autor:

autor

» » Supe de legume

Supa crema de conopida

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
1 buc. conopida, 100 gr. unt, o lingura faina, 2 buc. oua, 2 linguri smintina, sare, 2 l apa, patrunjel

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

10 voturi

Mod de preparare

Se curata conopida de frunze si se lasa 10 min. in apa sarata, ca sa iasa eventualii viermisori.


Se pune conopida intr-o oala cu apa rece si sare la foc potrivit. Cind a fiert, se scoate pe o strecuratoare si se rup citeva buchetele, care se asaza pe o farfurie si care vor servi drept garnitura cand supa va fi gata.


Se topeste untul intr-un vas, se presara faina, apoi se adauga zeama in care a fiert conopida. Dupa citeva clocote, se amesteca cu restul de zeama si cu conopida care a fost trecuta prin sita.


Se lasa sa mai fiarba 15-20 min. la foc domol. Dupa ce a fiert, se drege cu un ou si cu smintina.


Se adauga in supa buchetelele de conopida care au fost oprite si patrunjel tocat fin.


Se serveste la masa cu pateuri sau crochete din aluat

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

10 voturi

Ingrediente

  • 1 buc. conopida
  • 100 gr. unt
  • o lingura faina
  • 2 buc. oua
  • 2 linguri smintina
  • sare
  • 2 l apa
  • patrunjel

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Tarator - Supa rece de castraveti cu iaurt

Tarator este o supa  bulgareasca, preparata la rece, din  castraveti si iaurt, uneori asezonata

2 voturi    1 comentariu
20 min
Supe de legume

Supa crema de dovlecei cu broccoli

Calim ceapa si usturoiul tocate marunt. Adaugam dovleceii spalati si curatati de coaja, taiati

3 voturi    0 comentarii
40 min
Supe de legume

Supa-crema de gogonele

Sfat: supa de legume puteti sa o preparati rapid dintr-un litru de apa fiarta la care adaugati 3-4

1 vot    0 comentarii
nespecificat
Retete vegetariene


Adauga reteta
Retete
din Supe de legume
Supă cremă de ştevie

Supă cremă de ştevie

Ştevia se opăreşte în apă clocotită cu sare, se scurge bine şi se toacă mare. Într-o cratiţă se încinge uleiul şi se pun

0 voturi    0 comentarii
55 min
Supe de legume
Supa frantuzeasca de ceapa

Supa frantuzeasca de ceapa

Taiem cele 10 cepe julienne si le punem la calit, preferabil intr-o oala de fonta/tuci pe care am incins-o bine, intr-o lingura de ulei

2 voturi    2 comentarii
1h 50 min
Supe de legume