autor:

autor

» » Supe de legume

Supa-crema de telina

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se curata telina si ceapa, se spala si se pun la fiert, fie in apa, fie in zeama de carne.


Se lasa sa fiarba 30 de minute, dupa care se adauga


cartofii, curatati si spalati. Cind legumele au fiert, se strecoara supa in alt vas, se trec legumele prin sita, se subtiaza cu laptele si cu zeama in care au fiert, se sareaza, se adauga untul si se lasa sa fiarba, pe foc


potrivit, pina se ingroase supa.


Se poate servi si cu crutoane din piine, prajite in unt.

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

13 voturi

Ingrediente

  • 3-4 teline
  • 2 cepe mici
  • 3 cartofi
  • 250 ml lapte
  • 50 g unt
  • apa sau zeama de carne
  • smintina
  • sare
  • o legatura de patrunjel verde.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Tarator - Supa rece de castraveti cu iaurt

Tarator este o supa  bulgareasca, preparata la rece, din  castraveti si iaurt, uneori asezonata

2 voturi    1 comentariu
20 min
Supe de legume

Supa crema de dovlecei cu broccoli

Calim ceapa si usturoiul tocate marunt. Adaugam dovleceii spalati si curatati de coaja, taiati

3 voturi    0 comentarii
40 min
Supe de legume

Supa-crema de gogonele

Sfat: supa de legume puteti sa o preparati rapid dintr-un litru de apa fiarta la care adaugati 3-4

1 vot    0 comentarii
nespecificat
Retete vegetariene
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Supe de legume
Supă cremă de țelină

Supă cremă de țelină

Într-o cratiță încăpătoare căliți ceapa cu un cub de unt. Când devine sticloasă, adăugați foaia de dafin,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Supe de legume
Supă cremă de broccoli

Supă cremă de broccoli

Fierbeți o supă de legume din păstârnac, morcov, țelină și cartof ( nu uitați să adăugați un praf de sare, altfel legumele

0 voturi    0 comentarii
40 min
Supe de legume