autor:

dicarmencitta1957

» » Prajituri

Strudel cu dovleac

Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 noiembrie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se framanta un aluat din aceste ingrediente. Aluatul trebuie sa fie potrivit de tare, deci vom pune mai intai, ouale, zaharul, untul, coaja rasa de lamaie, zeama de la o lamaie, apoi vom adauga faina, peste care venim cu 150 ml lapte caldut, in care dizolvam drojdia,cu putin zahar si un praf de sare. Amestecam, pana se va face o coca elastica, dar nu prea tare. Aceasta coca, o vom lasa circa 20-30 minute sa se odihneasca. Intre timp vom curata dovleacul, il vom baga la robot, pentru a-l marunti si apoi il vom cali intr-o cratita, in care vom adauga zahar, dupa preferinte (cat dorim de dulce). Eu am adaugat la calit dovleacul si 2 linguri de ulei de masline extravirgin, ca sa nu mai fie apos. Zeama care se lasa de la dovleac se va transforma intr-o pasta. Dupa cel putin 30 de minute vom imparti coca in 3 parti si vom face 3 suluri. Pe prima foaie vom pune 1/3 din dovleacul calit, vom impaturi primul sul si-l vom pune in tava la cuptor pentru cel putin 45 de minute. La inceput vom lasa focul incet, iar dupa 30 de minute vom mari un pic flacara la cuptor. Pentru a nu se incruzi, le lasam sa se raceasca in cuptor. Acest strudel se poate servi cu cateva cubulete de ciocolata si un pahar de suc din fructe. Pofta buna!

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Claudiu Chira , 29 septembrie 2013

    reteta cred ca e gustoasa sbia astept sa o gust

  • mac myra

    mac myra (Chef de cuisine) , 28 martie 2010

    Delicios....

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 27 martie 2010

    Mi-ai facut o pofta...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 decembrie 2009

      O bunatate...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 27 noiembrie 2009

      Cred ca este foarte gustoasa.

    • Fara foto

      vera , 26 noiembrie 2009

      arata super,iar gustul este pe masura,ador dovleacul,este ft bun! ..frumoasa prezentare,felicitari,ai retete minunate:)

    • lucica mihaila

      lucica mihaila (Chef de cuisine) , 25 noiembrie 2009

      Seamana mai degraba cu o " rulada cu dovleac", dar sunt sigura ca este foarte buna. Am sa incerc sa formez mai multe rulouri- mai subtiri, taiate la 10-12 cm lungime - ar semana mai mult cu un strudel- ce zici?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

19 voturi

Ingrediente

  • 600 gr faina alba.
  • 150 gr unt.
  • 2 oua.
  • coaja rasa de la o lamaie.
  • zeama stoarsa de la o lamaie.
  • 1 lingura esenta de rom.
  • 1 cubulet de drojdie proaspata (25 gr).
  • 150 ml lapte.
  • 4 linguri zahar.
  • 2 kg dovleac ras (pentru umplutura).

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de dicarmencitta1957

Negresa cu glazura de ciocolata.

Pentrut blat: Untul se freaca bine cu 3 galbenusuri, 200 g de zahar si 3 linguri de cacao. Se adauga

62 voturi    19 comentarii
45 min
Prajituri

Tort de mere cu frisca si blat

In cratita in care se face tortul, se caramelizeaza 2 linguri de zahar si se intinde pe peretii cratitei.

174 voturi    20 comentarii
2h
Torturi

Ardei copti umpluti

Se coc ardeii in mod foarte rapid (doar atat incat sa-i putem decoji dar pulpa nu trebuie sa fie

11 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Claudiu Chira

reteta cred ca e gustoasa sbia astept sa o gust

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Muffins cu afine

Muffins cu afine

Mixam ouale intregi cu un varf de sare pana se deschid la culoare si devin spuma. Adaugam zaharul si zaharul vanilat si mai mixam cateva

1 vot    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu gris si migdale -Sfouf by Gordon Ramsey

Prajitura cu gris si migdale -Sfouf by Gordon Ramsey

Incalzim cuptorul la 180 grade si ungem o tava de 20x35 cu unt . Intr-un bol amestecam faina, grisul, praful de copt si curcuma Separat

1 vot    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse