autor:

Sidy

» » , Borsuri si Ciorbe, Retete de post

Supa de rosii cu orez

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Ungaria


    Reteta postata pe: 03 aprilie 2009
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Ungaria


Reteta postata pe: 03 aprilie 2009

Ingrediente
1/2 l bulion facut in casa, 2 linguri pasta de tomate, 100 g orez, 1 ceapa, vegeta

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

15 voturi

Mod de preparare

Se pune intr-o oala bulionul ,se adauga apa necesara , ceapa intreaga curatata, pasta de tomate si se potriveste de gust cu vegeta.


Se lasa sa dea in clocot. Intre timp spalam bine orezul si il adaugam la supa ce fierbe.


Cind e fiert orezul , se scoate ceapa si se arunca.


Supa se poate servi si cu putin zahar( asa este preferata de copii)

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 27 iunie 2010

    Este o bunatate....

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 11 iunie 2010

    Tare buna mai este ,la fel o pregatesc si eu !

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 26 noiembrie 2009

    Eu o fac tot cu orez. Dar fierb un morcov, un pătrunjel, 1/2 ţelină şi o ceapă pe care după ce s-au fiert le pasez. Foarte bună! Mi-ai dat o idee ce să-i fac lui Scarlat. Eu mănânc doar o dată.

    • Niko Stan

      Niko Stan (Chef de cuisine) , 13 iunie 2009

      Gustoasa supica

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2009

      Arata foarte bine supita ta.Eu o pregatesc altfel,dar cred ca si supa pregatita de tine e delicioasa. O sfecla de marime potrivita 2 legaturi de ceapa verde sau o ceapa uscata 1 morcov un pastarnac jum de telina 2 catei de usturoi 2 buc ardei gras 1 kg de rosii proaspete sau conservate daca este nevoie sa se mai dea culoare o lingura pasta de tomate patrunjel tocat marunt marar tocat marunt taitei sau fidea sare,piper,cimbru,tarhon,busuioc Se pun toate zarzavaturile la fiert in apa rece (sa fie acoperite foarte bine cu apa). Cand sunt fierte se paseaza foarte bine zarzavaturile prin strecuratoare si se amesteca cu toata zeama in care au fiert.Daca este prea groasa mai puneti putina apa fiarta.Farmecul acestei supe este sa fie o supa mai limpede. Resturile de la zarzavaturile pasate se arunca. Se mai fierbe putin la foc mic,se sareaza si condimenteaza dupa gust,se adauga taiteii sau fideaua si se mai fierbe cateva minute.La sfarsit se adauga verdeata tocata marunt. Este mai buna cand se serveste mai rece.E racoroasa si usoara.

    • samoila tudorel

      samoila tudorel (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2009

      Supa pe care in copilarie o mancam la pranz felul unu, cand invatatoare ne era mama lui Iurie Darie, o femeie unica!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

15 voturi

Ingrediente

  • 1/2 l bulion facut in casa
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 100 g orez
  • 1 ceapa
  • vegeta

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Sidy

- Gateste cu noi din 29 August 2005 -

29 August 2005-29 August 2015 ...au trecut 10 ani de colaborare,10 ani in care care am trecut de

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Torturi

Castraveti murati Pikant fix -iute

Spalam bine de tot castravetii si ii lasam sa se scurga.Spalam frunzele si ardeii iuti si ii lasam

1 vot    0 comentarii
40 min
Conserve si muraturi

Gogonele asortate

Spalam bine gogonelele si castravetii ,apoi ii lasam sa se scurga bine de tot. Varza o taiem in

1 vot    0 comentarii
1h
Conserve si muraturi

constanta proca (Chef de cuisine)

Este o bunatate....



Adauga reteta
Retete
din Retete de post
Mancare cu masline

Mancare cu masline

Se taie ceapa marunt si se caleste in putin ulei incins, apoi se adauga morcovul taiat rondele, sare, piper si o lingurita de Maggi,

1 vot    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Fasole batuta cu ceapa calita

Fasole batuta cu ceapa calita

Fasolea o punem peste noapte in apa la inmuiat. A doua zi o fierbem 10 minute si aruncam apa (procedam asa de 2 ori). Adaugam si a treia

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Retete de post