autor:

mihai

» » Supe de legume

Supa crema de fasole (Sopa creme de feijao)

Autor: mihai (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 02 octombrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: mihai (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 02 octombrie 2010

Ingrediente
3 cartofi medii, 1 morcov mare, 1 ceapa mare, 1 conserva fasole rosie (500g), 3 catai de usturoi, 1 cub concentrat vita, 1 lingurita sofran de india sau curry (optional), 5 linguri ulei de masline, 25g unt, piper si sare.

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

26 voturi

Mod de preparare

Punem intr-o oala sau cratita mai adanca la prajit usturoiul putin sfaramat in untul amestecat cu 3 linguri ulei de masline. Cand usturoiul e aurit adaugam celelalte legume (afara de fasole) taiate in cuburi potrivite la calit, 3-4 min. Dupa care adaugam cubul de vita, jumatate conserva de fasole si apa ferbinte cat sa acopere legumele si lasam sa fiarba la foc domol 15-20 min. Mixam bine legumele cu mixerul si adaugam apa ferbinte in functie decat de cremoasa vrem sa iasa supa. Punem restul de fasole, sofranul de india sau curry, piper macinat si daca e nevoie sare si mai lasam la foc redus 10 min. Tragem de pe foc adaugam restul de ulei de masline, amestecam punem capacul si lasam 5 min. sa odihneasca. Aceasta supa se poate servi cu crutoane. Pofta buna!
Retete
Alte retete din Supe de legume

Supa de rosii cu galuste

Rosiile se spala ,se pun intr-un vas cu apa si se oparesc cateva minute(3-4) pentru a putea fi decojite

4 voturi    2 comentarii
1h 50 min
Supe de legume

Supa crema de dovlecei cu susan

1.Dovleceii se spala si se curata (eu prefer sa nu ii curat ca se pierde din vitamine), se taie bucati

21 voturi    4 comentarii
30 min
Supe de legume

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 14 iulie 2011

    Va multumesc!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 14 iulie 2011

    O supa ce merita incercata ,cred ca este o bunatate !

  • marta gabriela abdelhafiz

    marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 07 ianuarie 2011

    felicitari pentru reteta ;am salvat-o

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 14 octombrie 2010

      Un deliciu prezentata cu mult gust!*****

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 04 octombrie 2010

      O bunãtate!!!felicitãri pt. retetã si prezentare!:)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

26 voturi

Ingrediente

  • 3 cartofi medii
  • 1 morcov mare
  • 1 ceapa mare
  • 1 conserva fasole rosie (500g)
  • 3 catai de usturoi
  • 1 cub concentrat vita
  • 1 lingurita sofran de india sau curry (optional)
  • 5 linguri ulei de masline
  • 25g unt
  • piper si sare.

Raporteaza reteta

Retete
de mihai

Farofias (Lapte de pasare)

Batem bine albusurile pana nu se mai desprinde de pe fundul lighenasului, adaugam 6 linguri de zahar

34 voturi    30 comentarii
1h
Budinci

Somon cu orez jasmine

Punem orezul la inmuiat 30 min. inainte de-al prepara. Saram si piperam fileurile de somon. Punem

5 voturi    3 comentarii
40 min
Mancaruri cu peste

Spaghete picante cu carne(Esparguete picante com carne grilhada)

Frigem cotletii pe gratar pana se rumenesc. Intre timp fierbem spaghetele conform instructiunilor,

7 voturi    3 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne

mihai (Chef de cuisine)

Va multumesc!



Adauga reteta
Retete
din Supe de legume
Supa crema de sfecla si rubarba

Supa crema de sfecla si rubarba

Am curatat sfecla de coaja si am taiat-o in bucati mici punand-o la fiert in apa cu putina sare.(bucatile mici vor ajuta la fierberea

0 voturi    0 comentarii
30 min
Supe de legume
Gazpacho

Gazpacho

Se cresteaza cate un x cu cutitul fiecare rosie pe fund si se oparesc putin ( 20 sec) in apa fierbinte. Se scot intr-un castron cu apa

0 voturi    0 comentarii
15 min
Supe de legume