autor:

Fara foto

» » , Borsuri si Ciorbe, Supe de carne

Supa cu galuste

Autor: Maria Buhler (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 ianuarie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Maria Buhler (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 ianuarie 2007

Ingrediente
500g carne de pui sau vita, 2-3 morcovi, 2 patrunjei radacina, patrunjel verde, telina o bucata mica, vegeta, putin piper, 2 cepe, sare, gris cit cuprinde (cca. 100-200g), 2-3 oua, unt cit o nuca, 1 lingura ulei

Dificultate: Ridicata Timp: 1h

244 voturi

Mod de preparare

Se fierbe o supa buna si gustoasa.


Se scot toate legumele afara. Acestea se pot folosi la salata de boeuf.


Galustele se pregatesc astfel: ouale se bat bine, se adauga sare dupa gust, piper si vageta.


Se pune un pic de unt si ulei, doua linguri de supa.


Se amesteca bine.


Se pune gris, putin cite putin si se face o compozitie nu prea tare, ci mai pufoasa.


Se lasa sa se odihneasca. E bine ca galustele sa se faca in timp ce supa fierbe, caci compozitia se intaresta in timp. Asa se poate observa daca e buna sau prea tare. Daca e prea tare, galustele vor iesi prea tari de aceea se va pune un pic de supa in compozitie. Deci cea mai buna e o compozitie pufoasa. Cel mai bine e sa facem galustele intr-o oala separata, sa le scurgem si sa ramina supa clara.


In aceasta cratita se fierbe apa cu putina sare.


Se pun galustele cu atentie, cind apa nu mai fierbe in clocot.


Se incearca galusca daca se risipeste sau e prea tare. Daca se risipeste se mai pune gris, daca e prea tara se mai pune supa. Cind compozitia ne multumeste, punem toate galustele la fiert, cu grija ca sa nu se risipeasca. Apa trebuie sa fiarba numai domol.Punem capacul pe o parte(foarte important) si le lasam sa fiarba domol. Daca am facut o compozitie perfecta vor fi gata in 15 min. Altfel va trebuii sa le fierbem 30 de min.


Apoi le scoatem si le punem in supa. La sfirsit se adauga patrunjel verde tocat.


Aceasta supa se transforma in Ardeal intr-o ciorba daca la sfirsit i se adauga o sticla cu bulion, o lingurita de zahar si leustean tocat marunt. In ciorba de galuste se lasa de obicei si morcovii.
Retete
Alte retete din Borsuri si Ciorbe

Supa cu galuste

In zeama in care am fiert in prealabil puiul punem telina taiata bucati, ardeiul gras taiat cubulete,

41 voturi    9 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

Supa de rosii cu galuste, de post

Curatam ceapa o tocam, ardeiul galben, gogosarul, ii curatam de seminte si ii taiem cubulete. Morcovul

20 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

    Foarte gustoasa!E supa mea preferata.Aproape mereu fac din legume si o bucatica de piept si o salata de boeuf.

  • Fara foto

    krmen , 24 august 2009

    Este cea mai buna supica. Eu fac mereu pt copii ca le place foarte mult. Dar nu am folosit unt niciodata cred ca sunt mai delicioase, am sa incerc si eu

  • Fara foto

    Corina , 10 august 2009

    Este prima data cand fac aceasta supa si uimitor .... mia iesit, un pic galustele nu prea au o forma ovala dar este ok, am respectat anumite data ale retetei. Ce nu am respectat, mie nu imi place k supa sa arate goala si am tocat foarte marunt legumele iar dupa ce s-au fiert nu le-am scos afara, am adaugat peste legume galustele. Mie imi place sa arate supa un pic mai groasa si sa mananc odata cu galustele si legumele din supa care sunt foarte sanatoase. Multumesc pentru reteta!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 09 iunie 2009

      La galuste, la un ou folosesc 5 linguri de gris si putin bicarbonat de sodiu. Las compozitia sa stea 40-45 minute pana sa le foerb in supa. Nu am dat gres niciodata.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

1h

244 voturi

Ingrediente

  • 500g carne de pui sau vita
  • 2-3 morcovi
  • 2 patrunjei radacina
  • patrunjel verde
  • telina o bucata mica
  • vegeta
  • putin piper
  • 2 cepe
  • sare
  • gris cit cuprinde (cca. 100-200g)
  • 2-3 oua
  • unt cit o nuca
  • 1 lingura ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Maria Buhler

SALATA GERMANA DE MACAROANE

Macaroanele se amesteca cu toate componentele si se comdimenteaza dupa gust. La sfirsit se adauga

17 voturi    1 comentariu
30 min
Paste si pizza

LASAGNE delicioase si rapide

Intr-o cratita se prepara compozitia care e un sos de carne, din ceapa si rosia tocate marunt, grasime,

52 voturi    2 comentarii
30 min
Paste si pizza

Punci de ceai fara alcool pentru iarna

Ceaiul se fierbe cu marul taiat bucati. Apoi se adauga, sucul de struguri si portocala scursa. Se

6 voturi    2 comentarii
15 min
Cafele si ceaiuri

mirey (Chef de cuisine)

Foarte gustoasa!E supa mea preferata.Aproape mereu fac din legume si o bucatica de piept si o salata de boeuf.



Adauga reteta
Retete
din Supe de carne
Supa de rosii cu piept de pui!

Supa de rosii cu piept de pui!

Se spala pieptul si se pune la focpana clocoteste, apoi se arunca apa, se taie carnea cubulete si se pune in oala la fiert, cu apa si

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Supa de pui

Supa de pui

Curatam zarzavaturile si impartim carnea in 4 bucati, o spalam si o punem la fiert la foc domol cu o lingura de sare. Dupa ce fierbe,

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Supe de carne