autor:

autor

» » Supe de legume

Supa crema de usturoi

   Specific: 

Austria


    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se curata ceapa si se taie marunt.


Se incalzeste untul in care se rumeneste usor ceapa.


Se curata usturoiul, se taie in 4 pe lungime si se rumeneste usor impreuna cu ceapa.


Se amesteca faina pana devine aurie, apoi se adauga supa si crema double (smanatana), se pune capacul pe oala si se lasa sa fiarba incet aprox. 20 minute.


Se incalzeste cuptorul la 250* C si se rumenesc baghetele. Optional se pot rumeni apoi in tigaie cu unt cu usturoi. Supa se amesteca cu mixerul, apoi se adauga sare, piper, nucsoara, sucul de lamaie si se toarna in patru castronlele (farfurii adanci) printr-o strecuratoare.


Se adauga painea si branza deasupra si se baga la cuptor sau grill pana devine auriu-maroniu.


Inainte de a servi, se presara oregano pe deasupra. In restaurantele cu traditie in Austria in loc de farfurii/ castronele, se serveste in chifle mari din paine neagra, cu coaja groasa, scobite, si cu capacul lasat (ca la rosiile umplute….). De asemenea se adauga frunze de usturoi salbatic taiat marunt.

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 20 iulie 2010

    Interesanta reteta !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 06 iunie 2010

    Trebuie testata !

  • Fara foto

    Simos (Chef de cuisine) , 28 iunie 2009

    Mmm! Trebuie neaparat incercata! Imi place la nebunie supa de usturoi, dar nu stiam cum se face. Multumesc pt reteta :)

Dificultate

Medie

Timp

45 min

35 voturi

Ingrediente

  • 1 ceapa medie
  • 2 linguri unt
  • 12 catei usturoi
  • 2 linguri faina
  • 0.750 litri supa
  • 250 gr smanatana groasa (Crème double/Mascarino)
  • 4 baghete feliate (aprox 1 cm lat)
  • sare
  • piper macinat proaspat
  • nucsoara (cat iei intre degete)/proaspata
  • 1 lingura suc lamaie
  • 2 linguri cascaval Emmentaller sau Appenzeller ras proaspat
  • 1 lingura oregano

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Tarator - Supa rece de castraveti cu iaurt

Tarator este o supa  bulgareasca, preparata la rece, din  castraveti si iaurt, uneori asezonata

2 voturi    1 comentariu
20 min
Supe de legume

Supa crema de dovlecei cu broccoli

Calim ceapa si usturoiul tocate marunt. Adaugam dovleceii spalati si curatati de coaja, taiati

3 voturi    0 comentarii
40 min
Supe de legume

Supa-crema de gogonele

Sfat: supa de legume puteti sa o preparati rapid dintr-un litru de apa fiarta la care adaugati 3-4

1 vot    0 comentarii
nespecificat
Retete vegetariene

constanta proca (Chef de cuisine)

Interesanta reteta !

Ti-a placut? Da-o mai departe!
coca cola

Adauga cate un ingredient* pe rand si vei gasi retetele dorite pentru cei dragi.
* adauga pe rand si apasa butonul "adauga" dupa fiecare ingredient



Adauga reteta
Retete
din Supe de legume
Supa rece de castravete

Supa rece de castravete

Tocati marunt castravetele, nucile si mararul. Se pun toate acestea intr-un bol si se aduga peste ele sare, iaurt si usturoi pisat. Se

0 voturi    0 comentarii
20 min
Supe de legume
Supă-cremă de ciuperci albe (champignons)

Supă-cremă de ciuperci albe (champignons)

Se spală ciupercile si se taie în bucăţi. Se păstrează câteva ciuperci pentru decor. Se curăţă ceapa şi se taie

1 vot    0 comentarii
1h
Supe de legume