autor:

valentina ionita

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Supe de legume

SUPA-CREMA DE LEGUME CU CRUTOANE

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 aprilie 2009
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 aprilie 2009

Ingrediente
Puteti folosi orice leguma sau zarzavat aveti si sa faceti combinatiile dorite., Eu fac aceasta supa-crema in tot timpul anului atat cu legume si zarzavaturi proaspete cat si congelate., , morcov,, fasole verde,mazare,ardei gras,rosii,gulie,sfecla rosie,cartofi,frunze de telina, verde., , sare,piper,condimente, putin ulei

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

54 voturi

Mod de preparare

Legumele si zarzavaturile se curata,se spala,se taie marunt dupa caz si se pun la fiert in apa rece.


Cand sunt fierte se paseaza foarte bine prin strecuratoare.Ce ramane in strecuratoare nu se foloseste.Trebuie sa ramana o supa - crema clara,doar cu ceea ce iese prin strecuratoare prin pasare.


Adaugati zeama pana obtineti consistenta dorita,se potriveste de sare, pune putin ulei deasupra si se da intr-un clocot.


Se serveste calda sau rece cu crutoane.


Cubulete de paine se aseaza intr-o tava care se introduce la cuptor pana se intaresc si se transforma in crutoane.Atentie sa nu se arda.Sunt mai sanatoase decat crutoanele facute in ulei.


Daca nu tineti post puteti adauga putin unt.

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine):

    La supa crema am folosit morcovi, cartofi, telina, dovlecei, ceapa, pastarnac. Am preparat o supa crema delicioasa. Felicitari!

  • Fara foto

    Claudia Hotea (Maestru bucatar):

    Bun bun! Mie imi place cu paine prajita atunci cand nu am timp sa fac crutoane.E la fel de delicioasa.

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 01 iulie 2011

    Am pregatit si eu aceasta minunata supa,este un deliciu...

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 iulie 2010

    Va multumesc mult ...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 12 iulie 2010

    O bunatate !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

      Va multumesc tuturor ...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 01 octombrie 2009

      Va multumesc...

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 30 septembrie 2009

      Delicioasa.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2009

      Foarte gustoasa.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 august 2009

      Va multumesc pentru aprecierile,sfaturile si comentariile postate...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 21 august 2009

      Foarte frumos! Felicitari!

    • Fara foto

      Scurtu Isaia-Danut (Chef de cuisine) , 30 iunie 2009

      E si mai super cind prajesti crutoanele sa pui la cuptor peste ele niste crengute de CIMBRU, ii da un gust super. Incearca !

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 02 aprilie 2009

      Am mancat in ardeal crutoane facute din aluat de taitei, coapte in cuptor, servite in supa. Deliciose

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

54 voturi

Ingrediente

  • Puteti folosi orice leguma sau zarzavat aveti si sa faceti combinatiile dorite.
  • Eu fac aceasta supa-crema in tot timpul anului atat cu legume si zarzavaturi proaspete cat si congelate.
  • morcov,
  • fasole verde,mazare,ardei gras,rosii,gulie,sfecla rosie,cartofi,frunze de telina, verde.
  • sare,piper,condimente
  • putin ulei

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de valentina ionita

Salata de sfecla rosie si branza

Este un aperitiv gustos, usor, de efect si care poate fi servit la orice ora ... Taiem branza si

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive

Flori de salcâm în aluat de clătite de post şi fără gluten

Spălăm florile de salcâm şi le lăsăm să se scurgă de apă şi să se usuce. Preparăm un

1 vot    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse

Dulceata din flori de salcam

Se spala in apa rece florile de salcam, se indeparteaza coditele alegand numai florile si se lasa

1 vot    0 comentarii
1h
Conserve si muraturi

constanta proca (Chef de cuisine)

Am pregatit si eu aceasta minunata supa,este un deliciu...



Adauga reteta
Retete
din Supe de legume
Supa crema de cartofi cu bacon

Supa crema de cartofi cu bacon

Legumele curatate,spalate si taiate cubulete le punem la fiert in apa cu sare, apoi le pasam cu blenderul , pana cand obtinem o crema. Amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa crema de mazare

Supa crema de mazare

Mazarea se spala si se pune la fiert cu prazul taiat rondele pt 15-20 de min. Dupa ce s-au fiert, scurgem legumele de zeama, pe care

1 vot    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi