autor:

marcel

» » , Borsuri si Ciorbe, Spume si creme dulci

Supa (ciorba) de urzici

Autor: marcel (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 11 ianuarie 2014
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se spala bine urzicile (fiecare cum stie mai bine), se pun la fiert, timp de 15-20 min, se strecoara si se toaca marunt.


Se taie foarte marunt ceapa si se fierbe in putina apa de pe urzici, cu putina sare, apoi se adauga 1l de lapte si aprox. 0,5 l apa in care s-au fiert urzicile (binenteles punem si urzicile). Dupa ce au dat in clocot, se pune kefirul (sau orice iaurt,sana,lapte acru), pasta de rosii, mararul, usturoiul (zdrobit in mojar cu putin ulei de masline). Reteta suporta orice modificare si imbunatatire. Multumesc pentru atentia dumneavoastra.

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

1 vot

Ingrediente

  • 1kg urzici
  • 0.5l apa,1l lapte 1l kefir
  • aprox 3 linguri ulei de masline
  • 2-3 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • pasta de rosii
  • jumatate de ceapa
  • marar
  • piper

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Spume si creme dulci
Mousse beat, de ciocolata

Mousse beat, de ciocolata

Separam galbenusurile de albusuri. Batem galbenusurile intr-un bol cu 50 ml de vin, sarea si ardeiul iute. Bine de tot pana fac un

1 vot    3 comentarii
20 min
Budinci
Spuma de capsuni cu iaurt

Spuma de capsuni cu iaurt

Curatam si spalam capsunile. Pastram 3-4 capsunele mici si mai frumusele. Iaurtul rece il batem usor cu un pic de zahar sau putem

2 voturi    0 comentarii
10 min
Spume si creme dulci