autor:

Fara foto

» » Budinci

sufleu (reteta de baza)

Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 iulie 2008
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Baza sufleurilor o constituie un sos alb, preparat din lapte, faina si 75 g unt, gros ca o ciulama, care se amesteca cu galbenusurile, leguma fiarta, scursa sau transformata intr-un pireu, sare, piper si cascavalul ras.Dupa ce se adauga albusurile spuma, se toarna compozitia intr-un graten uns cu unt, astfel incat forma sa ramana neumpluta circa 4 cm de la marginea ei, se presara deasupra bucatele din restul de unt si se da la cuptor unde se tin 20-30 de minute.Cand s-a rumenit si a crescut, se serveste imediat.

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 07 octombrie 2009

    Instructiv pentru tinerele gospodine!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1 lingura cu varf de faina
  • 100 g unt
  • 1/4 l lapte
  • 4 oua
  • legume
  • sare
  • piper
  • cascaval

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de antoanela

Prajitura lapte de pasare

Migdalele se oparesc , se curata de coaja si se toaca. Batonul de vanilie se toarna marunt si se

0 voturi    1 comentariu
20 min
Dulciuri diverse

Friptura de vita marinata

Carnea se curata de pielite, se spala si se taie in felii de circa 2 cm grosime. Se amesteca intr-un

3 voturi    3 comentarii
3h 20 min
Fripturi

Salata de ciuperci

Se curata ciupercile, se spala bine si se toaca marunt.Se adauga sosul Knorr Salad Dressing Cu Ardei

3 voturi    2 comentarii
10 min
Salate reci
mariana scarlat

mariana scarlat (Chef de cuisine)

Instructiv pentru tinerele gospodine!

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Bucatarul stie tot
Adauga reteta
Retete
din Budinci
Budinca de biscuiti

Budinca de biscuiti

Se pun biscuitii intr-un vas mai maricel, se toarna laptele si se lasa un pic la inmuiat, iar dupa ce se inmoaie, se farama bine de

0 voturi    0 comentarii
1h 35 min
Budinci
Budincă de mei cu vanilie, scorțișoară și căpșune

Budincă de mei cu vanilie, scorțișoară și căpșune

Meiul se călește în uleiul de cocos, într-o cratiță cu fundul mai gros, se adaugă laptele, sarea, batonul de vanilie

0 voturi    0 comentarii
35 min
Budinci