autor:

valentina ionita

» » Fripturi

Splina de porc la grill (gratar)

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 martie 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Splinele se spala si se portioneaza dupa caz .Bucatile de splina se cresteaza usor la suprafata ,se tin 5 - 10 minute intr-un vas in care turnam putina apa si o lingura de otet ,dupa care se clatesc ,se sterg bine ,se ung cu putin ulei sau cu unt , se sareaza ,se condimenteaza dupa gust si se aseaza pe gratarul uns in prealabil cu unt sau ulei, la grill si se frig pe ambele parti. Splina este foarte sanatoasa si gustoasa daca este preparata in sange sau mediu… Se poate servi cu mujdei de usturoi sau alaturi de garnitura si salata preferata…

  • 23 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 iulie 2014

    multumesc mult...

  • Fara foto

    Silvica Stefan , 10 iulie 2014

    este foarte buna

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 iulie 2012

    Este gustoasa si foarte sanatoasa... Pentru cei care au anemie chiar este recomandata...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 iulie 2012

      E gustoasa precis!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

      Va multumesc mult...

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

      E buna...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 mai 2010

      Incearca cu toata increderea...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 mai 2010

      Cand am sa gasesc in macelarie am sa incerc reteta ta, multumesc.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2010

      Este sanatoasa si tare gustoasa...N-o sa -ti para rau Elena ...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2010

      Nu am mancat inca, dar la cum arata si ce se spune despre ea, cred ca am sa gatesc.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 martie 2010

      Iti multumesc mult Camelia pentru cuvintele frumoase si te asigur ca este delicioasa...

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 29 martie 2010

      Ma numar si eu printre persoanele care nu au mancat splina niciodata. Dar am incredere intr-o gospodina desavarsita ca tine.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 martie 2010

      Multumesc mult ...Astept vesti de la tine Jsabrina...

    • jsabrina

      jsabrina (Chef de cuisine) , 26 martie 2010

      Nu am mancat splina niciodata..dar o sa incerc reteta ta .

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 martie 2010

      Va multumesc mult pentru aprecieri ...Incercati sa pregatiti si n-o sa regretati alegerea facuta...

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 26 martie 2010

      Nici eu nu am mincat dar ma gindesc ca trebuie sa fie bunnnn mai ales cu toate legumele din imprejur.

    • ana catalina focsa

      ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 26 martie 2010

      Ma numar si eu printre persoanele care nu au mancat pana acum splina de porc...Recunosc ca arata ,totusi,destul de bine!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 26 martie 2010

      nici eu nu am mancat....dar arata tare bine!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 25 martie 2010

      Este buna si se mai spune ca este si sanatoasa. Felicitari pentru reteta.

    • licu pop

      licu pop (Chef de cuisine) , 25 martie 2010

      Interesant...nu ma-m gandit niciodata la un asemenea gratar...felicitari pentru reteta!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 martie 2010

      Este tare gustoasa si sanatoasa...O sa-ti placa cu siguranta...

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 25 martie 2010

      Delicioase si foarte aromate. Aici in Orientul Mijlociu se gatesc foarte mult splinele de miel umplute cu frunza de patrunjel, usturoi zdrobit si ardei iute si date la cuptor; sunt foarte fine.

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 25 martie 2010

      N-am mancat niciodata, dar la cat de bine arata in farfurie ma gandesc ca e tare buna!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

17 voturi

Ingrediente

  • Ex. 3 buc.splina de porc
  • sare, dupa gust
  • putin unt sau ulei pentru uns gratarul si bucatile de splina inainte de a fi asezate pe gratar

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de valentina ionita

Vinete pane in aluat de clatite de post

Vinetele se taie rondele, se stropesc cu zeama de lamaie , se trec prin aluatul de clatite si se

6 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive cu legume

Macrou afumat

Pestele se tine putin la decongelat,se decapiteaza,se scot intestinele si se curata bine in interior

37 voturi    46 comentarii
2h
Aperitive cu peste

ŞALĂU CU MAIONEZĂ ŞI OUĂ DE PREPELIŢĂ

Şalăul se fierbe, se dezosează, se taie mărunt, se amestecă cu maioneza, se adaugă firele de

2 voturi    2 comentarii
30 min
Aperitive cu peste

valentina ionita (Chef de cuisine)

multumesc mult...

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Fripturi
Cotlet de porc cu mamaliguta si cartofi

Cotlet de porc cu mamaliguta si cartofi

Cotletul se frige pe gratar timp de 20 de minute. Mod de preparare sos: Se calesc ceapa si ciupercile in ulei. Se adauga smantana

0 voturi    0 comentarii
40 min
Fripturi
Pui cu mustar si usturoi a la Jacques Pepin

Pui cu mustar si usturoi a la Jacques Pepin

Incepem prin a porni cuptorul si a-l seta la 180°C, dupa care trecem la pregatirea puiului. Acesta se spala cu grija, se sterge

4 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Fripturi