autor:

mihai

» » Supe de legume

Supa crema de fasole (Sopa creme de feijao)

Autor: mihai (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 02 octombrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: mihai (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 02 octombrie 2010

Ingrediente
3 cartofi medii, 1 morcov mare, 1 ceapa mare, 1 conserva fasole rosie (500g), 3 catai de usturoi, 1 cub concentrat vita, 1 lingurita sofran de india sau curry (optional), 5 linguri ulei de masline, 25g unt, piper si sare.

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

26 voturi

Mod de preparare

Punem intr-o oala sau cratita mai adanca la prajit usturoiul putin sfaramat in untul amestecat cu 3 linguri ulei de masline. Cand usturoiul e aurit adaugam celelalte legume (afara de fasole) taiate in cuburi potrivite la calit, 3-4 min. Dupa care adaugam cubul de vita, jumatate conserva de fasole si apa ferbinte cat sa acopere legumele si lasam sa fiarba la foc domol 15-20 min. Mixam bine legumele cu mixerul si adaugam apa ferbinte in functie decat de cremoasa vrem sa iasa supa. Punem restul de fasole, sofranul de india sau curry, piper macinat si daca e nevoie sare si mai lasam la foc redus 10 min. Tragem de pe foc adaugam restul de ulei de masline, amestecam punem capacul si lasam 5 min. sa odihneasca. Aceasta supa se poate servi cu crutoane. Pofta buna!
Retete
Alte retete din Supe de legume

Supa de perisoare cu conopida

Mod de preparare: Intr-o oala de 5 litri se caleste ceapa si morcovii taiati cubulete cu putina

0 voturi    0 comentarii
1h
Supe de legume

Ciorba de legume

Ceapa, morcovul, telina si ardeiul gras se toaca marunt si se pun la calit in cateva linguri de ulei.

0 voturi    0 comentarii
1h
Supe de legume

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 14 iulie 2011

    Va multumesc!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 14 iulie 2011

    O supa ce merita incercata ,cred ca este o bunatate !

  • marta gabriela abdelhafiz

    marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 07 ianuarie 2011

    felicitari pentru reteta ;am salvat-o

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 14 octombrie 2010

      Un deliciu prezentata cu mult gust!*****

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 04 octombrie 2010

      O bunãtate!!!felicitãri pt. retetã si prezentare!:)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

26 voturi

Ingrediente

  • 3 cartofi medii
  • 1 morcov mare
  • 1 ceapa mare
  • 1 conserva fasole rosie (500g)
  • 3 catai de usturoi
  • 1 cub concentrat vita
  • 1 lingurita sofran de india sau curry (optional)
  • 5 linguri ulei de masline
  • 25g unt
  • piper si sare.

Raporteaza reteta

Retete
de mihai

Farofias (Lapte de pasare)

Batem bine albusurile pana nu se mai desprinde de pe fundul lighenasului, adaugam 6 linguri de zahar

34 voturi    30 comentarii
1h
Budinci

Somon cu orez jasmine

Punem orezul la inmuiat 30 min. inainte de-al prepara. Saram si piperam fileurile de somon. Punem

5 voturi    3 comentarii
40 min
Mancaruri cu peste

Spaghete picante cu carne(Esparguete picante com carne grilhada)

Frigem cotletii pe gratar pana se rumenesc. Intre timp fierbem spaghetele conform instructiunilor,

7 voturi    3 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne

mihai (Chef de cuisine)

Va multumesc!



Adauga reteta
Retete
din Supe de legume
Supa crema de gulii

Supa crema de gulii

Se curata si se spala legumele. Se pun la fiert pastrand ceapa si o gulie intreaga, iar telina, restul guliilor si ardeiul se taie cubulete.

0 voturi    0 comentarii
2h
Supe de legume
Supa de mere si ceapa

Supa de mere si ceapa

Se spala si se curata legumele si merele, apoi se mai clatesc putin cu apa. Taiem merele felii si le punem intr-un bol, presarate cu

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Supe de legume