autor:

autor

» » Supe de legume

Supa de fasole uscata

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se alege fasolea, se spala bine si se pune la fiert in apa rece. Cind fasolea este veche, ca sa fiarba mai repede, se pune de cu seara in apa calduta sa se inmoaie. A doua zi se varsa apa si se aseaza la foc cu apa rece. Dupa citeva clocote, se varsa apa si se pune din nou la foc cu apa fierbinte neaparat. Dupa ce fasolea a dat in citeva clocote, se introduce ceapa, morcovul si ardeiul, care au fost curatate, spalate si tocate marunt, si se lasa sa fiarba mai departe la foc potrivit, pina cind boabele de fasole s-au inmuiat complet.


Se oparesc rosiile, se curata de coaja si de simburi, se taie in feliute mici si se adauga in supa o data cu untdelemnul si sarea. mai lasa sa fiarba 5-10 min. la foc slab, caci fasolea se prinde repede pe fund.


Se serveste supa presarata pe deasupra cu patrunjel si marar, tocate marunt

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • christyansen

    christyansen (Chef de cuisine) , 30 octombrie 2012

    f buna bv bv bv bv !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 26 iulie 2010

    O bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

2h 55 min

71 voturi

Ingrediente

  • 250 gr. fasole uscata
  • 2 buc. ceapa
  • 1 buc. morcov
  • 1 buc. ardei gras
  • o lingura untdelemn
  • 2-3 buc. rosii
  • 2 - 2 1/2 l apa
  • o legatura marar
  • o legatura patrunjel
  • sare

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Tarator - Supa rece de castraveti cu iaurt

Tarator este o supa  bulgareasca, preparata la rece, din  castraveti si iaurt, uneori asezonata

2 voturi    1 comentariu
20 min
Supe de legume

Supa crema de dovlecei cu broccoli

Calim ceapa si usturoiul tocate marunt. Adaugam dovleceii spalati si curatati de coaja, taiati

2 voturi    0 comentarii
40 min
Supe de legume

Supa-crema de gogonele

Sfat: supa de legume puteti sa o preparati rapid dintr-un litru de apa fiarta la care adaugati 3-4

1 vot    0 comentarii
nespecificat
Retete vegetariene

christyansen (Chef de cuisine)

f buna bv bv bv bv !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Supe de legume
Supa de mazare si menta

Supa de mazare si menta

Fierbeti ceapa verde tocata marunt cu cartoful si usturoiul pisat in supa de pui sau legume. Dati in fiert apoi reduceti focul si fierbeti

2 voturi    0 comentarii
30 min
Supe de legume
Supa de rosii coapte

Supa de rosii coapte

Rosiile se spala si se taie in doua. Morcovii, radacinile de patrunjel, ceapa verde, usturoiul se curata si se spala. Se pun toate

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Supe de legume