autor:

Sidy

» » Supe de legume

Supa de salata verde

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 aprilie 2009
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 aprilie 2009

Ingrediente
2 salate verzi, 50 g slanina afumata, 5-6 catei de usturoi, 1 ou, 300 ml iaurt, marar verde, sare, piper, 1 lingura ulei

Dificultate: Medie Timp: 1h

59 voturi

Mod de preparare

Se spala salata verde si se rupe in bucati.


Se curata usturoiul si se da prin presa.Slanina se taie cubulete. In oala in care se face supa se pune lingura de ulei si bucatelele de slanina.


Se lasa citeva secunde sa se prajeasca se adauga repede, repede usturoiul presat si oul si se invarte pina se intareste oul. Trebuie sa ne miscam repede sa nu se arda usturoiul...


Se adauga apa necesara peste oul cu slanina prajita si se adauga salata si condimentele , potrivindu-se gustul .


Se lasa sa fiarba bine salata. Cind este fiarta , iaurtul se amesteca cu un polonic de supa fierbinte , se stinge focul sub supa si se adauga iaurtul in supa.


Deasupra se pune marar verde tocat.


Cine doreste poate adauga smantana.

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Andreea_Visan

    Andreea_Visan (Bucatar sef):

    am adugat 1 salata, 6 catei de usturoi, 1 ou, slanina , 1 lingura de ulei, vegeta sau sare dupa gust, piper iar la final am adaugat lapte deoarece asa se face la mine in familie , nici-o-data nu am incercat sa pun la fial iaur asa ca dupa mine mai gustos e cu lapte :)

  • Ramona

    Ramona (Chef de cuisine):

    Am facut si eu ciorba de salata verde, dar n-am stiut ca este aceasta reteta pe site. De-abia dupa ce am citit reteta ta, am realizat ca si eu o fac la fel. Foarte buna!!

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 15 februarie 2013

    Buna de tot, ne place tutror, asteptam peste vreo 2 luni sa culegem din gradina. Tare bine arata ciorbica ta, Sidy!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 12 iulie 2010

    Cred ca este o bunatate !

  • husni

    husni (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2010

    Ne place f.mult supa de salata verde.Eu,usturoiul batut,il pun cu iaurtul(amestecat).Pun,spre sfirsit,putina ceapa,prajita;pun niste boia de ardei(peste ceapa);ca pt.tocanita;fac asta,pt culoare.Asa am reteta,cu toate ca mama face ca tine.

    • costy1969

      costy1969 (Chef de cuisine) , 16 ianuarie 2010

      incercam sa vedem ce iese,pare ok,abia acum am descoperit-o.

    • titza

      titza (Chef de cuisine) , 15 iulie 2009

      Nu am facut niciodata supa de salata verde pentru ca la noi se gateste numai ciorba acrita cu otet. Si, daca e acrita cu iaurt, tot ciorba e, nu supa, chiar si fara otet. Fie supa sau ciorba, e delicioasa.

    • Ramona

      Ramona (Chef de cuisine) , 04 iunie 2009

      Binenteles ca nu va iesi niciodata la fel o supa facuta de mine, cu una facuta de Sidy... Ideea era ca si eu respect aceeasi reteta, si tocmai ma gindeam sa o scriu si eu pe site, dar cind am citit reteta postata de Sidy am vazut ca as fi postat o reteta cu acelasi continut!

    • tradaro

      tradaro (Chef de cuisine) , 02 iunie 2009

      Ramona spune: "am realizat ca si eu o fac la fel". Eu nu cred ca poate sa o faca chiar la fel deoarece aceasta reteta este Supa de salata verde nu ciorba, iar Sidy mai adauga si ceva suflet in retetele pe care le prepara.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

59 voturi

Ingrediente

  • 2 salate verzi
  • 50 g slanina afumata
  • 5-6 catei de usturoi
  • 1 ou
  • 300 ml iaurt
  • marar verde
  • sare
  • piper
  • 1 lingura ulei

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Sidy

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

58 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

Cea de-a VII-a intilnirea a "Gustoaselor" la Bran-Predelut 15-17 iulie 2015 - Prima parte

Aceasta a VII-a intilnire a "Gustoaselor" a avut de fapt doua parti si s-a desfasurat, de data aceasta

0 voturi    0 comentarii
1 min
Aperitive

Minciunele( cirighele)

Punem intr-un bol faina amestecata cu praful de copt, zaharul, ouale, coaja de lamaie , sarea, zaharul

82 voturi    33 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Buna de tot, ne place tutror, asteptam peste vreo 2 luni sa culegem din gradina. Tare bine arata ciorbica ta, Sidy!



Adauga reteta
Retete
din Supe de legume
Supa de rosii acrita cu fresh de portocale

Supa de rosii acrita cu fresh de portocale

Spalati si curatati telina, morcovii si pastarnacul; Taiati-le cuburi potrivite si puneti-le la fiert in apa cu sare; Taiati rosiile

1 vot    0 comentarii
50 min
Supe de legume
Supa crema de cartofi cu bacon

Supa crema de cartofi cu bacon

Legumele curatate,spalate si taiate cubulete le punem la fiert in apa cu sare, apoi le pasam cu blenderul , pana cand obtinem o crema. Amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi