autor:

Sidy

» » , Borsuri si Ciorbe, Retete de post

Supa de rosii cu orez

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Ungaria


    Reteta postata pe: 03 aprilie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se pune intr-o oala bulionul ,se adauga apa necesara , ceapa intreaga curatata, pasta de tomate si se potriveste de gust cu vegeta.


Se lasa sa dea in clocot. Intre timp spalam bine orezul si il adaugam la supa ce fierbe.


Cind e fiert orezul , se scoate ceapa si se arunca.


Supa se poate servi si cu putin zahar( asa este preferata de copii)

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 27 iunie 2010

    Este o bunatate....

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 11 iunie 2010

    Tare buna mai este ,la fel o pregatesc si eu !

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 26 noiembrie 2009

    Eu o fac tot cu orez. Dar fierb un morcov, un pătrunjel, 1/2 ţelină şi o ceapă pe care după ce s-au fiert le pasez. Foarte bună! Mi-ai dat o idee ce să-i fac lui Scarlat. Eu mănânc doar o dată.

    • Niko Stan

      Niko Stan (Chef de cuisine) , 13 iunie 2009

      Gustoasa supica

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2009

      Arata foarte bine supita ta.Eu o pregatesc altfel,dar cred ca si supa pregatita de tine e delicioasa. O sfecla de marime potrivita 2 legaturi de ceapa verde sau o ceapa uscata 1 morcov un pastarnac jum de telina 2 catei de usturoi 2 buc ardei gras 1 kg de rosii proaspete sau conservate daca este nevoie sa se mai dea culoare o lingura pasta de tomate patrunjel tocat marunt marar tocat marunt taitei sau fidea sare,piper,cimbru,tarhon,busuioc Se pun toate zarzavaturile la fiert in apa rece (sa fie acoperite foarte bine cu apa). Cand sunt fierte se paseaza foarte bine zarzavaturile prin strecuratoare si se amesteca cu toata zeama in care au fiert.Daca este prea groasa mai puneti putina apa fiarta.Farmecul acestei supe este sa fie o supa mai limpede. Resturile de la zarzavaturile pasate se arunca. Se mai fierbe putin la foc mic,se sareaza si condimenteaza dupa gust,se adauga taiteii sau fideaua si se mai fierbe cateva minute.La sfarsit se adauga verdeata tocata marunt. Este mai buna cand se serveste mai rece.E racoroasa si usoara.

    • samoila tudorel

      samoila tudorel (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2009

      Supa pe care in copilarie o mancam la pranz felul unu, cand invatatoare ne era mama lui Iurie Darie, o femeie unica!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

15 voturi

Ingrediente

  • 1/2 l bulion facut in casa
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 100 g orez
  • 1 ceapa
  • vegeta

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Sidy

Tort alb negru cu crema de martipan capsuni si frisca

Facem blatul alb din galbenusuri frecate bine cu apa si cu zahar.Frecam bine cu mixerul 3 minute. Albusurile

0 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Dulciuri diverse

Cotlet de porc evantai

Facem o pasta din ulei, mustar condimente si frunze tocate de patrunjel cu care ungem cotletul bine

2 voturi    1 comentariu
1h 15 min
Fripturi

Prajitura din albusuri cu visine, stafide si rahat- la Multicooker

Hidratam stafidele in putina apa calduta cu esenta de rom. Albusurile cu un strop de sare le mixam

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse

constanta proca (Chef de cuisine)

Este o bunatate....

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Retete de post
Dovlecei umpluti cu legume la cuptor

Dovlecei umpluti cu legume la cuptor

Spalam dovleceii, ii curatam si ii taiem in doua pe lungime. Cu ajutorul unei lingurite le scobim miezul. Ceapa o curatam, o tocam,

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Retete de post
Chiftele din dovlecei de post

Chiftele din dovlecei de post

Spalam dovleceii ii curatam si ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Ii lasam 10-15 minute sa stea asa, apoi ii stoarcem de zeama ce

2 voturi    2 comentarii
45 min
Retete de post