autor:

autor

» » Prajituri

Strudel cu mere

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
500 g faina, 125ml apa, sare, 500 g mere, rase, 100 g zahar scortisoara, stafide.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

53 voturi

Mod de preparare

Din faina apa si sare se face un aluat care se bate bine apoi se lasa la odihnit.


Se intind foi subtiri care se lasa sa se usuce bine.


Se taie patrate egale care se stropesc cu unt cald dar nu fierbinte.


Se suprapun mai multe foi, se pun merele si se ruleaza. Merele se rad si se calesc putin in tigaia fara grasime.


Se lasa sa se racesca si se amesteca cu zaharul, scortisoara si stafidele. Strudelul se pune la copt in tava tapetata cu hartie.


Se coace la foc potrivit. Rece se pudreaza cu zahar pudra.


  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Vishina , 21 ianuarie 2010

    Cine zice ca e gustos strudelul, de fapt a si facut strudelul asta exact dupa reteta si la gustat? Ca iese CUI cu asa componente in aluat: apa sare si faina!??? Chiar daca-i pui 1 kil de unt, tot talpa de pantof ramane! Mai verificati si voi cantitatile la ingrediente si insasi compozitiile! Si dupa mai vorbim!

  • Fara foto

    geta 18 oct 2009 , 18 octombrie 2009

    foarte buna merita sa incercati

  • Fara foto

    marina , 29 iulie 2009

    Foarte gustoasa! Merita incercata de cei care nu au facut niciodata strudel sau nu au mancat!

    • Fara foto

      georgiana , 10 iulie 2009

      La cate grade bagam strudele?:) Suna foarte bine reteta si e fff simplu multumesc!! Acum incerc:)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

53 voturi

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 125ml apa
  • sare
  • 500 g mere
  • rase
  • 100 g zahar scortisoara
  • stafide.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Pandispan

Se bat galbenusurile de oua cu zaharul pina se face o crema, apoi se adauga faina, zaharul vanilat

200 voturi    10 comentarii
30 min
Prajituri

Tiramisu

1.Mixezi galbenusurile cu jumatate din zahar pana se topeste tot,apoi adaugi mascarpone si omogenizezi

289 voturi    22 comentarii
30 min
Prajituri

Tort cu blat crocant, cremă de vanilie şi mandarine

Pentru blat: Gălbenuşurile se mixează bine împreună cu zahărul şi margarina topită.

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Vishina

Cine zice ca e gustos strudelul, de fapt a si facut strudelul asta exact dupa reteta si la gustat? Ca iese CUI cu asa componente in aluat: apa sare si faina!??? Chiar daca-i pui 1 kil de unt, tot talpa de pantof ramane! Mai verificati si voi cantitatile la ingrediente si insasi compozitiile! Si dupa mai vorbim!



Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura pandispan cu caise

Prajitura pandispan cu caise

Se spală fructele, se taie în jumătăţi şi sâmburii se înlătură. În tava în care facem prăjitura,

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Amandina Unicata

Amandina Unicata

Blat: Incepem prin a separa oule. Pentru blat, avem nevoie de 7 oua. Din celelalte trei, vom folosi galbenusurile la crema, iar albusurile

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Prajituri