autor:

valentina ionita

» » Fripturi

Splina de porc la grill (gratar)

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 martie 2010
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Print

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 martie 2010

Ingrediente
Ex. 3 buc.splina de porc, sare, dupa gust, putin unt sau ulei pentru uns gratarul si bucatile de splina inainte de a fi asezate pe gratar

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

18 voturi

Mod de preparare

Splinele se spala si se portioneaza dupa caz .Bucatile de splina se cresteaza usor la suprafata ,se tin 5 - 10 minute intr-un vas in care turnam putina apa si o lingura de otet ,dupa care se clatesc ,se sterg bine ,se ung cu putin ulei sau cu unt , se sareaza ,se condimenteaza dupa gust si se aseaza pe gratarul uns in prealabil cu unt sau ulei, la grill si se frig pe ambele parti. Splina este foarte sanatoasa si gustoasa daca este preparata in sange sau mediu… Se poate servi cu mujdei de usturoi sau alaturi de garnitura si salata preferata…

  • 23 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 iulie 2014

    multumesc mult...

  • Fara foto

    Silvica Stefan , 10 iulie 2014

    este foarte buna

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 iulie 2012

    Este gustoasa si foarte sanatoasa... Pentru cei care au anemie chiar este recomandata...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 iulie 2012

      E gustoasa precis!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

      Va multumesc mult...

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

      E buna...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 mai 2010

      Incearca cu toata increderea...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 mai 2010

      Cand am sa gasesc in macelarie am sa incerc reteta ta, multumesc.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2010

      Este sanatoasa si tare gustoasa...N-o sa -ti para rau Elena ...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2010

      Nu am mancat inca, dar la cum arata si ce se spune despre ea, cred ca am sa gatesc.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 martie 2010

      Iti multumesc mult Camelia pentru cuvintele frumoase si te asigur ca este delicioasa...

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 29 martie 2010

      Ma numar si eu printre persoanele care nu au mancat splina niciodata. Dar am incredere intr-o gospodina desavarsita ca tine.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 martie 2010

      Multumesc mult ...Astept vesti de la tine Jsabrina...

    • jsabrina

      jsabrina (Chef de cuisine) , 26 martie 2010

      Nu am mancat splina niciodata..dar o sa incerc reteta ta .

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 martie 2010

      Va multumesc mult pentru aprecieri ...Incercati sa pregatiti si n-o sa regretati alegerea facuta...

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 26 martie 2010

      Nici eu nu am mincat dar ma gindesc ca trebuie sa fie bunnnn mai ales cu toate legumele din imprejur.

    • ana catalina focsa

      ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 26 martie 2010

      Ma numar si eu printre persoanele care nu au mancat pana acum splina de porc...Recunosc ca arata ,totusi,destul de bine!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 26 martie 2010

      nici eu nu am mancat....dar arata tare bine!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 25 martie 2010

      Este buna si se mai spune ca este si sanatoasa. Felicitari pentru reteta.

    • licu pop

      licu pop (Chef de cuisine) , 25 martie 2010

      Interesant...nu ma-m gandit niciodata la un asemenea gratar...felicitari pentru reteta!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 martie 2010

      Este tare gustoasa si sanatoasa...O sa-ti placa cu siguranta...

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 25 martie 2010

      Delicioase si foarte aromate. Aici in Orientul Mijlociu se gatesc foarte mult splinele de miel umplute cu frunza de patrunjel, usturoi zdrobit si ardei iute si date la cuptor; sunt foarte fine.

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 25 martie 2010

      N-am mancat niciodata, dar la cat de bine arata in farfurie ma gandesc ca e tare buna!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

18 voturi

Ingrediente

  • Ex. 3 buc.splina de porc
  • sare, dupa gust
  • putin unt sau ulei pentru uns gratarul si bucatile de splina inainte de a fi asezate pe gratar

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de valentina ionita

Salata de sfecla rosie si branza

Este un aperitiv gustos, usor, de efect si care poate fi servit la orice ora ... Taiem branza si

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive

Flori de salcâm în aluat de clătite de post şi fără gluten

Spălăm florile de salcâm şi le lăsăm să se scurgă de apă şi să se usuce. Preparăm un

1 vot    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse

Dulceata din flori de salcam

Se spala in apa rece florile de salcam, se indeparteaza coditele alegand numai florile si se lasa

1 vot    0 comentarii
1h
Conserve si muraturi

valentina ionita (Chef de cuisine)

multumesc mult...



Adauga reteta
Retete
din Fripturi
Kalua Pig

Kalua Pig

Este o reteta traditionala din Hawai, in care carnea este preparata, mult timp, intr-o groapa adanca , captusita cu pietre, care retin

0 voturi    0 comentarii
3h
Fripturi
Prepelita invelita in bacon cu jeleu de mazare si cartofi

Prepelita invelita in bacon cu jeleu de mazare si cartofi

Curatam si spalam prepelitele(erau foarte tinere si nu necesita sa le marinam), inlaturam excesul de apa prin tamponare si le lasam

1 vot    0 comentarii
40 min
Fripturi