autor:

Doina  Varga

» » Supe de carne

Supa de vitel cu galuste

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 ianuarie 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Puneti la fiert carnea bine spalata in 4 litri de apa rece cu putina sare, la foc mic. Intre timp curatati si spalati legumele si verdeata. Puneti toate legumele intregi in oala cu supa si lasati sa fiarba la foc mic cu capac inca 30-40 minute.


Pana fierbe supa, preparati compozitia pentru galuste: intr-un castronel, peste oul crud, adaugati bicarbonatul stins cu cateva picaturi de otet, sare si piper, uleiul si amestecati cu o furculita grisul pus in ploaie. Lasati compozitia sa se odihneasca pana e gata supa.


Cand carnea este moale, adaugati zaharul, concentratul, dregeti gustul de sare, adaugati 100 ml apa rece si trageti oale pe marginea flacarii, la foc mic. Acum puteti usor galustele cu o lingurita. Intai se vor lasa la fund si cand sunt gata plutesc deasupra. Aveti grija sa nu clocoteasca si mai lasati-le sa stea in supa fierbinte, cu capac, pentru ca se mai umfla chiar si dupa ce ati stins focul. Adaugati verdeata tocata si supa este gata.


Inainte de a o servi la masa, infierbantati bine supa, apoi puneti in supiera carne, galuste, supa si verdeata proaspata.


Supa de vitel imi place foarte mult, carnea este frageda si o prepar intotdeauna cu placere pentru ca este foarte usor de gatit.


Pofta buna.

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

    Foarte gustoasa!

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2010

    Asa fac si eu supa de vitel, dar cu rasol alb si las carnea in supa.Galustile trebuiesc sa fie mari si pufoase,exact cum le face Doina,care este as in bucatarie.Felicitari Doinita,ai votul meu.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 22 ianuarie 2010

    E foarte buna supa cu galuste. Supele Doinei arata foare bine. Sunt apetisante,ca de altfel toate preparatele pe care le prezinta.

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 22 ianuarie 2010

      e buna si supa de vitel! Eu sunt mai economa si daca pun galuste nu mai pun carnea(o folosesc la gulas)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

9 voturi

Ingrediente

  • 500 g piept de vitel feliat
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel
  • 1 pastarnac
  • 30 g telina
  • 1 ceapa
  • 1 cub/lingurita concentrat de vita
  • 1 lingurita zahar
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 2 linguri ulei
  • 1 ou
  • 6-7 linguri gris
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Doina Varga

Papanasi fierti cu smantana si dulceata

Sunt mai sanatosi fierti si constituie un desert delicios, aromat si foarte apreciat. Puneti branza

67 voturi    18 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Friptura inabusita din carne de porc si vitel

Fripturile inabusite nu pierd nimic din savoarea celor prajite sau la cuptor, sunt foarte moi, gustoase

16 voturi    2 comentarii
1h 45 min
Fripturi

Ciuperci umplute cu praz si sunca (crenvursti)

Se spala ciupercile cu apa rece, se scurg, se rup piciorusele, apoi se aseaza palariutele intr-o

7 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive cu carne

mirey (Chef de cuisine)

Foarte gustoasa!

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Supe de carne
Supa de pui

Supa de pui

Se pun la fiert, intr-o oala incapatoare, apa cu spinarile si aripioarele de pui alaturi de un varf de lingurita de sare. Cand incepe

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Supe de carne
Supa de pui cu galuste - mancarea mea preferata

Supa de pui cu galuste - mancarea mea preferata

Se pun la fiert legumele curatate si puiul...se urmareste sa se ia spuma...in timpul fierului se adauga un praf de sare....dupa fierbere

263 voturi    24 comentarii
1h
Supe de carne