autor:

Laura S.

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

STRUDEL CU CARTOFI SI SPARANGHEL

Autor: Laura S. (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 iunie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Ceapa se curata si se taie marunt,la fel si snitlingul.


1 ceapa se caleste in ca 30g unt sis e lasa deoparte.


Cartofii se curata si se fierb.Dupa fiert se zdrobesc si se adaoga, ceva sare+piper, ceapa calita, galbenusurile de ou, 1/2 din snitling/ceapa ciorii si cascavalul ras.


Spranglelul se curata, dar ATENTIE- trebuie curatat bine de coaja, altfel dupa fiert coaja o s afie atoasa precum la pastaile de fasole verde,mai imbatrinite.


Intr-o oala se pun la fiert ca. 3l apa cu 1 lc sare, 1 lc zahar, 10g unt si 1ls zeama de lamiie.Cind incepe sa fiarba apa, se pun legatura/-rile de Sparanghel la fiert.Sparanghelul verde ca. 6 min, iar cel alb ca. 8 min.


Dupa ce au fiert se scot si se pun la scurs,iar din apa in care a fiert Sparangelul se pastreaza ca 200ml pentru sos.


Foile de strudel se aseaza pe un servet de bucatarie si se ung cu unt topit sau ulei.


Peste foi se aseaza pe 2/3 din suprafata feliile de sunca.Peste sunca se intinde masa de cartofi,iar deasupra se aseaza Sparanghelul fiert caruia i s-au taiat virfurile si s-au pus deoparte.


Cu ajutorul prosopului de bucatarie Strudelul se ruleaza si se pune pe o tava unsa sau captusita cu hirtie de copt.


Astfel strudelul pregatit se introduce in cuptorul preincins la 200AC ca. 25-30 min.Pina ce deasupra prinde o culoare aurie.


Intr-e timp s epregateste sosul.


Intr-o oala se prajesc in restul de unt, restul de ceapa, eventual daca se dorste se adaoga si 1lc zahar si se caramelizeaza usor cu ceapa.


Se adaoga faina, se amesteca lasindu-se sa se prajeasca putin dupa care se stinge cu zeama ramasa de la fiertul Sparanghelului.


Se adaoga si smintina, se degusteaza adouginduse eventual ceva condimente ,iar dupa ce a dat un clocot bun si sosul a obtinut consistenza unei smintini groase, se trage de pe foc si se presara cu restul de snitling.


Se serveste linga Strudel, impreuna cu virfurile de la Spranghel in prelabil taiate si lasate deoparte.


-Cine doreste poate sa puna in loc de Sparanghel alte legume (morcov, parunjel,pastirnac)sau chiar doar cartofi.


-Iar la fel de bine se poazzte folosi si spranghelul conservat la borcan, lasindu-l sa se scurga bine.


-Iar cine doreste si asta chiar recomand ,este mai bine sa se pregatesca doua Strudele.Dupa copt arata mult mai bine si se portioneaza mai usor.

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 06 august 2010

    O bunatate !

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 05 noiembrie 2009

    Felicitari pentru prezentare!

  • Fara foto

    Nadia , 31 august 2009

    Trebuie sa fie tare bun!

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 31 august 2009

      Ft buna reteta, detaliata, frumos prezentata!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 30 august 2009

      Arata bine si in mod sigur este tare gustos...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 24 iulie 2009

      Cred ca sunt tare bune,felicitari.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 iunie 2009

      Cred ca e gustos.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • - 1 pac. de aluat de Strudel(eu am folosit FILO)
  • - 400g cartofi fainosi
  • - 100g unt (merge si ulei)
  • - sare+piper
  • - 1lc zahar
  • - 1ls zeama de lamiie
  • - 2 cepe (1 pentru umplutura+1 pentru sos)
  • - 1 legatura snitling/ceapa ciorii sau frunze de ceapa verde(daca nu aveti merge si cu frunze de patrunjel.Asta este mai mult pentru aspect.)
  • - 500g Sparanghel (daca este si alb si verde este mult mai de efect)
  • - 4 galbenusuri
  • - 100g cascaval ras(de preferinta Gouda)
  • - 6-9.. ..felii de sunca taiate subtiri
  • - 20g faina
  • - 200ml smintina lichida

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Laura S.

Pizza, pizza, pizza....

lc-lingurita cafea/ceai ls-lingura supa Ingredientele uscate se amesteca bine impreuna, se

13 voturi    14 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje

Cornuri picante

~aluat: Primul aluat se malaxeaza si se lasa sa dospeasca ca 30min. Se imparte in doua si se intinde

12 voturi    12 comentarii
1h
Aperitive cu carne

Rulouri de sunca umplute

Legumele in prealabil fierte (de preferinta in supa.Primesc un gust mai bun)si restul care nu trebuie

8 voturi    6 comentarii
1h
Aperitive cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Turn de orez

Turn de orez

Ceapa, ardeiul si ciupercile se toaca marunt. Dovlecelul si vanata se dau prin razatoarea mare, morcovul prin razatoarea mica iar cartoful

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Parjoale de post

Parjoale de post

Curatam cartofii si ii dam prim masina de carne, dam tot prin masina si ceapa, urzicile, ciupercile,usturoiul si adaugam peste ele painea

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi