autor:

flori de piatra

» » Supe de carne

Supa de fazan

Autor: flori de piatra (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 ianuarie 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Fazanul deja fezandad in pene, se curata de pene, se parleste, se spala.Atentie: pentru supa nu se marineaza fazanul.


Se pune la fiert (eu l-am pus mai intai intreg ,in oala subpresiune pentru a scurta timpul de pregatire),dupa aceea l-am portionat si l-am pus intr-o alta oala cu legumele intregi, l-a fiert in zeama initiala, strecurata.Dupa ce s-au fiert legumele, ceapa se scoate, iar celelalte legume se pot lasa in supa.


Se adauga taiteii sau fideaua, se potriveste de sare, se mai da cateva clocote, se adauga patrunjelul verde, tocat.Cine doreste poate sa-si adaue in farfurie putin mujdei de usturoi. Este o supa foarte delicioasa ce nu se compara cu alta supa.Vanatorii o considera o delicatesa si eu zic sa-i credem.

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • ana catalina focsa

    ana catalina focsa (Chef de cuisine):

    Am testat si noi aceasta supa,recunosc ca este prima oara cand mananc carne de vanat pregatita de mine.Noi am mancat supa numai cu fidea,scotand carnea si preparand-o cu sos.

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010

    Am mancat si eu fazan, dar friptura, mi-a placut.

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 01 februarie 2010

    Draga joly-gina, nu stiu ce sa-ti raspund.Eu nu am vazut fazan in supermarket.

  • joly-gina

    joly-gina (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2010

    super am auzit ca-i buna carnea de fazan dar o casesc si in supermarket?

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2010

      Hmmm,ce bunatate...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2010

      Arata grozav de bine atat viu cat si in supa. E foarte gustoasa carnea de fazan. Eu am mancat doar friptura.

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2010

      arata bine! ai impuscat cam multe pasari si le-ai gatit!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

14 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de flori de piatra

Sarmalute in foi de vita

Carnea tocata se amesteca cu ceapa, orezul, mararul, sarea si piperul. Frunzele de vita se spala

12 voturi    15 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Dovlecei la cuptor

Se pune o oala cu apa si sare la fiert, iar cand incepe sa fiarba se adauga dovleceii taiati cubulete,

14 voturi    10 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Iepure cu masline

Se spala iepurele f. bine, se curata de pielite, par, alice si se curge de sangele pe care-l lasa.

20 voturi    3 comentarii
3h
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Am mancat si eu fazan, dar friptura, mi-a placut.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Supe de carne
Ciorbita cu carnati semi-afumati

Ciorbita cu carnati semi-afumati

Taiem carnatii feliute, pe care le punem in oala cu putin ulei fierbinte.  Cand se fac ei mai rosiori, adaugi zarzavatul tot, taiat

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Mancaruri cu carne
Supa de curcan

Supa de curcan

Am facut o super supita de curcan cu galuste moi si pufoase si nu aveam cum sa nu impartasesc reteta cu voi. :) Trebuie incercata ca

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Supe de carne