autor:

Doina  Varga

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Spanac cu ochiuri

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 iulie 2009
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 iulie 2009

Ingrediente
1 kg spanac, 4 oua, 4 linguri faina, 700 ml lapte, 1 cub concentrat legume, pui sau vita, 5-6 catei de usturoi, 1-2 lingurite zahar, optional unt cat o nuca, 6 linguri ulei, 20 ml ulei pentru prajit ouale, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

55 voturi

Mod de preparare

Spanacul se alege, se spala foarte bine in mai multe ape si se pune la fiert ibtr-un litru de apa cu putina sare. lasa la fiert cam 10 minute, la foc mic, se strecoara si se toaca marunt. Cine vrea il poate mixa.


Intr-o craticioara puneti la fiert laptele cu concentratul si zahar. In alta cratita puneti uleiul, faina, amestecati bine cu telul para si puneti-o pe foc. Dupa 15 secunde turnati laptele clocotit, amestecand cu telul. Daca se ingroasa prea tare de la inceput, mai puneti puitn lapte rece sau apa si lasati sa fiarba vreo 4-5 minute amestecand cu telul. Adaugati apoi spanacul tocat, untul, usturoiul tocat marunt si dregeti gustul de sare, piper. ouale ochiuri, doua cate doua, cu putina sare si stropindu-le mereu deasupra cu uleiul din tigaie.


Puneti pe farfurii spanacul cu cate 2 oua deasupra. Puteti sparge putin galbenusul, ca sa scurga frumos peste spanac.


Pofta buna.

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Barboni_Monica

    Barboni_Monica (Bucatar) , 20 martie 2015

    ffffff foarte bun....

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 02 iulie 2011

    Imi place e foarte bun...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 31 iulie 2010

    Foarte bun !

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

      Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 22 ianuarie 2010

      Si mie imi place sa dau oual cu spanacul la cuptor,in functie de timpul e care il am la dispozitie.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 octombrie 2009

      Si forma finala ...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 octombrie 2009

      Eu pregatesc aceasta reteta,dar ouale nu le prajesc...Introduc la cuptor vasul cu spanac si cu ouale deasupra,iar acestea din urma se leaga la cuptor...

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 10 august 2009

      Multumesc de aprecieri. Si eu folosesc des urzici. Dar cand am aparut eu gustos.ro, au disparut si nu am mai ajuns sa postez retete cu urzici. La anul. :)

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 09 august 2009

      Eu fac aceasta reteta dar inlocuiesc spanacul cu urzici.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 19 iulie 2009

      Bun, bun!!! si sanatos

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 19 iulie 2009

      Bravo Doina...arata tare fain ! Eu fac spanacul fara faina iar ouale nu le prajesc, le fac romanesti...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 14 iulie 2009

      Super prezentare,felicitari.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

55 voturi

Ingrediente

  • 1 kg spanac
  • 4 oua
  • 4 linguri faina
  • 700 ml lapte
  • 1 cub concentrat legume
  • pui sau vita
  • 5-6 catei de usturoi
  • 1-2 lingurite zahar
  • optional unt cat o nuca
  • 6 linguri ulei
  • 20 ml ulei pentru prajit ouale
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Doina Varga

Papanasi fierti cu smantana si dulceata

Sunt mai sanatosi fierti si constituie un desert delicios, aromat si foarte apreciat. Puneti branza

67 voturi    18 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Friptura inabusita din carne de porc si vitel

Fripturile inabusite nu pierd nimic din savoarea celor prajite sau la cuptor, sunt foarte moi, gustoase

17 voturi    2 comentarii
1h 45 min
Fripturi

Ciuperci umplute cu praz si sunca (crenvursti)

Se spala ciupercile cu apa rece, se scurg, se rup piciorusele, apoi se aseaza palariutele intr-o

7 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive cu carne

Barboni_Monica (Bucatar)

ffffff foarte bun....



Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancare de ciuperci pleurotus

Mancare de ciuperci pleurotus

Se spala bine toate legumele si se pun la scurs. In cratita in care facem preparatul, punem uleiul sa se incinga, apoi adaugam sarea,

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Gulii umplute cu quinoa

Gulii umplute cu quinoa

Spălaţi şi curăţaţi guliile, apoi le puneţi în apă cu sare la fiert pentru 15 minute. Le scoateţi de la fiert şi le

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi