STRUDEL CU CARTOFI SI SPARANGHEL

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
STRUDEL CU CARTOFI SI SPARANGHEL

Ingrediente

  • - 1 pac. de aluat de Strudel(eu am folosit FILO)
  • - 400g cartofi fainosi
  • - 100g unt (merge si ulei)
  • - sare+piper
  • - 1lc zahar
  • - 1ls zeama de lamiie
  • - 2 cepe (1 pentru umplutura+1 pentru sos)
  • - 1 legatura snitling/ceapa ciorii sau frunze de ceapa verde(daca nu aveti merge si cu frunze de patrunjel.Asta este mai mult pentru aspect.)
  • - 500g Sparanghel (daca este si alb si verde este mult mai de efect)
  • - 4 galbenusuri
  • - 100g cascaval ras(de preferinta Gouda)
  • - 6-9.. ..felii de sunca taiate subtiri
  • - 20g faina
  • - 200ml smintina lichida

Mod de preparare

Ceapa se curata si se taie marunt,la fel si snitlingul.

1 ceapa se caleste in ca 30g unt sis e lasa deoparte.

Cartofii se curata si se fierb.Dupa fiert se zdrobesc si se adaoga, ceva sare+piper, ceapa calita, galbenusurile de ou, 1/2 din snitling/ceapa ciorii si cascavalul ras.

Spranglelul se curata, dar ATENTIE- trebuie curatat bine de coaja, altfel dupa fiert coaja o s afie atoasa precum la pastaile de fasole verde,mai imbatrinite.

Intr-o oala se pun la fiert ca. 3l apa cu 1 lc sare, 1 lc zahar, 10g unt si 1ls zeama de lamiie.Cind incepe sa fiarba apa, se pun legatura/-rile de Sparanghel la fiert.Sparanghelul verde ca. 6 min, iar cel alb ca. 8 min.

Dupa ce au fiert se scot si se pun la scurs,iar din apa in care a fiert Sparangelul se pastreaza ca 200ml pentru sos.

Foile de strudel se aseaza pe un servet de bucatarie si se ung cu unt topit sau ulei.

Peste foi se aseaza pe 2/3 din suprafata feliile de sunca.Peste sunca se intinde masa de cartofi,iar deasupra se aseaza Sparanghelul fiert caruia i s-au taiat virfurile si s-au pus deoparte.

Cu ajutorul prosopului de bucatarie Strudelul se ruleaza si se pune pe o tava unsa sau captusita cu hirtie de copt.

Astfel strudelul pregatit se introduce in cuptorul preincins la 200°C ca. 25-30 min.Pina ce deasupra prinde o culoare aurie.

Intr-e timp s epregateste sosul.

Intr-o oala se prajesc in restul de unt, restul de ceapa, eventual daca se dorste se adaoga si 1lc zahar si se caramelizeaza usor cu ceapa.Se adaoga faina, se amesteca lasindu-se sa se prajeasca putin dupa care se stinge cu zeama ramasa de la fiertul Sparanghelului.

Se adaoga si smintina, se degusteaza adouginduse eventual ceva condimente ,iar dupa ce a dat un clocot bun si sosul a obtinut consistenza unei smintini groase, se trage de pe foc si se presara cu restul de snitling.

Se serveste linga Strudel, impreuna cu virfurile de la Spranghel in prelabil taiate si lasate deoparte.

-Cine doreste poate sa puna in loc de Sparanghel alte legume (morcov, parunjel,pastirnac)sau chiar doar cartofi.

-Iar la fel de bine se poazzte folosi si spranghelul conservat la borcan, lasindu-l sa se scurga bine.

-Iar cine doreste si asta chiar recomand ,este mai bine sa se pregatesca doua Strudele.Dupa copt arata mult mai bine si se portioneaza mai usor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise