autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Strudel cu ciuperci

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iunie 2007
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se topeste untul intr-o cratita.


Se adauga usturoiul si zeama de lamaie si se lasa sa fiarba la foc mic, doua minute.


Se adauga ciupercile (doar palariile, intregi, bine spalate si zvantate), coaja rasa de lamaie si piperul. Ciupercile se fierb pana se inmoaie, apoi se lasa sa se raceasca. - Se acopera foile de placinta cu o carpa umeda.


Se ia cate o foaie si se unge cu unt. Peste ea, se aseaza o alta foaie care se unge deasupra cu unt, si tot asa pana se termina foile. - Fiertura racita de ciuperci se pune pe mijlocul aluatului.


Se presara cu cascaval ras si coditele de ceapa verde tocate.


Se rasucesc foile si capetele se indoaie inauntru, ca la sarmale.


Se asaza rulada pe tava unsa, se unge cu lapte si se presara cu mac sau cu chimen.


Se da la cuptor, la foc maxim, 8 minute. Apoi, focul se reduce si strudelul se mai lasa 15 minute in cuptor.

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4-6 persoane): 15 g unt
  • 1 catel de usturoi pisat
  • 2 lingurite suc de lamaie
  • 500 g ciuperci (albe
  • de balegar) de marime mijlocie
  • 2 lingurite coaja rasa de lamaie
  • piper macinat,
  • 8 foi de placinta
  • 90 g unt topit
  • 1/2 cana de cascaval ras
  • 5 fire de ceapa verde taiata ineluse subtiri (se gaseste la piata si iarna)
  • 2 lingurite de mac (sau chimen pisat).

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Clementina Stanciu

Prajitura „betiva”

Blatul - Untul se freaca cu zaharul si cacao. Se adauga laptele si esenta de rom, si se pun toate

30 voturi    4 comentarii
25 min
Prajituri

Prajitura cu lamaie

Incingeti cuptorul la 180gr. Radeti coaja uneia dintre lamai, dupa care stoarceti-le pe amandoua

33 voturi    0 comentarii
30 min
Prajituri

Prajitura cu crema de ciocolata

Se incalzesc, pe foc mic, 500 g de frisca nebatuta si se incorporeaza 400 g ciocolata rupta bucatele

5 voturi    0 comentarii
30 min
Prajituri
Ti-a placut? Da-o mai departe!


Bucatarul stie tot
Adauga reteta
Retete
din Aluaturi si Foietaje
Placinta cu branza

Placinta cu branza

Aluatul l-am pregatit amestecand faina cu drojdia diluata in apa calduta cu zahar si sare. Am framantat un aluat potrivit de moale si

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Paine festiva

Paine festiva

Cerneti faina si puneti-o intr-un vas. Dizolvati drojdia cu zaharul si 100 ml lapte caldut (nu fierbinte) si lasati-o sa stea cam 10

32 voturi    17 comentarii
3h
Aluaturi si Foietaje