autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Strudel cu ciuperci

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4-6 persoane): 15 g unt, , 1 catel de usturoi pisat, , 2 lingurite suc de lamaie, , 500 g ciuperci (albe, de balegar) de marime mijlocie, , 2 lingurite coaja rasa de lamaie, , piper macinat,, 8 foi de placinta, , 90 g unt topit, , 1/2 cana de cascaval ras, , 5 fire de ceapa verde taiata ineluse subtiri (se gaseste la piata si iarna), , 2 lingurite de mac (sau chimen pisat).

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

2 voturi

Mod de preparare

Se topeste untul intr-o cratita.


Se adauga usturoiul si zeama de lamaie si se lasa sa fiarba la foc mic, doua minute.


Se adauga ciupercile (doar palariile, intregi, bine spalate si zvantate), coaja rasa de lamaie si piperul. Ciupercile se fierb pana se inmoaie, apoi se lasa sa se raceasca. - Se acopera foile de placinta cu o carpa umeda.


Se ia cate o foaie si se unge cu unt. Peste ea, se aseaza o alta foaie care se unge deasupra cu unt, si tot asa pana se termina foile. - Fiertura racita de ciuperci se pune pe mijlocul aluatului.


Se presara cu cascaval ras si coditele de ceapa verde tocate.


Se rasucesc foile si capetele se indoaie inauntru, ca la sarmale.


Se asaza rulada pe tava unsa, se unge cu lapte si se presara cu mac sau cu chimen.


Se da la cuptor, la foc maxim, 8 minute. Apoi, focul se reduce si strudelul se mai lasa 15 minute in cuptor.
Retete
Alte retete din Aluaturi si Foietaje

Paine Purcelus

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa creasca maiaua.

9 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje

Tarta rapida cu mortadella si branza gouda

Se decongeleaza aluatul de foietaj la temperatura camerei; nu va spun cum l-am decongelat eu in graba,

3 voturi    5 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4-6 persoane): 15 g unt
  • 1 catel de usturoi pisat
  • 2 lingurite suc de lamaie
  • 500 g ciuperci (albe
  • de balegar) de marime mijlocie
  • 2 lingurite coaja rasa de lamaie
  • piper macinat,
  • 8 foi de placinta
  • 90 g unt topit
  • 1/2 cana de cascaval ras
  • 5 fire de ceapa verde taiata ineluse subtiri (se gaseste la piata si iarna)
  • 2 lingurite de mac (sau chimen pisat).

Raporteaza reteta

Retete
de Clementina Stanciu

Prajitura „betiva”

Blatul - Untul se freaca cu zaharul si cacao. Se adauga laptele si esenta de rom, si se pun toate

30 voturi    4 comentarii
25 min
Prajituri

Prajitura cu lamaie

Incingeti cuptorul la 180gr. Radeti coaja uneia dintre lamai, dupa care stoarceti-le pe amandoua

33 voturi    0 comentarii
30 min
Prajituri

Prajitura cu crema de ciocolata

Se incalzesc, pe foc mic, 500 g de frisca nebatuta si se incorporeaza 400 g ciocolata rupta bucatele

5 voturi    0 comentarii
30 min
Prajituri


Adauga reteta
Retete
din Aluaturi si Foietaje
Paine de casa cu lapte si ulei

Paine de casa cu lapte si ulei

Punem toate componentele la temperatura camerei, in bucatarie, cu 1-2 ore inainte de preparare. Incalzim laptele. Preparam maiaua: Zdrobim

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Paine pufoasa

Paine pufoasa

Diluam drojdia in apa calduta. Atentie apa sa nu fie fiarta ca sa nu stricam drojdia Punem 2-3 linguri de faina si amestecam bine pana

0 voturi    0 comentarii
3h 15 min
Aluaturi si Foietaje