autor:

autor

» » Supe de legume

Supa de gulii

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Guliile curatate si spalate se taie felii foarte subtiri, se fierb in apa pina se inmoaie si se trec prin sita, subtiind cu apa in care au fiert.


Se pune din nou la foc si cind incepe sa fiarba, se adauga untul si smintina in care s-a dizolvat o lingurita de faina. Dupa ce mai da 2-3 clocote se potriveste de sare si se presara mararul tocat Se serveste cu orez fiert separat, spalat cu apa rece, sau cu crutoane.


Dificultate

Redusa

Timp

1h

14 voturi

Ingrediente

  • 1 ½ l apa
  • 1-2 gulii mari
  • 2 lingurite unt
  • 1 lingurita faina
  • 1 pahar smintina
  • sare
  • 1 ½ lingurita marar tocat

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Tarator - Supa rece de castraveti cu iaurt

Tarator este o supa  bulgareasca, preparata la rece, din  castraveti si iaurt, uneori asezonata

0 voturi    1 comentariu
20 min
Supe de legume

Supa crema de dovlecei cu broccoli

Calim ceapa si usturoiul tocate marunt. Adaugam dovleceii spalati si curatati de coaja, taiati

2 voturi    0 comentarii
40 min
Supe de legume

Supa-crema de gogonele

Sfat: supa de legume puteti sa o preparati rapid dintr-un litru de apa fiarta la care adaugati 3-4

1 vot    0 comentarii
nespecificat
Retete vegetariene

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Supe de legume
Ciorba de rosii cu galuste

Ciorba de rosii cu galuste

Se oparesc rosiile (cand coaja a crapat este semn ca rosia este buna de preparat). Se decojesc si se trec prin sita cu ochiuri mari

0 voturi    0 comentarii
1h
Spume si creme dulci
Ciorba de dovlecel cu fasole verde

Ciorba de dovlecel cu fasole verde

Curatam dovlecelul de interior si de coaja, il spalam si il taiem cubulete. Fasolea verde o curatam de capete, o spalam si o rupem

0 voturi    0 comentarii
50 min
Supe de legume