autor:

dicarmencitta1957

» » Prajituri

Strudel cu dovleac

Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 noiembrie 2009

Ingrediente
600 gr faina alba., 150 gr unt., 2 oua., coaja rasa de la o lamaie., zeama stoarsa de la o lamaie., 1 lingura esenta de rom., 1 cubulet de drojdie proaspata (25 gr)., 150 ml lapte., 4 linguri zahar., 2 kg dovleac ras (pentru umplutura).

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

20 voturi

Mod de preparare

Se framanta un aluat din aceste ingrediente. Aluatul trebuie sa fie potrivit de tare, deci vom pune mai intai, ouale, zaharul, untul, coaja rasa de lamaie, zeama de la o lamaie, apoi vom adauga faina, peste care venim cu 150 ml lapte caldut, in care dizolvam drojdia,cu putin zahar si un praf de sare. Amestecam, pana se va face o coca elastica, dar nu prea tare. Aceasta coca, o vom lasa circa 20-30 minute sa se odihneasca. Intre timp vom curata dovleacul, il vom baga la robot, pentru a-l marunti si apoi il vom cali intr-o cratita, in care vom adauga zahar, dupa preferinte (cat dorim de dulce). Eu am adaugat la calit dovleacul si 2 linguri de ulei de masline extravirgin, ca sa nu mai fie apos. Zeama care se lasa de la dovleac se va transforma intr-o pasta. Dupa cel putin 30 de minute vom imparti coca in 3 parti si vom face 3 suluri. Pe prima foaie vom pune 1/3 din dovleacul calit, vom impaturi primul sul si-l vom pune in tava la cuptor pentru cel putin 45 de minute. La inceput vom lasa focul incet, iar dupa 30 de minute vom mari un pic flacara la cuptor. Pentru a nu se incruzi, le lasam sa se raceasca in cuptor. Acest strudel se poate servi cu cateva cubulete de ciocolata si un pahar de suc din fructe. Pofta buna!
Se framanta un aluat din aceste ingrediente. Aluatul trebuie sa fie potrivit de tare, deci vom pune mai intai, ouale, zaharul,
-->
Retete
Alte retete din Prajituri

Strudel cu mere si dovleac

Calim dovleacul si marul impreuna cu margarina topita adaugand zaharul treptat. Spre sfarsit adaugam

3 voturi    0 comentarii
45 min
Prajituri

Strudel cu dovleac

Dovleacul se amesteca cu cele 2 pliculete de zahar cu scortisoara,zaharul vanilat si cele 100 grame

15 voturi    2 comentarii
50 min
Prajituri

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Claudiu Chira , 29 septembrie 2013

    reteta cred ca e gustoasa sbia astept sa o gust

  • mac myra

    mac myra (Chef de cuisine) , 28 martie 2010

    Delicios....

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 27 martie 2010

    Mi-ai facut o pofta...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 decembrie 2009

      O bunatate...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 27 noiembrie 2009

      Cred ca este foarte gustoasa.

    • Fara foto

      vera , 26 noiembrie 2009

      arata super,iar gustul este pe masura,ador dovleacul,este ft bun! ..frumoasa prezentare,felicitari,ai retete minunate:)

    • lucica mihaila

      lucica mihaila (Chef de cuisine) , 25 noiembrie 2009

      Seamana mai degraba cu o " rulada cu dovleac", dar sunt sigura ca este foarte buna. Am sa incerc sa formez mai multe rulouri- mai subtiri, taiate la 10-12 cm lungime - ar semana mai mult cu un strudel- ce zici?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

20 voturi

Ingrediente

  • 600 gr faina alba.
  • 150 gr unt.
  • 2 oua.
  • coaja rasa de la o lamaie.
  • zeama stoarsa de la o lamaie.
  • 1 lingura esenta de rom.
  • 1 cubulet de drojdie proaspata (25 gr).
  • 150 ml lapte.
  • 4 linguri zahar.
  • 2 kg dovleac ras (pentru umplutura).

Raporteaza reteta

Retete
de dicarmencitta1957

Pastrav la cuptor cu cartofi ca la Alba-Iulia

Se curata cartofii si se taie in ce forma dorim.Se pun intr-un vas Roman(de lut)se pun condimentele

19 voturi    12 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu peste

Pastrav la cuptor cu taitei chinezesti

Pastravul curatat si spalat il punem intr-o tava de yenna,peste care adaugam condimentele pe care

20 voturi    9 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste

Negresa cu glazura de ciocolata.

Pentrut blat: Untul se freaca bine cu 3 galbenusuri, 200 g de zahar si 3 linguri de cacao. Se adauga

64 voturi    18 comentarii
45 min
Prajituri

mac myra (Chef de cuisine)

Delicios....

Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Placinta cu mere

Placinta cu mere

Aluatul Intr-un caston punem faina, untul si untura la temperatura camerei. Apa impreuna cu zaharul, praful de sare si otetul le amestecam.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza de vaci si gem de caise

Prajitura cu branza de vaci si gem de caise

Preparam pentru inceput aluatul, mixand ouale intregi cu zaharul praf si sarea pina cand isi dubleaza volumul. Adaugam treptat uleiul

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse