autor:

Doina  Varga

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Spanac cu ochiuri

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 iulie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Spanacul se alege, se spala foarte bine in mai multe ape si se pune la fiert ibtr-un litru de apa cu putina sare. lasa la fiert cam 10 minute, la foc mic, se strecoara si se toaca marunt. Cine vrea il poate mixa.


Intr-o craticioara puneti la fiert laptele cu concentratul si zahar. In alta cratita puneti uleiul, faina, amestecati bine cu telul para si puneti-o pe foc. Dupa 15 secunde turnati laptele clocotit, amestecand cu telul. Daca se ingroasa prea tare de la inceput, mai puneti puitn lapte rece sau apa si lasati sa fiarba vreo 4-5 minute amestecand cu telul. Adaugati apoi spanacul tocat, untul, usturoiul tocat marunt si dregeti gustul de sare, piper. ouale ochiuri, doua cate doua, cu putina sare si stropindu-le mereu deasupra cu uleiul din tigaie.


Puneti pe farfurii spanacul cu cate 2 oua deasupra. Puteti sparge putin galbenusul, ca sa scurga frumos peste spanac.


Pofta buna.

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 02 iulie 2011

    Imi place e foarte bun...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 31 iulie 2010

    Foarte bun !

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

    Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 22 ianuarie 2010

      Si mie imi place sa dau oual cu spanacul la cuptor,in functie de timpul e care il am la dispozitie.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 octombrie 2009

      Si forma finala ...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 octombrie 2009

      Eu pregatesc aceasta reteta,dar ouale nu le prajesc...Introduc la cuptor vasul cu spanac si cu ouale deasupra,iar acestea din urma se leaga la cuptor...

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 10 august 2009

      Multumesc de aprecieri. Si eu folosesc des urzici. Dar cand am aparut eu gustos.ro, au disparut si nu am mai ajuns sa postez retete cu urzici. La anul. :)

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 09 august 2009

      Eu fac aceasta reteta dar inlocuiesc spanacul cu urzici.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 19 iulie 2009

      Bun, bun!!! si sanatos

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 19 iulie 2009

      Bravo Doina...arata tare fain ! Eu fac spanacul fara faina iar ouale nu le prajesc, le fac romanesti...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 14 iulie 2009

      Super prezentare,felicitari.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

55 voturi

Ingrediente

  • 1 kg spanac
  • 4 oua
  • 4 linguri faina
  • 700 ml lapte
  • 1 cub concentrat legume
  • pui sau vita
  • 5-6 catei de usturoi
  • 1-2 lingurite zahar
  • optional unt cat o nuca
  • 6 linguri ulei
  • 20 ml ulei pentru prajit ouale
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Doina Varga

Pulpa de curcan in suc propriu cu piure de cartofi

Se spala carnea si se pune la fiert, la foc mic, in 3 l apa rece cu putina sare. Cand clocoteste

11 voturi    14 comentarii
1h 15 min
Retete de Pasti

Salata tip "boeuf" cu curcan

Spalati cartofii si puneti-i la fiert in coaja in 1,5 l apa rece, 20-25 minute la foc mic. Intre

48 voturi    21 comentarii
1h
Aperitive cu carne

Ciorba cu perisoare de curcan

Se curata legumele si se spala. O ceapa, morcovul, patrunjelul si rosia se toaca si se pun la calit

29 voturi    11 comentarii
1h
Retete de Pasti

constanta proca (Chef de cuisine)

Imi place e foarte bun...

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta cu smochine si mascarpone

Tarta cu smochine si mascarpone

Punem ouale intr-un bol. Adaugam zaharul pudra si branza mascarpone si amestecam cu mixerul timp de 4-5 minute pana la omogenizare.

0 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Ardei umpluti cu ciuperci si dovleac

Ardei umpluti cu ciuperci si dovleac

Taiem dovleacul in cubulete mici. Pregatim aragazul si o tigaie in care punem 2 linguri cu ulei de masline. Adaugam bucatile de dovleac,

0 voturi    0 comentarii
35 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi