Supa de curcan cu taitei de casa

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Supa de curcan cu taitei de casa

Ingrediente

  • Pentru supa:
  • - 3 aripi de curcan;
  • - 3 morcovi;
  • - 1 pastarnac;
  • - o radacina de patrunjel;
  • - o radacina de telina micuta;
  • - o ceapa;
  • - un ardei gras;
  • - sare;
  • - piper;
  • - patrunjel verde;
  • Pentru taitei:
  • - 2 oua;
  • - sare;
  • - faina cat cuprinde.

Mod de preparare

1. Se spala aripile de curcan, se curata bine si se portioneaza.

2. Se pun la fiert in apa cu sare. Cand s-a ridicat spuma se strange cu grija.

3. Se lasa la fiert 30 de minute.

4. Apoi se adauga zarzavaturile si se mai lasa la fiert inca 30 minute.

5. Taiteii se prepara cu o zi inainte. Se pune faina intr-un vas, se face o gropita in mijloc, adaugam sarea si ouale. Se framanta totul foarte bine pana obtinem o coca elastica si care nu se mai lipeste pe maini. Se intinde bine foaia de taitei, se ruleaza si se taie apoi fin. Se lasa la uscat pana a doua zi.

6. Se strecoara supa intr-un alt vas, se aleg morcovii, se taie rondele si se adauga in supa, adaugam si carnea, iar apoi taiteii.

7. Se mai lasa pe foc 10-15 minute, potrivim cu sare si piper, iar la final cand oprim focul se adauga patrunjelul tocat.

Se serveste cu zeama de lamaie si mujdei de usturoi, sau simpla, dupa preferinta.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise