autor:

autor

» » Supe de carne

Supa de pasare cu taitei de casa

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Gaina curatata si spalata bine se pune la fiert in apa rece cu putina sare, intr-o oala descoperita, la foc potrivit; dupa primul clocot se ia spuma din supa si, cind carnea este pe jumatate fiarta, se adauga zarzavaturile curatate si spalate si piperul. continua fierberea cca 1 1/2 - 2 ore. Cind carnea si zarzavaturile sint fierte, se ia oala de pe foc, se lasa sa se limpezeasca si se strecoara supa. O jumatate din cantitatea de supa se pune din nou sa fiarba impreuna cu taiteii. Cind sint gata, se pun intr-un castron peste care se adauga si restul de supa, presarindu-se patrunjel tocat fin. Taiteii se prepara astfel: din oua, lapte si faina se formeaza o coca tare care se framinta bine si se lasa sa se odihneasca 30 de minute, acoperita cu un servet.


Se imparte aluatul in doua si se intind cu sucitorul foi cit se poate de subtiri, se lasa sa se zvinte, se presara cu putina faina, se ruleaza si se taie foarte fin cu un cutit bine ascutit.


Se intind taiteii pe o fata de masa si se lasa sa se usuce. Cind sint destul de uscati, se scutura de faina si se toarna in supa care clocoteste.


Se fierb cca 10-15 minute.


  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 august 2009

    Imi place f mult...

Dificultate

Medie

Timp

2h 55 min

73 voturi

Ingrediente

  • 4 l apa
  • 1 gaina grasa si mare
  • 1 buc. morcov potrivit
  • 1 buc. patrunjel
  • 1 buc. pastirnac
  • 1 buc. telina foarte mica
  • 1 buc. ceapa
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde. Taiteii: 2 oua
  • 1 cescuta cu lapte
  • faina cit cuprinde
  • sare

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Supa de pui cu galusti

Puneti puiul taiat si spalat bine, legumele si cartoful la foc mic in 2 litri de apa. Lasati sa fiarba

1 vot    1 comentariu
nespecificat
Supe de carne

Zama cu afumatura

Zama asta este un hit, cu mana pe inima va spun ca e cea mai buna din toate ciorbele din lume! Carnea

5 voturi    0 comentarii
nespecificat
Borsuri si Ciorbe

Supa crema de pui

Pune la fiert in 2 litri de apa toate legumele impreuna cu 300 gr piept de pui, sare si piper.Lasa-le

0 voturi    0 comentarii
nespecificat
Supe de carne
valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

Imi place f mult...

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Supe de carne
Supa de curcan

Supa de curcan

Am facut o super supita de curcan cu galuste moi si pufoase si nu aveam cum sa nu impartasesc reteta cu voi. :) Trebuie incercata ca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Supe de carne
Supa gulas

Supa gulas

Dezosam carnea( alegeti ce fel de carne preferati) si o taiem bucatele. Curatam cartofii si ii taiem in felii potrivite. Morcovii

3 voturi    2 comentarii
2h
Supe de carne