autor:

autor

» » Supe de carne

Supa de pasare cu taitei de casa

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
4 l apa, 1 gaina grasa si mare, 1 buc. morcov potrivit, 1 buc. patrunjel, 1 buc. pastirnac, 1 buc. telina foarte mica, 1 buc. ceapa, sare, piper, patrunjel verde. Taiteii: 2 oua, 1 cescuta cu lapte, faina cit cuprinde, sare

Dificultate: Medie Timp: 2h 55 min

73 voturi

Mod de preparare

Gaina curatata si spalata bine se pune la fiert in apa rece cu putina sare, intr-o oala descoperita, la foc potrivit; dupa primul clocot se ia spuma din supa si, cind carnea este pe jumatate fiarta, se adauga zarzavaturile curatate si spalate si piperul. continua fierberea cca 1 1/2 - 2 ore. Cind carnea si zarzavaturile sint fierte, se ia oala de pe foc, se lasa sa se limpezeasca si se strecoara supa. O jumatate din cantitatea de supa se pune din nou sa fiarba impreuna cu taiteii. Cind sint gata, se pun intr-un castron peste care se adauga si restul de supa, presarindu-se patrunjel tocat fin. Taiteii se prepara astfel: din oua, lapte si faina se formeaza o coca tare care se framinta bine si se lasa sa se odihneasca 30 de minute, acoperita cu un servet.


Se imparte aluatul in doua si se intind cu sucitorul foi cit se poate de subtiri, se lasa sa se zvinte, se presara cu putina faina, se ruleaza si se taie foarte fin cu un cutit bine ascutit.


Se intind taiteii pe o fata de masa si se lasa sa se usuce. Cind sint destul de uscati, se scutura de faina si se toarna in supa care clocoteste.


Se fierb cca 10-15 minute.


  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 august 2009

    Imi place f mult...

Dificultate

Medie

Timp

2h 55 min

73 voturi

Ingrediente

  • 4 l apa
  • 1 gaina grasa si mare
  • 1 buc. morcov potrivit
  • 1 buc. patrunjel
  • 1 buc. pastirnac
  • 1 buc. telina foarte mica
  • 1 buc. ceapa
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde. Taiteii: 2 oua
  • 1 cescuta cu lapte
  • faina cit cuprinde
  • sare

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Supa de pui cu galusti

Puneti puiul taiat si spalat bine, legumele si cartoful la foc mic in 2 litri de apa. Lasati sa fiarba

3 voturi    5 comentarii
nespecificat
Supe de carne

Zama cu afumatura

Zama asta este un hit, cu mana pe inima va spun ca e cea mai buna din toate ciorbele din lume! Carnea

5 voturi    0 comentarii
nespecificat
Borsuri si Ciorbe

Supa crema de pui

Pune la fiert in 2 litri de apa toate legumele impreuna cu 300 gr piept de pui, sare si piper.Lasa-le

0 voturi    0 comentarii
nespecificat
Supe de carne
valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

Imi place f mult...



Adauga reteta
Retete
din Supe de carne
Supa de pui

Supa de pui

Se pun la fiert, intr-o oala incapatoare, apa cu spinarile si aripioarele de pui alaturi de un varf de lingurita de sare si o lingurita

1 vot    2 comentarii
1h 10 min
Supe de carne
Supa crema de branza

Supa crema de branza

Am pus zeama la fiert. Am adăugat boabele de piper, boabele de muștar, cartofii tăiați cubulețe, ceapa și usturoiul. În

0 voturi    0 comentarii
30 min
Supe de carne