autor:

marcel

» » , Borsuri si Ciorbe, Spume si creme dulci

Supa (ciorba) de urzici

Autor: marcel (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 11 ianuarie 2014
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Print

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: marcel (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 11 ianuarie 2014

Ingrediente
1kg urzici, 0.5l apa,1l lapte 1l kefir, aprox 3 linguri ulei de masline, 2-3 catei de usturoi, sare, piper, pasta de rosii, jumatate de ceapa, marar, piper

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

1 vot

Mod de preparare

Se spala bine urzicile (fiecare cum stie mai bine), se pun la fiert, timp de 15-20 min, se strecoara si se toaca marunt.


Se taie foarte marunt ceapa si se fierbe in putina apa de pe urzici, cu putina sare, apoi se adauga 1l de lapte si aprox. 0,5 l apa in care s-au fiert urzicile (binenteles punem si urzicile). Dupa ce au dat in clocot, se pune kefirul (sau orice iaurt,sana,lapte acru), pasta de rosii, mararul, usturoiul (zdrobit in mojar cu putin ulei de masline). Reteta suporta orice modificare si imbunatatire. Multumesc pentru atentia dumneavoastra.

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

1 vot

Ingrediente

  • 1kg urzici
  • 0.5l apa,1l lapte 1l kefir
  • aprox 3 linguri ulei de masline
  • 2-3 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • pasta de rosii
  • jumatate de ceapa
  • marar
  • piper

Raporteaza reteta

Printeaza reteta


Adauga reteta
Retete
din Spume si creme dulci
Crema de zahar ars

Crema de zahar ars

Pentru ca azi sunt Sanzienele, am pregatit aceasta reteta. In copilarie, ne racoream cu acest desert in zilele calde de vara, iar azi

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Briose pentru printese

Briose pentru printese

Intr-un bol se mixeaza ouale cu zaharul pana se spumeaza si se formeaza o crema.Apoi se adauga uleiul treptat ca la maioneza pana se

1 vot    1 comentariu
50 min
Dulciuri diverse