autor:

marcel

» » , Borsuri si Ciorbe, Spume si creme dulci

Supa (ciorba) de urzici

Autor: marcel (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 11 ianuarie 2014
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se spala bine urzicile (fiecare cum stie mai bine), se pun la fiert, timp de 15-20 min, se strecoara si se toaca marunt.


Se taie foarte marunt ceapa si se fierbe in putina apa de pe urzici, cu putina sare, apoi se adauga 1l de lapte si aprox. 0,5 l apa in care s-au fiert urzicile (binenteles punem si urzicile). Dupa ce au dat in clocot, se pune kefirul (sau orice iaurt,sana,lapte acru), pasta de rosii, mararul, usturoiul (zdrobit in mojar cu putin ulei de masline). Reteta suporta orice modificare si imbunatatire. Multumesc pentru atentia dumneavoastra.

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

1 vot

Ingrediente

  • 1kg urzici
  • 0.5l apa,1l lapte 1l kefir
  • aprox 3 linguri ulei de masline
  • 2-3 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • pasta de rosii
  • jumatate de ceapa
  • marar
  • piper

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Descarca gratuit cartea 50 de dulciuri fara zahar
Retete
din Spume si creme dulci
Farofias (Lapte de pasare)

Farofias (Lapte de pasare)

Batem bine albusurile pana nu se mai desprinde de pe fundul lighenasului, adaugam 6 linguri de zahar si amestecam bine cu grija. Incalzim

30 voturi    24 comentarii
1h
Budinci
Bircher Muesli

Bircher Muesli

Amestecam doua treimi din fulgii de ovaz cu iaurtul si lasam totul intr-un bol cam 10-15 minute, pana cand fulgiii se inmoaie putin.

0 voturi    0 comentarii
20 min
Budinci