autor:

costy1969

» » Aperitive

SPANAC CU OCHIURI

Autor: costy1969 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: costy1969 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 mai 2009

Ingrediente
1 kilogram de spanac, 4 oua, 50 grame unt, 50 ml ulei, 100 ml lapte, 1/2 lamaie, 2 catei de usturoi, sare, piper, faina.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Spanacul se spala in mai multe ape, frunza cu frunza, se pune la fiert in apa cu putina sare, cand este fiert se scurge de zeama si se toaca. Intr-o tigaie se pune untul la incins, se adauga spanacul care se prajeste, cand este gata se adauga usturoiul taiat feliute, se condimenteaza cu sare si piper. Din lapte si faina se face un sos care se pune peste spanac, se amesteca bine si se fierbe la foc mic cca 15 minute, se adauga zeama de lamaie si se ia de pe foc.


Separat se prajesc ochiurile, se condimenteaza cu sare si piper, se pun deasupra spanacului intr-o farfuria mare, putandu-se orna cu marar si rosii cherry.
Retete
Alte retete din Aperitive

Piure de spanac cu ochiuri

Fierb spanacul 10 minute dupa ce a fost spalat foaie cu foaie.Il strecor,mixez. Calesc ceapa si usturoiul

16 voturi    11 comentarii
45 min
Aperitive

Spanac cu ochiuri

Spanacul se alege, se spala foarte bine in mai multe ape si se pune la fiert ibtr-un litru de apa

56 voturi    12 comentarii
45 min
Aperitive

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine):

    Aceasta este reteta dupa care pregatesc si eu spanacul, iar ultima oara lam servit cu frigarui din ficat de pasare. Este foarte bun si sanatos.

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 30 septembrie 2009

    In general eu nu prea pun faina unde nu e neaparat necesar, in schimb imi plac ouale ochiuri la spanac.

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 29 septembrie 2009

    Foarte bun..........

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 29 septembrie 2009

    Minunat spanacul... Mie imi place fara faina si cu oua romanesti.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 iunie 2009

      Si mie imi place mult spanacul cu oua achiuri ...,o bunatate.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

4 voturi

Ingrediente

  • 1 kilogram de spanac
  • 4 oua
  • 50 grame unt
  • 50 ml ulei
  • 100 ml lapte
  • 1/2 lamaie
  • 2 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • faina.

Raporteaza reteta

Retete
de costy1969

Paste penne cu sos de branza

Somonul afumat se pune la marinat stropindu-l cu zeama da lamaie, se presara cu piper, ulei de

7 voturi    3 comentarii
40 min
Mancaruri cu peste

Supa de pui cu paste

Carnea de pui se curata, se spala, se strege cu un servet absorbant si se taie bucati mici (fasii). Morcovul

9 voturi    2 comentarii
50 min
Borsuri si Ciorbe

Macaroane cu bacon si cascaval

Baconul se taie fasii subtiri. Cascavalul se rade prin razatoarea cu ochiuri mari. Macaroanele

5 voturi    1 comentariu
30 min
Paste si pizza

mariana scarlat (Chef de cuisine)

In general eu nu prea pun faina unde nu e neaparat necesar, in schimb imi plac ouale ochiuri la spanac.



Adauga reteta
Retete
din Aperitive cu oua
Budinca de paine

Budinca de paine

Atat de bine a mirosit budinca in cuptor incat va spun sincer ca am plecat 5 minute de langa ea,sa o las la racit ca tot omu,si cand

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Ou de rata in crusta de pesmet

Ou de rata in crusta de pesmet

Fierbem oul de rata 7 minute si-l curatam de coaja. Trecem oul prin pesmet si-l prajim in ulei incins. Il scoatem pe un servetel. Patrunjelul

2 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive cu oua