autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Strudel cu ciuperci

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4-6 persoane): 15 g unt, , 1 catel de usturoi pisat, , 2 lingurite suc de lamaie, , 500 g ciuperci (albe, de balegar) de marime mijlocie, , 2 lingurite coaja rasa de lamaie, , piper macinat,, 8 foi de placinta, , 90 g unt topit, , 1/2 cana de cascaval ras, , 5 fire de ceapa verde taiata ineluse subtiri (se gaseste la piata si iarna), , 2 lingurite de mac (sau chimen pisat).

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

2 voturi

Mod de preparare

Se topeste untul intr-o cratita.


Se adauga usturoiul si zeama de lamaie si se lasa sa fiarba la foc mic, doua minute.


Se adauga ciupercile (doar palariile, intregi, bine spalate si zvantate), coaja rasa de lamaie si piperul. Ciupercile se fierb pana se inmoaie, apoi se lasa sa se raceasca. - Se acopera foile de placinta cu o carpa umeda.


Se ia cate o foaie si se unge cu unt. Peste ea, se aseaza o alta foaie care se unge deasupra cu unt, si tot asa pana se termina foile. - Fiertura racita de ciuperci se pune pe mijlocul aluatului.


Se presara cu cascaval ras si coditele de ceapa verde tocate.


Se rasucesc foile si capetele se indoaie inauntru, ca la sarmale.


Se asaza rulada pe tava unsa, se unge cu lapte si se presara cu mac sau cu chimen.


Se da la cuptor, la foc maxim, 8 minute. Apoi, focul se reduce si strudelul se mai lasa 15 minute in cuptor.
Retete
Alte retete din Aluaturi si Foietaje

Paine de casa

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa creasca maiaua.

8 voturi    16 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje

mamaliguta rapida

Se adauga ingredientele,se pune capacul.se fierbe la foc minim.

2 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4-6 persoane): 15 g unt
  • 1 catel de usturoi pisat
  • 2 lingurite suc de lamaie
  • 500 g ciuperci (albe
  • de balegar) de marime mijlocie
  • 2 lingurite coaja rasa de lamaie
  • piper macinat,
  • 8 foi de placinta
  • 90 g unt topit
  • 1/2 cana de cascaval ras
  • 5 fire de ceapa verde taiata ineluse subtiri (se gaseste la piata si iarna)
  • 2 lingurite de mac (sau chimen pisat).

Raporteaza reteta

Retete
de Clementina Stanciu

Prajitura „betiva”

Blatul - Untul se freaca cu zaharul si cacao. Se adauga laptele si esenta de rom, si se pun toate

30 voturi    4 comentarii
25 min
Prajituri

Prajitura cu lamaie

Incingeti cuptorul la 180gr. Radeti coaja uneia dintre lamai, dupa care stoarceti-le pe amandoua

33 voturi    0 comentarii
30 min
Prajituri

Prajitura cu crema de ciocolata

Se incalzesc, pe foc mic, 500 g de frisca nebatuta si se incorporeaza 400 g ciocolata rupta bucatele

5 voturi    0 comentarii
30 min
Prajituri


Adauga reteta
Retete
din Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza de vaci

Prajitura cu branza de vaci

Blat: Intr-un castron cerui faina impreuna cu amestecul pt. crescut (drojdie cu apa). Topesti margarina intr-un vas introdus in cuptorul

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Saleuri cu cascaval si chimen

Saleuri cu cascaval si chimen

Faina se cerne impreuna cu praful de copt , untul rece se taie cubulete si se incorporeaza in faina . Intr-un castron se bat ouale,

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje