturi    0 comentarii
1h
Salate
mac myra

mac myra (Chef de cuisine)

In sfarsit cineva care stie sa faca un sos pentru paste asa cum trebuie.Nu am inteles de ce ai pus o lingura de ulei la fiert pastele?Trebuie doar sare.Oricum felicitari.Si eu le pregatesc des....sunt o delicatesa.



Adauga reteta
Retete
din Paste si pizza
Paste cu ciocolata

Paste cu ciocolata

Pentru ca in copilarie adoram pastele cu zahar si cacao, azi m-am gandit sa le reinventez, adaugand aromele preferate ale surorilor

1 vot    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Paste spirale cu masline si rosii

Paste spirale cu masline si rosii

Se taie ceapa marunt si se caleste in putin ulei incins, apoi se adauga morcovul ras si 1 lingurita rasa de sare, se acopera cu apa

1 vot    0 comentarii
1h
Paste si pizza