autor:

Ramona

» » Supe de carne

Supa de gaina

Autor: Ramona (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Ramona (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 august 2009

Ingrediente
o gaina fara piept, pulpe si aripi, 3 morcovi, o ceapa, o bucata de telina, 2 patrunjei radacina, frunze de patrunel, sare, boabe de piper, un cub de vegeta cu gust de gaina, 3 l apa

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Se curata gaina, se spala bine si se lasa in apa rece.


Se pune la fiert apa rece, se adauga bucatile de carne, apoi se pun boabele de piper. lasa la fiert cca o ora, cu capac, la foc mic, se ia spuma din cind in cind. Apoi se adauga legumele curatate, sare si cubul de gaina.


Se mai lasa la fiert cca 15 min. La sfirsit se strecoara, se taie rondele morcovii si se adauga in supa, se adauga si carnea dezosata, si se adauga taieteii.


In loc de taietei se pot forma galuste de gris amestecat cu oua, sau zdente, din oua si faina alba, dupa preferinta.


Inainte de a stinge supa, se adauga patrunjel tocat.


Pofta Buna!
Retete
Alte retete din Supe de carne

Supa de gaina

Se toaca legumele si se portioneaza carnea.gaina de tara se pune la fiert cu sare si piper. Oala

6 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Supe de carne

Supa de gaina de casa cu taitei

Puneti la fiert carnea de gaina in 4 litri de apa rece cu putina sare si zahar. Dupa 40 minute, adaugati

18 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Supe de carne

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 10 februarie 2013

    delicioasa, mereu poftita!

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 08 decembrie 2009

    Apetisanta supa! Arata foarte bine.

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 07 decembrie 2009

    Oooooo ce bunatate ai facut Ramona !!!

    • Fara foto

      maria mihalache , 07 decembrie 2009

      Foarte buna....................

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 07 decembrie 2009

      O bunatate...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 septembrie 2009

      Un deliciu...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 16 septembrie 2009

      Ooo, ce buna este!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • o gaina fara piept
  • pulpe si aripi
  • 3 morcovi
  • o ceapa
  • o bucata de telina
  • 2 patrunjei radacina
  • frunze de patrunel
  • sare
  • boabe de piper
  • un cub de vegeta cu gust de gaina
  • 3 l apa

Raporteaza reteta

Retete
de Ramona

Limonadă cu grepfruit si lămâie

Se taie in doua grepfruit-urile și se storc pe storcătoarea de citrice, se pun in vasul dorit,

17 voturi    6 comentarii
10 min
Cafele si ceaiuri

Chec Simplis

Se separa albusurile de galbenusuri. La cele 4 albusuri se adauga foarte putina sare (mai putin decat

1 vot    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Ciorba de burta

Se pune apa rece la fiert, in care se pune osul de vita si carnea de manzat. Se ia spuma, si se continua

121 voturi    26 comentarii
3h
Borsuri si Ciorbe

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

delicioasa, mereu poftita!



Adauga reteta
Retete
din Supe de carne
Supa de tortellini

Supa de tortellini

Puiul spalat se pune in vasul cu apa la fiert iar dupa ce s-a adunat deasupra spuma neagra,se arunca apa,se spala oala si puiul,apoi

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Supe de carne
Supa de portocale cu cocos si piept de pui

Supa de portocale cu cocos si piept de pui

1. Intr-o tigaie cu peretii mai inalti, in unt fierbinte se caleste carnea tocata, se adauga prazul si praful de curry si se lasa sa

0 voturi    0 comentarii
40 min
Supe de carne