autor:

Varadi Silvia

» » Supe de legume

Supa de linte verde

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 martie 2010
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 martie 2010

Ingrediente
250g linte verde, 1 morcov, 1 ceapa mai mica, 1 bucata mai mica telina, 3-4 catei de usturoi, 4-5 felii costita afumata, ½ ardei gras verde, sare si piper dupa gust, putin chimen pisat, 50ml smantana pentru gatit, 2 linguri ulei de masline, 1 legatura partunjel proaspat

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

19 voturi

Mod de preparare

Se alege lintea,se spala bine si se lasa 2 ore la inmuiat.Intr-o oala se pune uleiul si se adauga costita taiata cubulete,apoi se adauga ceapa tocata marunt,morcovul si telina date pe razatoare,ardeiul tocat marunt si usturoiu pisat,Se lasa la calit 2-3 minute.


Se adauga lintea si 2 litri de apa.


Se potriveste de sare si piper dupa gust si putin chimen. Aceasta supa trebuie sa fiarba la foc potrivit pina cind boabele de linte s-au inmuiat bine.La final se aduga smantana pentru gatit,se lasa sa mai dea un clocot,apoi se adauga partunjelul tocat marunt.


Se serveste cu crutoane de paine prajita.

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 12 iulie 2010

    Merita incercata !

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 06 iunie 2010

    O idee foarte buna.

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

    Ma bucur mult ca va place.Intradevar este tare buna si sanatoasa.Mihaele,sa imi spui cu ti-a iesit.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 08 martie 2010

      Foarte buna si aromata.Am salvat reteta .

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 02 martie 2010

      Arata frumos si cred ca este si sanatoasa.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 01 martie 2010

      arata super!si ce buna!

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 01 martie 2010

      Ce bunaaaa!!!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

19 voturi

Ingrediente

  • 250g linte verde
  • 1 morcov
  • 1 ceapa mai mica
  • 1 bucata mai mica telina
  • 3-4 catei de usturoi
  • 4-5 felii costita afumata
  • ½ ardei gras verde
  • sare si piper dupa gust
  • putin chimen pisat
  • 50ml smantana pentru gatit
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 legatura partunjel proaspat

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Varadi Silvia

Eclere cu crema de vanilie

Se pune in cratita untul,laptele,un praf de sare,zaharul,se aseaza pe foc mic si cand incepe sa clocoteasca

44 voturi    15 comentarii
45 min
Dulciuri diverse

Tort cu mouse de ciocolata alba

Blat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si zaharul vanilat.

15 voturi    7 comentarii
2h 10 min
Torturi

Boccelute de clatite cu ciuperci

Pentru acest mic dejun se incepe prepararea de cu seara. Se pregatesc mai intai clatitele. Se curata

1 vot    1 comentariu
1h
Aperitive cu legume

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !



Adauga reteta
Retete
din Supe de legume
Supă cremă de ştevie

Supă cremă de ştevie

Ştevia se opăreşte în apă clocotită cu sare, se scurge bine şi se toacă mare. Într-o cratiţă se încinge uleiul şi se pun

0 voturi    0 comentarii
55 min
Supe de legume
Supa frantuzeasca de ceapa

Supa frantuzeasca de ceapa

Taiem cele 10 cepe julienne si le punem la calit, preferabil intr-o oala de fonta/tuci pe care am incins-o bine, intr-o lingura de ulei

2 voturi    2 comentarii
1h 50 min
Supe de legume