Supa de ficat cu crutoane

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Supa de ficat cu crutoane

Ingrediente

  • ½ kg ficat de porc
  • 2 felii de paine alba
  • 2 galbenusuri de ou
  • 2 litri supa de zarzavat
  • 1 lingura de mustar cu hrean
  • 2 linguri de smantana
  • 1 lingura de faina
  • sare
  • piper
  • foi de dafin
  • o lingurita rasa de enibahar.

Mod de preparare

Ficatul se spala in mai multe ape, se portioneaza, apoi se pune la fiert in apa cu sare, in care am pus doua foi de dafin si cateva boabe de piper. Dupa ce a fiert, se scurge si se da prin masina de tocat carne, impreuna cu feliile de paine alba.

Se pune intr-un vas de 3 litri, se adauga supa de zarzavat si se fierbe cca 2 min. dupa care se ia de pe foc. Separat se prepara un liezon (ingroseala) din galbenusurile de ou, mustar, smantana si faina, care se omogenizeaza foarte bine cu telul, pentru a nu forma aglomerari, care apoi se inglobeaza incet in supa de ficat. Daca liezonul este prea gros (depinde de marimea oualor) se poate adauga putina apa. Se adauga enibaharul macinat marunt si potriveste de sare si piper, dupa gust. Se repune pe foc pana da un clocot.

Atentie! Nu tineti supa pe foc mai mult timp, deoarece cuplul ficat-galbenus de ou este unul dificil si se poate intampla sa se „taie”!

Se serveste in boluri, cu crutoane din paine si verdeata tocata marunt. Pentru aspect, si nu numai, se poate adauga in fiecare bol cate o lingura de smantana.

Este o supa nepretentioasa, dar de efect, desi nu figureaza in repertoriul uzual al bucatariei noastre. In caz de forta majora, mai ales cand suntem presati de timp, (musafiri neanuntati, etc) ficatul se poate inlocui cu doua pateuri de ficat a 200 g. Se poate prepara si din ficat de pasare (este mai usor) sau pateu din ficat de pasare. In cazul in care optati pentru varianta cu pate de ficat, durata de preparare nu depaseste 15 min, timp in care puteti pregati si crutoanele.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise