autor:

lumi

» » Supe de carne

Supa de gaina cu taitei de casa

Autor: lumi (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 aprilie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

1. Tacamurile sau carnea de gaina se spala bine si se da intr-un clocot (pt a se duce mizeria)si se arunca aceasta apa


Se fierbe apoi impreuna cu radacinoasele taiate in jumatati si ceapa intreaga(curatata de foi si spalata)


Se spumeaza de cate ori e nevoie si se pregatesc taiteii


2.Cele 2 oua se bat bine cu un praf de sare si 1 lingura de apa rece si se adauga faina cat sa fie o coca tare


Se intinde o foaie subtire,se lasa sa se odihneasca 1/2 ora si se ruleaza pt a taia taiteii


Eu ii tai potriviti(nici subtiri,nici prea lati)


Se fierb in apa clocotita cu sare si cand sunt gata se strecoara si se adauga in supa care a fiert


Dupa ce am oprit supa tocam patrunjel verde si adugam sau punem in farfurie cand servim si putin piper


Carnea si legumele se pot scoate si servi separat.


Eu le las in supa


Este foarte buna pentru copii si cand avem stari febrile.

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 10 iulie 2012

    Imi place e foarte buna !

  • Fara foto

    maria , 28 noiembrie 2009

    Eu garesc cu totul altfel supa de gaina. Gaina dupa ce se taie si se curateste de pene se freaca bine cu sare de vreo 2 ori ca sa se curateasca bine pielea apoi se spala bine si se desface, se scot organele din ea si se spala din nou, (vreau sa mentionez ca este foarte important sa se indeparteze neaparat plamani, altfe o sa se faca spuma la fierbere). Se pune o oala cu 5 litri de apa la fiert, si se pregatesc zatzavaturile ( cu cat mai multe cu atat mai buna este supa) morcovi, patrunjel, telina, o gulioara, o ceapa intreaga, un ardei potrivi crapat in doua si cativa catei de usturoi. Cand incepe apa sa fiarba se pune gaina in oala, dupa ce da in clocot se reduce focul sa fiarba incet si se curateste de spuna. dupa o jumatate de ora se adauga zarzavatul, ardeiul si ceapa se pun putin mai tarziu, iar catei de usturoi se adauga cu 20 de minute inainte de a se lua de pe foc. in timpul fierberi se mai adauga si cateva boabe de piper si putina sare. Cand sunt fierte se scot afara pe un platou carnea si zarzavatul si se strecoara supa prin sita de stecurat ceaiul sau ceva asemanator. se serveste cu taitei de casa sau din comert sau si mai buna cu galuste de gris. Carnea se poate pregati pane sau inabusita cu zarzavat. Din zarzavatul fiert in supa se poate face salata de beof, se mai fierb cativa cartofi langa .Este foarte important ca pe tot parcursul fierberi sa se fiarba la foc mic sa nu clocoteasca astfel supa va fi foarte clara. Sper sa va placa . Pofta buna

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 22 noiembrie 2009

    buna ft buna!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 noiembrie 2009

      O bunatate...

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 06 octombrie 2009

      Mie imi place supa cu taitei dar nu-mi ies taitei. O sa mai incerc.

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 16 septembrie 2009

      Buna supica ta.Interesanta ideea lui Sidy cu cateii de usturoi.Nu am incercat niciodata.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 24 august 2009

      Ce bunatate !!! Eu pun si 2-3 catei de usturoi...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 iulie 2009

      Este o minunatie...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

22 voturi

Ingrediente

  • -500-700g tacamuri de gaina(se poate si pulpe si aripi)
  • -2-3 cepe
  • -500g radacinoase(pastarnac,telina,patrunjel)
  • -optional 2 cartofi intregi
  • -2 oua
  • -faina
  • -sare
  • -patrunjel verde
  • -apa pt oala de 5 l

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de lumi

Placinta cu branza si orez

Se prepara compozitia pentru foi,amestecand laptele+smantana+untura/untul si zaharul.Se adauga coaja

18 voturi    23 comentarii
2h 10 min
Prajituri

Kataif

Preparare: Se unge bine tava cu unt si punem fideaua, in strat subtire pt a se usca putin in cuptor.Trebuie

17 voturi    10 comentarii
1h 10 min
Prajituri

Tort de mere si grepfruit

Preparare Se curata merele de coaja si se taie dupa dorinta(ori se scobesc in mijloc si se umplu

5 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Imi place e foarte buna !

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Supe de carne
Ciorbita cu carnati semi-afumati

Ciorbita cu carnati semi-afumati

Taiem carnatii feliute, pe care le punem in oala cu putin ulei fierbinte.  Cand se fac ei mai rosiori, adaugi zarzavatul tot, taiat

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Mancaruri cu carne
Supa de curcan

Supa de curcan

Am facut o super supita de curcan cu galuste moi si pufoase si nu aveam cum sa nu impartasesc reteta cu voi. :) Trebuie incercata ca

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Supe de carne