autor:

Sidy

» » , Borsuri si Ciorbe, Retete de post

Supa de rosii cu orez

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Ungaria


    Reteta postata pe: 03 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Ungaria


Reteta postata pe: 03 aprilie 2009

Ingrediente
1/2 l bulion facut in casa, 2 linguri pasta de tomate, 100 g orez, 1 ceapa, vegeta

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

15 voturi

Mod de preparare

Se pune intr-o oala bulionul ,se adauga apa necesara , ceapa intreaga curatata, pasta de tomate si se potriveste de gust cu vegeta.


Se lasa sa dea in clocot. Intre timp spalam bine orezul si il adaugam la supa ce fierbe.


Cind e fiert orezul , se scoate ceapa si se arunca.


Supa se poate servi si cu putin zahar( asa este preferata de copii)
Retete
Alte retete din Borsuri si Ciorbe

Supa de rosii cu orez

Rosiile se spala si se taie felii; ceapa se curata si se toaca marunt. Se pune la topit untul, se

3 voturi    2 comentarii
30 min
Borsuri si Ciorbe

Supa de rosii cu orez

Legumele se spala bine se curata de coaja si se pun la fiert intregi(fara rosii),in apa rece.Dupa

13 voturi    6 comentarii
50 min
Borsuri si Ciorbe

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 27 iunie 2010

    Este o bunatate....

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 11 iunie 2010

    Tare buna mai este ,la fel o pregatesc si eu !

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 26 noiembrie 2009

    Eu o fac tot cu orez. Dar fierb un morcov, un pătrunjel, 1/2 ţelină şi o ceapă pe care după ce s-au fiert le pasez. Foarte bună! Mi-ai dat o idee ce să-i fac lui Scarlat. Eu mănânc doar o dată.

    • Niko Stan

      Niko Stan (Chef de cuisine) , 13 iunie 2009

      Gustoasa supica

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2009

      Arata foarte bine supita ta.Eu o pregatesc altfel,dar cred ca si supa pregatita de tine e delicioasa. O sfecla de marime potrivita 2 legaturi de ceapa verde sau o ceapa uscata 1 morcov un pastarnac jum de telina 2 catei de usturoi 2 buc ardei gras 1 kg de rosii proaspete sau conservate daca este nevoie sa se mai dea culoare o lingura pasta de tomate patrunjel tocat marunt marar tocat marunt taitei sau fidea sare,piper,cimbru,tarhon,busuioc Se pun toate zarzavaturile la fiert in apa rece (sa fie acoperite foarte bine cu apa). Cand sunt fierte se paseaza foarte bine zarzavaturile prin strecuratoare si se amesteca cu toata zeama in care au fiert.Daca este prea groasa mai puneti putina apa fiarta.Farmecul acestei supe este sa fie o supa mai limpede. Resturile de la zarzavaturile pasate se arunca. Se mai fierbe putin la foc mic,se sareaza si condimenteaza dupa gust,se adauga taiteii sau fideaua si se mai fierbe cateva minute.La sfarsit se adauga verdeata tocata marunt. Este mai buna cand se serveste mai rece.E racoroasa si usoara.

    • samoila tudorel

      samoila tudorel (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2009

      Supa pe care in copilarie o mancam la pranz felul unu, cand invatatoare ne era mama lui Iurie Darie, o femeie unica!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

15 voturi

Ingrediente

  • 1/2 l bulion facut in casa
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 100 g orez
  • 1 ceapa
  • vegeta

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy

Prajitura cu branza de vaci si gem de caise

Preparam pentru inceput aluatul, mixand ouale intregi cu zaharul praf si sarea pina cand isi dubleaza

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Salata austriaca de peste

Zarzavatul il curatam si il punem la fiert, eu l-am avut gata fiert ca am facut supa. Conserva de

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive

Chiftelute turcesti din carne de strut cu sos de iaurt si rosii

Feliile de paine le inmuiem in apa calduta, ceapa o curatam si o dam pe razatoare, curatam si usturoiul,

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

Este o bunatate....

Adauga reteta
Retete
din Retete de post
Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Intr-un vas se amesteca cu un tel foarte bine apa minerala cu ulei pana devine un lichid alb, se adauga zahar amestecand din nou,coaja

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca

-Mai întâi se pun la copt miezurile de nucă într-o tavă în cuptorul încins la 180 grade C pentru cca.

4 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje