autor:

valentina ionita

» » , Aluaturi si Foietaje, Aperitive cu carne

Suberec

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Turcia


    Reteta postata pe: 06 decembrie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare


Se framanta un aluat din apa calda, sare, zahar adaugandu-se treptat faina. In final aluatul trebuie sa fie potrivit, nici tare, dar nici prea moale.


Imediat dupa ce este framantat, aluatul se taie in bucati mai mici din care se fac bilute. Acestea se intind in foi rotunde si subtiri de 3-4 mm.


Ceapa se toaca foarte marunt si se amesteca cu carnea tocata, piperul, cimbrul, menta, sare dupa gust, iar la sfarsit se adauga si un ou pentru a se lega bine compozitia.


Pe fiecare foaie intinsa se pune cate o lingura de carne si se imprastie pe jumatate din foaie iar a doua jumatate se indoaie peste prima, se preseaza aluatul cu degetele si se taie frumos, eventual cu o rozeta surplusul de aluat.


Suberecurile se prajesc in ulei incins, iar dupa prajire se scot pe hartie absorbanta pentru eliminarea surplusului de grasime si se tin acoperite cu un prosop curat pentru a deveni mai moi si mai pufoase.


Pofta buna!


  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 august 2014

    vi-l recomand cu drag. o sa va placa cu siguranta...

  • Fara foto

    Denizache Booboo , 10 august 2014

    de fapt.....placinta este placinta si asta este suberekkkkkk

  • Fara foto

    Scurtu Paula , 17 mai 2014

    de fapt e ca placinta cu carne

    • Fara foto

      eli , 29 iunie 2010

      Foarte bune yami-yam!Dar am si eu o mare rugaminte stiti cumva reteta de geantak(placinta cu carne turceasca).

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2010

      Fiecare cu parerea lui si nu-mi place sa intru in polemica cu nimeni... Ma bucur ca esti un profesionist ,un adevarat bucatar...este treaba ta...Nu ma intereseaza parerile rauvoitoare...Fiecare isi adapteaza retetele dupa voia lui si dupa bunul plac ca altfel ar exista cate o singura reteta pentru fiecare preparat,nu?...Fiecare are dreptul sa inventeze sau sa reinventeze...

    • Fara foto

      genghis khan , 27 martie 2010

      Draga Valentina...ai spus ca ai adaptat condimentele...De unde te intreb.Daca zici ca le-ai adaptat din reteta originala te inseli.reteta originala nu contine nici un condiment in afara de sare ,piper si menta in caz ca nu stiai.Iar pentru cultura ta generala tin sa te informez ca mancarurile romanesti sunt pline de condinente.Cauta aici pe site fasole...ai sa vezi ca se pune cimbru etc la mancare de varza la fel chiar si alte condimente sa nu zic ca nu lipsesc afumaturile.Apropo de suberekuri iti pot garanta ca sunt destul de groase fara suparare.Poate nu sti cum sunt cele adevarate sau poate nu iti resusesc exact.Daca as putea ti-as prepara sa vezi si u diferenta chiar si in poze.Foaia de suberek trebuie sa fie asa de subtire cand o intinzi incat daca ai un ziar sub ai putea citi.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2010

      Nu sunt groase deloc,se vede prin foaie daca te uiti cu atentie... Eu am copilarit intre turci,tatari,romi si am invatat sa il pregatesc foarte bine...Condimentele insa le-am mai adaptat ,nu intotdeauna condimentele lor sunt foarte sanatoase...

    • Fara foto

      genghis khan , 27 decembrie 2009

      Offf...ai facut langosi ,nu suberek...sunt prea groase.Cimbrul e optional presupun,traditional nu se pune.Foaia intinsa trebuie sa fie rotunda nici cum pentagon.Nu vreau sa ma laud,dar la cei 25 de ani ai mei pot concura la gatit cu cine vreti voi de pe site.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 decembrie 2009

      Multumesc....

    • lucica mihaila

      lucica mihaila (Chef de cuisine) , 07 decembrie 2009

      Interesanta reteta. O voi incerca in curand.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

33 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • aprox 300-400 ml apa calda
  • faina cat cuprinde pentru a iesi un aluat bun de intins(in jur de 700-800 g faina)
  • un praf de sare
  • 1-2 lingurite de zahar
  • Pentru umplutura :
  • 500 g carne tocata de vita
  • 3 cepe
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • menta

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de valentina ionita

Vinete pane in aluat de clatite de post

Vinetele se taie rondele, se stropesc cu zeama de lamaie , se trec prin aluatul de clatite si se

5 voturi    1 comentariu
30 min
Aperitive cu legume

Macrou afumat

Pestele se tine putin la decongelat,se decapiteaza,se scot intestinele si se curata bine in interior

36 voturi    41 comentarii
2h
Aperitive cu peste

ŞALĂU CU MAIONEZĂ ŞI OUĂ DE PREPELIŢĂ

Şalăul se fierbe, se dezosează, se taie mărunt, se amestecă cu maioneza, se adaugă firele de

2 voturi    2 comentarii
30 min
Aperitive cu peste

valentina ionita (Chef de cuisine)

vi-l recomand cu drag. o sa va placa cu siguranta...

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Aperitive cu carne
Ciuperci umplute cu pui si sunca

Ciuperci umplute cu pui si sunca

Pentru inceput, taiem ceapa marunt si o punem in putin ulei la foc mic. Taiem carnea de pui cubulete mici si o adaugam peste ceapa.

3 voturi    5 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu carne tocata, ciuperci si cascaval

Tarta cu carne tocata, ciuperci si cascaval

Aluatul: Intr-un bol punem faina cernuta cu sarea. Drojdia o frecam cu zaharul pana se dizolva complet si o punem peste faina. Incepem

1 vot    0 comentarii
2h
Aperitive cu carne