autor:

Sidy

» » Supe de legume

Supa de salata verde

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 aprilie 2009

Ingrediente
2 salate verzi, 50 g slanina afumata, 5-6 catei de usturoi, 1 ou, 300 ml iaurt, marar verde, sare, piper, 1 lingura ulei

Dificultate: Medie Timp: 1h

59 voturi

Mod de preparare

Se spala salata verde si se rupe in bucati.


Se curata usturoiul si se da prin presa.Slanina se taie cubulete. In oala in care se face supa se pune lingura de ulei si bucatelele de slanina.


Se lasa citeva secunde sa se prajeasca se adauga repede, repede usturoiul presat si oul si se invarte pina se intareste oul. Trebuie sa ne miscam repede sa nu se arda usturoiul...


Se adauga apa necesara peste oul cu slanina prajita si se adauga salata si condimentele , potrivindu-se gustul .


Se lasa sa fiarba bine salata. Cind este fiarta , iaurtul se amesteca cu un polonic de supa fierbinte , se stinge focul sub supa si se adauga iaurtul in supa.


Deasupra se pune marar verde tocat.


Cine doreste poate adauga smantana.
Retete
Alte retete din Supe de legume

Supă de salată verde

Se pune apa la fiert. Când începe să fiarbă se adaugă usturoiul pisat. Separat se bate făina

5 voturi    8 comentarii
30 min
Supe de legume

Supa japoneza cu Shiitake si spanac

Taiteii se fierb dupa instructiunile de pe ambalaj, se scurg si se impart in 4 castroane. Supa se

1 vot    1 comentariu
25 min
Supe de legume

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Andreea_Visan

    Andreea_Visan (Bucatar sef):

    am adugat 1 salata, 6 catei de usturoi, 1 ou, slanina , 1 lingura de ulei, vegeta sau sare dupa gust, piper iar la final am adaugat lapte deoarece asa se face la mine in familie , nici-o-data nu am incercat sa pun la fial iaur asa ca dupa mine mai gustos e cu lapte :)

  • Ramona

    Ramona (Chef de cuisine):

    Am facut si eu ciorba de salata verde, dar n-am stiut ca este aceasta reteta pe site. De-abia dupa ce am citit reteta ta, am realizat ca si eu o fac la fel. Foarte buna!!

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 15 februarie 2013

    Buna de tot, ne place tutror, asteptam peste vreo 2 luni sa culegem din gradina. Tare bine arata ciorbica ta, Sidy!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 12 iulie 2010

    Cred ca este o bunatate !

  • husni

    husni (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2010

    Ne place f.mult supa de salata verde.Eu,usturoiul batut,il pun cu iaurtul(amestecat).Pun,spre sfirsit,putina ceapa,prajita;pun niste boia de ardei(peste ceapa);ca pt.tocanita;fac asta,pt culoare.Asa am reteta,cu toate ca mama face ca tine.

    • costy1969

      costy1969 (Chef de cuisine) , 16 ianuarie 2010

      incercam sa vedem ce iese,pare ok,abia acum am descoperit-o.

    • titza

      titza (Chef de cuisine) , 15 iulie 2009

      Nu am facut niciodata supa de salata verde pentru ca la noi se gateste numai ciorba acrita cu otet. Si, daca e acrita cu iaurt, tot ciorba e, nu supa, chiar si fara otet. Fie supa sau ciorba, e delicioasa.

    • Ramona

      Ramona (Chef de cuisine) , 04 iunie 2009

      Binenteles ca nu va iesi niciodata la fel o supa facuta de mine, cu una facuta de Sidy... Ideea era ca si eu respect aceeasi reteta, si tocmai ma gindeam sa o scriu si eu pe site, dar cind am citit reteta postata de Sidy am vazut ca as fi postat o reteta cu acelasi continut!

    • tradaro

      tradaro (Chef de cuisine) , 02 iunie 2009

      Ramona spune: "am realizat ca si eu o fac la fel". Eu nu cred ca poate sa o faca chiar la fel deoarece aceasta reteta este Supa de salata verde nu ciorba, iar Sidy mai adauga si ceva suflet in retetele pe care le prepara.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

59 voturi

Ingrediente

  • 2 salate verzi
  • 50 g slanina afumata
  • 5-6 catei de usturoi
  • 1 ou
  • 300 ml iaurt
  • marar verde
  • sare
  • piper
  • 1 lingura ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy

Pulpe de pui cu ardei rosii si masline

Curatam ceapa rosie si o taiem julien, iar cea verde o tocam cu codite cu tot.Ardeii ii curatam de

0 voturi    0 comentarii
1h 25 min
Mancaruri cu carne

Pulpite cu piper rosu rumenite la cuptor si cu sos de sofran cu unt

Spalam bine pulpele si le stergem cu un servet de bucatarie. Piperul rosu il maruntim in mojar. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Fripturi

Tort cu piersici si mascarpone

Conform instructiunilor de pe pliculete,inmuiem gelatina in sucul de piersici bine scurse. Piersicile

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Buna de tot, ne place tutror, asteptam peste vreo 2 luni sa culegem din gradina. Tare bine arata ciorbica ta, Sidy!



Adauga reteta
Retete
din Supe de legume
Carne de pui cu smantana

Carne de pui cu smantana

Se curata ceapa,se toaca si se undeste,se adauga peste ea morcovul ras, pastarnacul tocat marunut si se undesc pret de cateva minute,cat

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Gazpacho bucurestean

Gazpacho bucurestean

Se spala legumele, se curata si se taie cubulete. Pesmetul se lasa la inmuiat in apa circa 5 minute, amestecandu-l. Se introduc toate

0 voturi    0 comentarii
20 min
Supe de legume