Supa de ciuperci

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g ciuperci (champioane sau pleorotus); 1ceapa mijlocie;1lingurita delikat; 50 g paste pentru supa marunte; 1
  • 5 l supa de pui; 1-2 cartofi mai mari; 2 morcovi; 1\\2 legatura de marar; 1legatura frunze patrunjel; nucsoara macinata
  • piper alb
  • cimbru macinat
  • ienibahar dupa gust; 1 foaie dafin; 1 canita de ulei ; 1 lingura de faina alba; 1\\2 lingurita boia iute;

Mod de preparare

Se curata si se taie cupercile, se curata si se taie ceapa si se pun impreuna cu delikatul si cu jumatate din cantitatea de ulei la calit inabusit. Se adauga si condimentele dupa gust, in paralel se fierbe in supa de pui cartofii, morcovii si foaia de dafin. Dupa ce au fiert cartofii si morcovii se scot din supa si se paseaza. Se scoate foaia de dafin, se caleste faina cu boiaua impreuna in restul de ulei si se stinge cu supa, dupa care se adauga legumele pasate si se fierb pastele. Apoi se toarna peste ciupercile calite (se calesc usor fara sa se lase pana scade zeama lor) se mai adauga putina apa. Dupa ce dau in clocot se adauga verdeturile tocate marunt, se acopera vasul si se lasa 5-10 min. Se poate servi si cu smantana iar in post se inlocuieste supa de pui cu aceeasi cantitate de apa...

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise