autor:

Fara foto

» » Supe de legume

Supa crema de ciuperci

Autor: MIHAI ROTARU (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 noiembrie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se spala ciupercile sub jet de apa pentru a indeparta toate firele de nisip.


Se pun la calit imreuna cu 1/2 din ulei si putina sare. calesc pana scade aproape toata apa.


Se scot ciupercile si se adauga ceapa taiata.


Se caleste pana devine sticloasa.


Se aleg cateva ciuperci mai frumoase si se dau deoparte (cam 2-3 pentru fiecare portie) Se pun la fiert ciupercile impreuna cu ceapa calita, restul de ulei si pastarnacul intr-un litru si jumatate de apa.


Se fierb cam 30 de minute la foc viu.


Se mixeaza sau se trec prin sita legumele impreuna cu ciupercile fierte.


Intr-o craticioara cu fundul mai gros se pune faina fara grasime si se tine pe foc pana isi schimba culoarea si devine usor aurie.


Se lasa sa se raceasca, apoi se adauga putin cate putina apa rece, amestecandu-se continuu pentru a nu face cocoloase.


Se pun toate ingredientele la fiert pentru inca 5 minute. Tot acum se adauga si restul de ciuperci.


Se adauga sare si piper dupa gust.


La servire, in mijlocul vasului in care servim supa, se adauga ciupercile intregi si o coroana de patrunjel verde.

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Andra

    Andra (Chef de cuisine):

    in final am adaugat in fiecare portie inainte de servire putin iaurt. i-a dat un gust foarte fin. toata lumea m-a laudat pentru cum a iesit. :)

  • Andra

    Andra (Chef de cuisine):

    a iesit super.chiar mi-a inseninat ziua. multumesc pt reteta.

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Estera Flori (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

    o reteta buna.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 august 2009

    Imi place f mult supa-crema de ciuperci...

  • Fara foto

    Lore32 (Bucatar sef) , 24 mai 2009

    Reteta asta iese mult mai repede cu Thermomix-ul. Modul de preparare este doar de12 min. Diferenta este ca ciupercile se pun intregi si raman intregi. Evident acestea trebuie sa fie de dimensiuni mici. Supa este oauu

    • Fara foto

      Mona , 17 aprilie 2009

      Eu pun ciupercile la calit taiate julien. Reteta e foarte buna. Pe aceasta o folosesc de cand ma stiu.. Pupici

    • Fara foto

      florinel , 06 aprilie 2009

      Ciupercile se pun la calit intregi sau taiete julien.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

241 voturi

Ingrediente

  • 500 gr. ciuperci proaspete (nu se folosesc ciuperci conservate sau congelate pentru aceasta supa)
  • 1 ceapa potrivita
  • 100 ml. ulei
  • 3 linguri faina
  • 1 pastarnac 150-200 gr.
  • sare si piper dupa gust
  • putin patrunjel verde tocat foarte fin

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de MIHAI ROTARU

Creveti cu smantana

Crevetii se spala sub jet de apa. Intr-o craticioara se incalzeste uleiul, apoi se adauga deodata

102 voturi    1 comentariu
15 min
Mancaruri cu peste

Escalop de soia cu ciuperci

Soia se pregateste in conformitate cu indicatiile de pe ambalaj. Rumenim foarte usor faina.Lasam

12 voturi    2 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pizza vegetala

Faina,zaharul,apa si uleiul(margarina)se mixeaza foarte bine sau se framanta cu mana pana obtinem

23 voturi    3 comentarii
40 min
Paste si pizza

Estera Flori (Chef de cuisine)

o reteta buna.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Supe de legume
Supa crema de spanac si lapte

Supa crema de spanac si lapte

Tocam marunt ceapa. Taiem fin leusteanul. Pregatim aragazul si o oala in care punem uleiul. Adaugam ceapa, amestecam si calim timp

0 voturi    0 comentarii
50 min
Supe de legume
Supa crema de ardei kapia si rosii

Supa crema de ardei kapia si rosii

Toate legumele si zarzavaturile se curata, se spala bine, se taie in 2-3 bucati si se pun la fiert intr-o oala cu apa. Este ideal

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Supe de legume