autor:

Fara foto

» » Paste si pizza

Spaghetti alla Bolognese

Autor: Rodica Guerrieri (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 27 iulie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Rodica Guerrieri (Maestru bucatar)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 27 iulie 2005

Ingrediente
250g carne tocata de porc, , 250 g carne de vitel, , 1 kg spaghetti, , 6 cutii de rosii (pelati), , sare, , piper, , usturoi, , busuioc, , patrunjel, , ulei de masline 2 linguri, , parmezan, , 1 dl de vin alb.

Dificultate: Ridicata Timp: 1h

160 voturi

Mod de preparare

Se caleste ceapa marunta (2 cepe mari), nu trebuie sa se inegreasca, se adauga carnea tocata, cu care se caleste mai departe toul la foc mijlociu, se adauga usturoiul pisat (3 catei). Dupa ce se evapora apa de la carne, se adauga vinul alb.


Se lasa sa se evapore vinul, dupa care se pun rosiile date prin sita, fara simburi - rosiile trebuie sa devina ca un sos inante de a fi puse peste carne.


Se lasa totul la fiert timp de doua ore.


Cind sosul este aproape gata, se pune la fiert o oala cu apa pentru pasta, la care se adauga o lingura de sare si o lingura de ulei de masline. Cind apa clocoteste se pun pastele si se lasa la fiert de la 6 la 8 minute (spaghetti Barilla), pastele trebuie sa fie al dente. Dupa care se scurge, se pune intr-un castron in care era deja sos, apoi se amesteca cu sosul de rosii.


In momentul cind se serveste, se adauga din cratita o lingura mare de sos, iar pe deasupra se pune parmezanul dat deja inainte prin razatoare.


Se insoteste cu un bun pahar de vin rosu. Va urez pofta buna! Atentie, tot secretul sta in coptura sosului nu mai putin de doua ore!
Retete
Alte retete din Paste si pizza

Paste cu pui

Pieptul de pui se taie fasii, se amesteca cu mustar, sare si piper si se prajeste in ulei incins

4 voturi    9 comentarii
30 min
Paste si pizza

Tortellini cu sos alb

Intr-o oala fierbi apa cu putina sare si putin ulei cand apa a fiert adaugi tortelini si lasi sa

10 voturi    6 comentarii
15 min
Paste si pizza

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mac myra

    mac myra (Chef de cuisine) , 03 august 2009

    In sfarsit cineva care stie sa faca un sos pentru paste asa cum trebuie.Nu am inteles de ce ai pus o lingura de ulei la fiert pastele?Trebuie doar sare.Oricum felicitari.Si eu le pregatesc des....sunt o delicatesa.

Dificultate

Ridicata

Timp

1h

160 voturi

Ingrediente

  • 250g carne tocata de porc
  • 250 g carne de vitel
  • 1 kg spaghetti
  • 6 cutii de rosii (pelati)
  • sare
  • piper
  • usturoi
  • busuioc
  • patrunjel
  • ulei de masline 2 linguri
  • parmezan
  • 1 dl de vin alb.

Raporteaza reteta

Retete
de Rodica Guerrieri

Salata de crenvusti

Se face un Dip din maioneza, sare, piper, mustar, ulei si otet (o lngirita de cafea de otet). Se

6 voturi    0 comentarii
1h
Salate
mac myra

mac myra (Chef de cuisine)

In sfarsit cineva care stie sa faca un sos pentru paste asa cum trebuie.Nu am inteles de ce ai pus o lingura de ulei la fiert pastele?Trebuie doar sare.Oricum felicitari.Si eu le pregatesc des....sunt o delicatesa.



Adauga reteta
Retete
din Paste si pizza
Macaroane cu carne

Macaroane cu carne

Punem intr i cratita ulei sa se incalzeasca si sotam ceapa, morcov si usturoi. Adaugam carnea tocata si sotam pentru cateva minute amestecand

0 voturi    0 comentarii
45 min
Paste si pizza
Pastitio

Pastitio

Curatam, spalam si taiem marunt ceapa si usturoi. Punem ulei in tigaie/cratita sa se ncinga si adaugam ceapa, usturoi si sare. Calim

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne