autor:

valentina ionita

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Supe de legume

SUPA-CREMA DE LEGUME CU CRUTOANE

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 aprilie 2009
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 aprilie 2009

Ingrediente
Puteti folosi orice leguma sau zarzavat aveti si sa faceti combinatiile dorite., Eu fac aceasta supa-crema in tot timpul anului atat cu legume si zarzavaturi proaspete cat si congelate., , morcov,, fasole verde,mazare,ardei gras,rosii,gulie,sfecla rosie,cartofi,frunze de telina, verde., , sare,piper,condimente, putin ulei

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

54 voturi

Mod de preparare

Legumele si zarzavaturile se curata,se spala,se taie marunt dupa caz si se pun la fiert in apa rece.


Cand sunt fierte se paseaza foarte bine prin strecuratoare.Ce ramane in strecuratoare nu se foloseste.Trebuie sa ramana o supa - crema clara,doar cu ceea ce iese prin strecuratoare prin pasare.


Adaugati zeama pana obtineti consistenta dorita,se potriveste de sare, pune putin ulei deasupra si se da intr-un clocot.


Se serveste calda sau rece cu crutoane.


Cubulete de paine se aseaza intr-o tava care se introduce la cuptor pana se intaresc si se transforma in crutoane.Atentie sa nu se arda.Sunt mai sanatoase decat crutoanele facute in ulei.


Daca nu tineti post puteti adauga putin unt.

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine):

    La supa crema am folosit morcovi, cartofi, telina, dovlecei, ceapa, pastarnac. Am preparat o supa crema delicioasa. Felicitari!

  • Fara foto

    Claudia Hotea (Maestru bucatar):

    Bun bun! Mie imi place cu paine prajita atunci cand nu am timp sa fac crutoane.E la fel de delicioasa.

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 01 iulie 2011

    Am pregatit si eu aceasta minunata supa,este un deliciu...

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 iulie 2010

    Va multumesc mult ...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 12 iulie 2010

    O bunatate !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

      Va multumesc tuturor ...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 01 octombrie 2009

      Va multumesc...

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 30 septembrie 2009

      Delicioasa.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2009

      Foarte gustoasa.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 august 2009

      Va multumesc pentru aprecierile,sfaturile si comentariile postate...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 21 august 2009

      Foarte frumos! Felicitari!

    • Fara foto

      Scurtu Isaia-Danut (Chef de cuisine) , 30 iunie 2009

      E si mai super cind prajesti crutoanele sa pui la cuptor peste ele niste crengute de CIMBRU, ii da un gust super. Incearca !

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 02 aprilie 2009

      Am mancat in ardeal crutoane facute din aluat de taitei, coapte in cuptor, servite in supa. Deliciose

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

54 voturi

Ingrediente

  • Puteti folosi orice leguma sau zarzavat aveti si sa faceti combinatiile dorite.
  • Eu fac aceasta supa-crema in tot timpul anului atat cu legume si zarzavaturi proaspete cat si congelate.
  • morcov,
  • fasole verde,mazare,ardei gras,rosii,gulie,sfecla rosie,cartofi,frunze de telina, verde.
  • sare,piper,condimente
  • putin ulei

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de valentina ionita

Friptura de rata cu sos de portocale si arpagic

Spalati bine pulpele si stergeti-le bine cu prosopele de hartie. Se tine carnea la marinat cca 20

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Fripturi

O alta modalitate inedita pentru a vopsi ouale de Paste...Doar cu colorant alimentar si orez.

Se adauga in cutiuta cateva linguri de orez si in functie de nuanta si de intensitatea culorii turnati

1 vot    0 comentarii
20 min
Aperitive cu oua

Pasta ( Hummus) din seminte de floarea soarelui

Semintele de floarea soarelui (de preferat a se inmuia peste noapte, dar se pot folosi si uscate)

2 voturi    2 comentarii
20 min
Aperitive cu legume

constanta proca (Chef de cuisine)

Am pregatit si eu aceasta minunata supa,este un deliciu...



Adauga reteta
Retete
din Supe de legume
Ciorba de gulii

Ciorba de gulii

Se spală bine toate legumele şi se lasă la scurs. Se taie fin morcovul, păstârnacul, prazul, ţelina şi ceapa verde şi

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Supe de legume
Supa crema de legume

Supa crema de legume

Telina, ceapa, morcovii se pun la fiert, iar cu putin inainte ca acestea sa fie fierte, adaugam si zucchini-ul. Cand toate legumele

3 voturi    0 comentarii
45 min
Supe de legume