autor:

VALENTIN LITA

» » Supe de legume

SUPA - CREMA DE SPARANGHEL

Autor: VALENTIN LITA (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 25 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: VALENTIN LITA (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 25 iunie 2008

Ingrediente
INGREDIENTE PENTRU 4 PORTII:, - sparanghel proaspata- - 0.350 kg, - unt - 0.100 kg, - ceapa - 0.150 kg, - lapte - 0.750 L, - sare, piper alb macinat, - smantana lichida - 0.200 kg

Dificultate: Medie Timp: 40 min

6 voturi

Mod de preparare

Sparanghelul se curata, se spala si se taie in bucati mari.


Se opresc cateva capete cu floare , care se fierb putin in apa cu sare. oala se pune unt, se adauga ceapa taiata pestisori si sparanghelul bucati.


Se soteaza , dupa care se adauga laptele si smantana .


Se lasa sa fiarba,la foc potrivit, pana cand se fierb bine legumele.


Se lasa apoi sa se tempereze un pic supa, dupa care se mixeaza cu ajutorul unui blender ( sau se paseaza totul printr-o sita ) si se repune la fiert, la foc mic.


Se da gustul cu sare si piper alb , sau se pune un pic de delikat, dupa gust.Dupa primele clocote, se opreste focul si supa e gata.


La servire, se pune supa in farfurie, se pun bucatile de sparanghel oprite mai inainte si se decoreaza cu frunzulite de patrunjel.
Retete
Alte retete din Supe de legume

Supa crema de sparanghel cu crumbel de bacon si crema de ou

Am spalat sparanghelul si l-am taiat in bucatele cam de circa 2 cm fiecare lasand intregi partile

0 voturi    0 comentarii
1h
Supe de legume

Supa crema de broccoli si sparanghel verde

Broccoli se desface in buchetele si se spala. Sparanghelului i se inlatura partea lemnoasa si se

1 vot    0 comentarii
1h
Supe de legume

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 13 iulie 2010

    O bunatate !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

    Foarte buna !

  • mom2rebe

    mom2rebe (Chef de cuisine) , 20 martie 2009

    Nici eu nu pun lapte.

    • Fara foto

      moise mihai claudiu , 25 iunie 2008

      eu sunt expert.nu doar ceapa ci si praz,partea verde.sare,piper alb,zeama de lamaie si foarte importanta este nucsoara (o lingurita pt 4 portii).laptele nu este obligatoriu.o supa foarte verde.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

40 min

6 voturi

Ingrediente

  • INGREDIENTE PENTRU 4 PORTII:
  • - sparanghel proaspata- - 0.350 kg
  • - unt - 0.100 kg
  • - ceapa - 0.150 kg
  • - lapte - 0.750 L
  • - sare
  • piper alb macinat
  • - smantana lichida - 0.200 kg

Raporteaza reteta

Retete
de VALENTIN LITA

Spaghetti alla Carbonara

Spaghetele se fierb de consistenta " al dente ", intr-un vas cu apa, sare si putin ulei ( pt.

78 voturi    26 comentarii
20 min
Paste si pizza

Salata sefului

Salata verde se spala bine , se rupe fasii mai mari si se aseaza pe mijlocul unei farfurii (sau

33 voturi    17 comentarii
20 min
Salate

MUSCHI DE VACA LA TIGAIE CU ANGHINARE

Muschiul de vaca se portioneaza , cate 2 transe la o portie, se aromeaza cu sare , piper si rozmarin

5 voturi    5 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !



Adauga reteta
Retete
din Supe de legume
Supa cu dovlecei

Supa cu dovlecei

Carnea de pui se fierbe într-o oală cu 4 litri de apă, timp de 20-30 de minute, adunând pe parcurs spuma formată în

0 voturi    0 comentarii
1h
Supe de carne
Ciorba de peste cu legume

Ciorba de peste cu legume

Curatam ,spalam si taiem legumele in bucati uniforme . Ghimbirul il taiem in cateva felii si il punem deoparte . Ceapa solzisori ,iar

0 voturi    0 comentarii
1h
Supe de carne