autor:

COPILOU

» » Sucuri si compoturi de fructe

Suc de soc

Autor: COPILOU (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 mai 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Cele 100 g zahar se caramelizeaza pentru ca sucul sa aiba o culoare frumoasa, restul de zahar 1 kg se topeste cu zeama de la 4 lamai si cu apa.


O lamaie se taie felii.


Cantitatile sunt pentru un bidon sau borcan de 10l.


Se pun florile in vas pe pun si feliile de lamaie se adauga zaharul topit si cel caramelizat, care se stinge cu apa si se lasa sa mai fiarba pana se topeste de tot zaharul.


Se completeaza cu apa pana se umple vasul, daca se doreste sa se faca sucul mai repede se adauga 2 linguri de orez, dar este de preferat sa fie lasat sa fermenteze singur fara drojdie, cu drojdie naturala, insa dureaza cam 5 sau 6 zile, timp in care se mesteca de 3 sau 4 ori pe zi in suc.


Se strecoara si se pune la rece, poate fi tinut si o luna la frigider.

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • iuliana tarnoveanu

    iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 14 octombrie 2010

    Foarte bun si sanatos!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 17 iunie 2010

    O bunatate !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 mai 2010

    Era delicioasa, facea mama in copilaria mea, imi placea mult de tot.

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 26 mai 2010

      Foarte bun.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 24 mai 2010

      Super pentru zilele calduroase !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

120h

28 voturi

Ingrediente

  • 8 flori de soc
  • 1 kg zahar
  • 100g zahar pentru caramelizat
  • 5 lamai
  • apa

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de COPILOU

Omleta by copilou

Se taie ceapa si ardeiul marunt,sunculita fasii, iar cascavalul se da pe razatoare. Intr-o farfurie

7 voturi    3 comentarii
30h
Aperitive cu oua

Ciorba de urzici

Legumele se spala bine si se taie cubulete si se pun la fiert. Urzicile se curate bine si se spala,

11 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe

Ciorba de aripioare

Se spala aripioarele si se pun la oparit, apoi se schimba apa, si se pun la fiert impreuna cu legumele. Legumele

3 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe

iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine)

Foarte bun si sanatos!

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Sucuri si compoturi de fructe
Limonada cu visine

Limonada cu visine

Spalam visinele, indepartam coditele si scoatem samburii. Intr-un vas mai mare punem apa plata cu zaharul si amestecam, pana ce, acesta

0 voturi    0 comentarii
15 min
Sucuri si compoturi de fructe
Nectar de corcoduse

Nectar de corcoduse

Corcodusele curatate de codite si frunze, le spalam bine cu apa rece si le punem intr-o oala mare (eu amo oala de 20L pe care am folosit-o)

2 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Conserve si muraturi