autor:

valentina ionita

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Supe de legume

SUPA-CREMA DE LEGUME CU CRUTOANE

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 aprilie 2009

Ingrediente
Puteti folosi orice leguma sau zarzavat aveti si sa faceti combinatiile dorite., Eu fac aceasta supa-crema in tot timpul anului atat cu legume si zarzavaturi proaspete cat si congelate., , morcov,, fasole verde,mazare,ardei gras,rosii,gulie,sfecla rosie,cartofi,frunze de telina, verde., , sare,piper,condimente, putin ulei

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

55 voturi

Mod de preparare

Legumele si zarzavaturile se curata,se spala,se taie marunt dupa caz si se pun la fiert in apa rece.


Cand sunt fierte se paseaza foarte bine prin strecuratoare.Ce ramane in strecuratoare nu se foloseste.Trebuie sa ramana o supa - crema clara,doar cu ceea ce iese prin strecuratoare prin pasare.


Adaugati zeama pana obtineti consistenta dorita,se potriveste de sare, pune putin ulei deasupra si se da intr-un clocot.


Se serveste calda sau rece cu crutoane.


Cubulete de paine se aseaza intr-o tava care se introduce la cuptor pana se intaresc si se transforma in crutoane.Atentie sa nu se arda.Sunt mai sanatoase decat crutoanele facute in ulei.


Daca nu tineti post puteti adauga putin unt.
Retete
Alte retete din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Supa crema de legume cu crutoane picante

Se curata legumele, se spala, se taie bucati mari si se pun la fiert in 2,5 litri de apa rece cu

35 voturi    19 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Supa crema de legume si crutoane de pui

Se fierbe carnea in 5 litri de apa 45 de minute apoi se scoate si se taie cubulete. In zeama de pui

7 voturi    6 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine):

    La supa crema am folosit morcovi, cartofi, telina, dovlecei, ceapa, pastarnac. Am preparat o supa crema delicioasa. Felicitari!

  • Fara foto

    Claudia Hotea (Maestru bucatar):

    Bun bun! Mie imi place cu paine prajita atunci cand nu am timp sa fac crutoane.E la fel de delicioasa.

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 01 iulie 2011

    Am pregatit si eu aceasta minunata supa,este un deliciu...

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 iulie 2010

    Va multumesc mult ...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 12 iulie 2010

    O bunatate !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

      Va multumesc tuturor ...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 01 octombrie 2009

      Va multumesc...

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 30 septembrie 2009

      Delicioasa.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2009

      Foarte gustoasa.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 august 2009

      Va multumesc pentru aprecierile,sfaturile si comentariile postate...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 21 august 2009

      Foarte frumos! Felicitari!

    • Fara foto

      Scurtu Isaia-Danut (Chef de cuisine) , 30 iunie 2009

      E si mai super cind prajesti crutoanele sa pui la cuptor peste ele niste crengute de CIMBRU, ii da un gust super. Incearca !

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 02 aprilie 2009

      Am mancat in ardeal crutoane facute din aluat de taitei, coapte in cuptor, servite in supa. Deliciose

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

55 voturi

Ingrediente

  • Puteti folosi orice leguma sau zarzavat aveti si sa faceti combinatiile dorite.
  • Eu fac aceasta supa-crema in tot timpul anului atat cu legume si zarzavaturi proaspete cat si congelate.
  • morcov,
  • fasole verde,mazare,ardei gras,rosii,gulie,sfecla rosie,cartofi,frunze de telina, verde.
  • sare,piper,condimente
  • putin ulei

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita

Salata de sfecla rosie si branza

Este un aperitiv gustos, usor, de efect si care poate fi servit la orice ora ... Taiem branza si

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive

Flori de salcâm în aluat de clătite de post şi fără gluten

Spălăm florile de salcâm şi le lăsăm să se scurgă de apă şi să se usuce. Preparăm un

1 vot    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse

Dulceata din flori de salcam

Se spala in apa rece florile de salcam, se indeparteaza coditele alegand numai florile si se lasa

2 voturi    0 comentarii
1h
Conserve si muraturi

constanta proca (Chef de cuisine)

Am pregatit si eu aceasta minunata supa,este un deliciu...



Adauga reteta
Retete
din Supe de legume
Supa crema de gulii

Supa crema de gulii

Se curata si se spala legumele. Se pun la fiert pastrand ceapa si o gulie intreaga, iar telina, restul guliilor si ardeiul se taie cubulete.

0 voturi    0 comentarii
2h
Supe de legume
Supa de mere si ceapa

Supa de mere si ceapa

Se spala si se curata legumele si merele, apoi se mai clatesc putin cu apa. Taiem merele felii si le punem intr-un bol, presarate cu

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Supe de legume