autor:

Sidy

» » , Borsuri si Ciorbe, Retete de post

Supa de rosii cu orez

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Ungaria


    Reteta postata pe: 03 aprilie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se pune intr-o oala bulionul ,se adauga apa necesara , ceapa intreaga curatata, pasta de tomate si se potriveste de gust cu vegeta.


Se lasa sa dea in clocot. Intre timp spalam bine orezul si il adaugam la supa ce fierbe.


Cind e fiert orezul , se scoate ceapa si se arunca.


Supa se poate servi si cu putin zahar( asa este preferata de copii)

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 27 iunie 2010

    Este o bunatate....

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 11 iunie 2010

    Tare buna mai este ,la fel o pregatesc si eu !

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 26 noiembrie 2009

    Eu o fac tot cu orez. Dar fierb un morcov, un pătrunjel, 1/2 ţelină şi o ceapă pe care după ce s-au fiert le pasez. Foarte bună! Mi-ai dat o idee ce să-i fac lui Scarlat. Eu mănânc doar o dată.

    • Niko Stan

      Niko Stan (Chef de cuisine) , 13 iunie 2009

      Gustoasa supica

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2009

      Arata foarte bine supita ta.Eu o pregatesc altfel,dar cred ca si supa pregatita de tine e delicioasa. O sfecla de marime potrivita 2 legaturi de ceapa verde sau o ceapa uscata 1 morcov un pastarnac jum de telina 2 catei de usturoi 2 buc ardei gras 1 kg de rosii proaspete sau conservate daca este nevoie sa se mai dea culoare o lingura pasta de tomate patrunjel tocat marunt marar tocat marunt taitei sau fidea sare,piper,cimbru,tarhon,busuioc Se pun toate zarzavaturile la fiert in apa rece (sa fie acoperite foarte bine cu apa). Cand sunt fierte se paseaza foarte bine zarzavaturile prin strecuratoare si se amesteca cu toata zeama in care au fiert.Daca este prea groasa mai puneti putina apa fiarta.Farmecul acestei supe este sa fie o supa mai limpede. Resturile de la zarzavaturile pasate se arunca. Se mai fierbe putin la foc mic,se sareaza si condimenteaza dupa gust,se adauga taiteii sau fideaua si se mai fierbe cateva minute.La sfarsit se adauga verdeata tocata marunt. Este mai buna cand se serveste mai rece.E racoroasa si usoara.

    • samoila tudorel

      samoila tudorel (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2009

      Supa pe care in copilarie o mancam la pranz felul unu, cand invatatoare ne era mama lui Iurie Darie, o femeie unica!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

15 voturi

Ingrediente

  • 1/2 l bulion facut in casa
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 100 g orez
  • 1 ceapa
  • vegeta

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Sidy

Churros cu crema de vanilie

Pentru churro punem apa la fiert cu putina sare. Faina o amestecam cu zaharul, zaharul vanilat si

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Chec aperitiv cu cascaval, cabanos si oua

Cascavalul il dam pe razatoarea cu gauri mari, sunca si ardeiul le taiem cubulete mici, apoi le adaugam

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive cu brinza

Salata de telina cu maioneza din iaurt

Punem la fiert telina in apa cu sare. Cand este fiarta, furculita intra usor in ea. Dupa ce a fiert

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive cu legume

constanta proca (Chef de cuisine)

Este o bunatate....

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Bucatarul stie tot
Adauga reteta
Retete
din Retete de post
Braduti

Braduti

Biscuitii se macina fin. Se topeste margarina si se amesteca toate ingredientele. Se dau la rece cca. 1 ora, dupa care se modeleaza

0 voturi    1 comentariu
2h
Prajituri
Fasole batuta

Fasole batuta

Preparare Fasolea se lasa la inmuiat in apa rece 3-4 ore. Se spala si se pune la fiert; dupa ce da in 2-3 clocote se arunca apa si

12 voturi    10 comentarii
2h
Retete de post