festivalul blogurilor gustoase

autor:

Ramona

» » Supe de carne

Supa de gaina

Autor: Ramona (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 august 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se curata gaina, se spala bine si se lasa in apa rece.


Se pune la fiert apa rece, se adauga bucatile de carne, apoi se pun boabele de piper. lasa la fiert cca o ora, cu capac, la foc mic, se ia spuma din cind in cind. Apoi se adauga legumele curatate, sare si cubul de gaina.


Se mai lasa la fiert cca 15 min. La sfirsit se strecoara, se taie rondele morcovii si se adauga in supa, se adauga si carnea dezosata, si se adauga taieteii.


In loc de taietei se pot forma galuste de gris amestecat cu oua, sau zdente, din oua si faina alba, dupa preferinta.


Inainte de a stinge supa, se adauga patrunjel tocat.


Pofta Buna!

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 10 februarie 2013

    delicioasa, mereu poftita!

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 08 decembrie 2009

    Apetisanta supa! Arata foarte bine.

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 07 decembrie 2009

    Oooooo ce bunatate ai facut Ramona !!!

    • Fara foto

      maria mihalache , 07 decembrie 2009

      Foarte buna....................

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 07 decembrie 2009

      O bunatate...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 septembrie 2009

      Un deliciu...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 16 septembrie 2009

      Ooo, ce buna este!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • o gaina fara piept
  • pulpe si aripi
  • 3 morcovi
  • o ceapa
  • o bucata de telina
  • 2 patrunjei radacina
  • frunze de patrunel
  • sare
  • boabe de piper
  • un cub de vegeta cu gust de gaina
  • 3 l apa

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Ramona

Limonadă cu grepfruit si lămâie

Se taie in doua grepfruit-urile și se storc pe storcătoarea de citrice, se pun in vasul dorit,

16 voturi    4 comentarii
10 min
Cafele si ceaiuri

Chec Simplis

Se separa albusurile de galbenusuri. La cele 4 albusuri se adauga foarte putina sare (mai putin decat

1 vot    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Ciorba de burta

Se pune apa rece la fiert, in care se pune osul de vita si carnea de manzat. Se ia spuma, si se continua

115 voturi    26 comentarii
3h
Borsuri si Ciorbe

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

delicioasa, mereu poftita!

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Supe de carne
Supa de pui cu fidea scurta

Supa de pui cu fidea scurta

Punem puiul la fiert in 2 litri de apa nesarata (cat sa fie acoperit de apa) si il lasam sa fiarba in jur de 15 de minute, la foc mediu.

3 voturi    0 comentarii
1h
Supe de carne
Supa de creveti

Supa de creveti

Taieteii se fierb al dente. Se scurg si se clatesc in apa rece. Supa de legume sau de pui se pune la fiert impreuna cu sosul de

10 voturi    3 comentarii
30 min
Supe de carne