festivalul blogurilor gustoase

autor:

costy1969

» » Aperitive cu oua

SPANAC CU OCHIURI

Autor: costy1969 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 mai 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Spanacul se spala in mai multe ape, frunza cu frunza, se pune la fiert in apa cu putina sare, cand este fiert se scurge de zeama si se toaca. Intr-o tigaie se pune untul la incins, se adauga spanacul care se prajeste, cand este gata se adauga usturoiul taiat feliute, se condimenteaza cu sare si piper. Din lapte si faina se face un sos care se pune peste spanac, se amesteca bine si se fierbe la foc mic cca 15 minute, se adauga zeama de lamaie si se ia de pe foc.


Separat se prajesc ochiurile, se condimenteaza cu sare si piper, se pun deasupra spanacului intr-o farfuria mare, putandu-se orna cu marar si rosii cherry.

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine):

    Aceasta este reteta dupa care pregatesc si eu spanacul, iar ultima oara lam servit cu frigarui din ficat de pasare. Este foarte bun si sanatos.

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 30 septembrie 2009

    In general eu nu prea pun faina unde nu e neaparat necesar, in schimb imi plac ouale ochiuri la spanac.

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 29 septembrie 2009

    Foarte bun..........

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 29 septembrie 2009

    Minunat spanacul... Mie imi place fara faina si cu oua romanesti.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 iunie 2009

      Si mie imi place mult spanacul cu oua achiuri ...,o bunatate.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

4 voturi

Ingrediente

  • 1 kilogram de spanac
  • 4 oua
  • 50 grame unt
  • 50 ml ulei
  • 100 ml lapte
  • 1/2 lamaie
  • 2 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • faina.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de costy1969

Paste penne cu sos de branza

Somonul afumat se pune la marinat stropindu-l cu zeama da lamaie, se presara cu piper, ulei de

7 voturi    3 comentarii
40 min
Mancaruri cu peste

Supa de pui cu paste

Carnea de pui se curata, se spala, se strege cu un servet absorbant si se taie bucati mici (fasii). Morcovul

9 voturi    2 comentarii
50 min
Borsuri si Ciorbe

Macaroane cu bacon si cascaval

Baconul se taie fasii subtiri. Cascavalul se rade prin razatoarea cu ochiuri mari. Macaroanele

5 voturi    1 comentariu
30 min
Paste si pizza

mariana scarlat (Chef de cuisine)

In general eu nu prea pun faina unde nu e neaparat necesar, in schimb imi plac ouale ochiuri la spanac.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Aperitive cu oua
Dovlecei gratinati

Dovlecei gratinati

Pasul 1: Taiem dovlecelul in rondele groase de o jumatate de cm. Pasul 2: Pregatim aragazul si o cratita in care punem apa. Adugam

1 vot    0 comentarii
50 min
Aperitive cu brinza
Ardei umplut cu cascaval si oua

Ardei umplut cu cascaval si oua

Dam cascavalul pe razatoarea mica, adaugam usturoiul zdrobit, condimentam cu sare si piper, apoi adaugam si maioneza. Separat spalam

10 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu brinza