strudel fierbinte

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata
strudel fierbinte

Ingrediente

  • 3 bucati a cite 800gr foietaj
  • Pentru crema
  • 1/4l lapte
  • 25gr zahar
  • 25gr amidon de porumb
  • 1galbenus de ou
  • 2linguri de lapte
  • 2lingurite esenta de vanilie
  • Pentru umplutura
  • 1chec de pandispan dreptunghjiular de 30cm lungime cumparat sau pregatit acasa (eu lam facut singura)
  • 6mere
  • 3linguri zahar
  • 2linguri scortisoara
  • Pentru glazura
  • 1albus batut
  • Pentru presarare deasupra
  • zahar pudra

Mod de preparare

1. incalzim cuptorul pina la 180grade

2.pregatim crema: punem intro cratita la foc mijlociu laptele si zaharul. In alt vas batem galbenusul, amidonul, 2linguri de lapte, esenta de vanilie. Turnam masa aceasta in cratita. Amestecam citeva secunde pina nu se va ingrosa.

1. incalzim cuptorul pina la 180grade

2.pregatim crema: punem intro cratita la foc mijlociu laptele si zaharul. In alt vas batem galbenusul, amidonul, 2linguri de lapte, esenta de vanilie. Turnam masa aceasta in cratita. Amestecam citeva secunde pina nu se va ingrosa.

1. incalzim cuptorul pina la 180grade

2.pregatim crema: punem intro cratita la foc mijlociu laptele si zaharul. In alt vas batem galbenusul, amidonul, 2linguri de lapte, esenta de vanilie. Turnam masa aceasta in cratita. Amestecam citeva secunde pina nu se va ingrosa.

3.Intindem jumate juamate dintro bucata de foietaj in trei dreptunghiuri cu latimea de 10cm si lungimea de 30-32cm fiecare.

3.Intindem jumate juamate dintro bucata de foietaj in trei dreptunghiuri cu latimea de 10cm si lungimea de 30-32cm fiecare.

Pe o suprafata bine unsa cu faina intindem a doua jumatate din bucata de faietaj si le taiem in trei dreptunghiuri cu latimea de 14cm si lungimea de 30-32cm.

7. Punem feliile de foietaj dea lungul .Taiem cu cutitul sau foarfeca de latul foietajului pana la mijloc, lasind intre taieturi cite 1cm.

8. Rupem feliile taiate si le punem pe mere.Ungem marginea foietajului cu albus si lipim bine stratul de sus cu cel de jos.

9. La fel facem si cu celelalte bucati de foietaj ramase, apoi le pune in tava tapetata cu hartie pentru copt, le ungem cu albus batut si le coacem aproximativ 35-40minute pana nu iau culoare aurie.

Presaram deasupra cu zahar pudra si il servim cald.

POFTA BUNA!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise