autor:

Ady

» » Paste si pizza

Sufleu delicios de conopida cu pui si ciuperci

Autor: Ady (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 iulie 2011
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Fierbem pastele al dente (sa ramana crocante) in apa sarata, clatim cu apa rece si lasam sa se scurga. Procedam la fel si cu buchetele de conopida, lasand in clocot circa 10 minute. Fileul de pui il taiem in fasii sau cubulete, ungem cu putin mustar, condimentam cu sare, piper si lasam sa se marineze la rece cam 30 de minute. Scurgem si ciupercile. Ceapa tocata marunt o calim in 50 g unt, adaugam carnea de pui si lasam 1-2 minute, pana isi schimba culoarea. Incorporam ciupercile, rosiile si amestecam continuu, pana obtinem un sos mai consistent.


Separat, din untul ramas, faina si putin lapte (cam 125 ml) preparam un sos bechamel, pe care il saram si piperam dupa gust. Luam o forma termorezistenta, ungem cu putin ulei/unt si asezam un strat de paste, acoperim cu sos alb, punem amestecul de carne cu ciuperci, imprastiem buchetelele de conopida si iar repetam, pana se termina ingredientele, ultimul strat fiind cel al sosului bechamel. Innobilam cu


cascavalul ras si introducem in cuptorul preincalzit, lasand la foc mediu circa 30 minute. Stingem focul si mai lasam sa se intrepatrunda la cald cam 5-10 minute.


Recomandari: in locul pieptului de pui puteti folosi ficat de pui (500 g), adaugand in compozitie neaparat maghiran si putina boia iute (chilli). Desigur, in functie de conditii, preferinte sau rezervele congelatorului vostru, puteti apela si la muschi de vita sau de porc, la cotlet de miel sau file de peste alb.


Sfaturi: daca nu va permiteti sa luati rosii intregi la conserva, din 4 rosii medii obtineti acelasi rezultat. Introduceti-le in apa clocotita pentru 1 minut, apoi, pentru socul termic, lasati-le sub un jet puternic de apa race. Decojiti-le si pasatile. Nu este complicat deloc.


Sugestie: in locul vostru as face din start portie dubla, caci este o experienta culinara deosebita!

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

0 voturi

Ingrediente

  • 250 g paste
  • 1 ceapa
  • 4 fileuri piept de pui
  • 500 g conopida
  • 1 conserva (200 g) ciuperci
  • 1 conserva rosii in suc propriu (sau pasta obtinuta din 4 rosii proaspete)
  • 100 g unt
  • 2 linguri faina alba
  • lapte
  • sare
  • piper
  • mustar
  • cascaval ras

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Ady

Harissa a la Ady

Harissa este un sos picant, care este un ingredient major in bucataria nord-africana. Poate fi

10 voturi    3 comentarii
24h 50 min
Conserve si muraturi

Tarta de...

Speli fructele, le stregi cu un prosop de bucatarie si le injumatatesti, scotand samburii. Presari

5 voturi    6 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse

Legume si zarzavaturi pentru supe/ciorbe - 8 borcane

Tai radacinoasele, albitura si legumele in forma dorita (eu prefer varianta chinezeasca, in fasii

9 voturi    0 comentarii
24h 40 min
Conserve si muraturi
Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Paste si pizza
Pizza mexicana

Pizza mexicana

1.Puneti intr-un castron/bol faina cernuta,uleiul,sarea si drojdia,apoi adaugati apa calduta.Framantati pana obtineti un aluat elastic

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Pizza

Pizza

1.Puneti intr-un castron/bol faina cernuta, uleiul, sarea si drojdia, apoi adaugati apa calduta. Framantati pana obtineti un aluat elastic

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Paste si pizza