Supa cu ceapa

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Supa cu ceapa

Ingrediente

  • 300 gr ceapa
  • 50 gr unt
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingura rasa de faina
  • 1 foaie de dafin
  • 1 pahar de vin alb
  • felii de paine
  • 2 catei de usturoi
  • 0.500 ml apa fierbinte
  • sare si piper

Mod de preparare

Se curata ceapa si se taie felii.(eu am lasat-o timp de 1 ora in apa rece pt a nu fi foarte iute la taiat).Intr-o oala ,se topeste untul si se toarna ceapa ,lasand focul mic si amestecand continuu cu o lingura de lemn.Se sareaza,se presara si zaharul si se continua sa se caleasca ceapa pana devine aurie.Se adauga faina ,amestecand bine,si se mai lasa timp de 2 minute.Se toarna vinul si foaia de dafin si se lasa pana se evapora vinul.Se adauga jumatate de litru de apa fierbinte,se amesteca si se lasa la foc potrivit 15-20 minute.Intre timp,taiem cateva felii de paine si le ungem cu putin usturoi taiat.Se prajesc intr-o tigaie cu putin ulei de masline.Se aseaza o felie de paine in castronul in care vom servi supa si deasupra turnam ceapa noastra gata pregatita.Se aseaza alte felii deasupra si se serveste.Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise