autor:

Sidy

» » Supe de legume

Supa frantuzeasca de ceapa

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 24 mai 2008
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 24 mai 2008

Ingrediente
500g ceapa(alba,rosie,de care doriti), - 1 l apa, - 1 cub Maggi sau Knorr(daca aveti supa de casa folositi un litru din acesta supa), - 1 catel de usturoi, - 3-4 linguri ulei, - otet,sau zeama de lamiie ,dupa gust, - sare+piper, - piine alba feliata, , - cascaval,parmezan..., - vin alb,de preferinta cel care-l serviti la masa

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

36 voturi

Mod de preparare

Ceapa se curata,se taie rondele,marund,cum doriti sa o eveti in supa.


Uleiul se incinge si ceapa se prajeste usor,pina prinde culoare.


(eu aici pun si 1lingurita zahar si las sa se caramelizeze,impreuna cu ceapa.)


Se stinge cu otet sau zeama de lamiie(1-2 lingurite),apa+maggi,sau supa,se adaoga sare+piper .


Se lasa sa fiarba domol ca, 1 ora.


Feliile de piine se pun pe o tava,deasupra se ung cu usturoiul presat si amestecat cu 1 lingura ulei,si se presara cu cascaval.parmezan(fiecare dupa gust)ras.


Totul se da la cuptorul bine incins.la maxim,pina ce brinza s-a topit si prinde culoare.


Cind se serveste,se pune in fiecare farfurie,1-2 felii de piine cu cascaval si citeva linguri de vin alb.

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    Dana Macovei (Chef de cuisine):

    Foarte gustoasa.Cand am calit ceapa am adaugat o lingura de faina. A iesit aproape ca o supa creama. Un gust deosebit si e si usor de facut.

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

    E o bunatate !

  • Fara foto

    ionut , 16 noiembrie 2009

    se face cu coniac in loc de vin sau vin foarte vechi si nu are ce cauta zaharul la caramelizat

  • titza

    titza (Chef de cuisine) , 25 iunie 2009

    Fotografia nr. 2 este de la alta supa, aici apare morcovul, pe care autoarea nu l-a avut pana acum (la ingrediente)! Supa frantuzeasca de ceapa cu usturoi si cu Knorr? Supa asta se face de sute de ani, cu mult inainte sa apara Knorr-ul! Nici usturoi nu se pune la aceasta supa rafinata. Nici faina, ca nu mai e frantuzeasca, e terci!

    • motosca mariana

      motosca mariana (Chef de cuisine) , 14 iunie 2009

      Draga doamna supa de ceapa este un deliciu...as dorii sa va comentez putin...la supa de ceapa nu se foloseste morcov, eu vad in poza 2 din 5 morcov ras, ma bucur ca la ingrediente nu ati trecut. Se foloseste doar ceapa alba cu atat mai mult nu ceapa rosie (sub nicio forma) si praz foarte putin, fara otet sau zeama de lamiie, fara cub knorr si usturoi...daca era doar SUPA DE CEAPA nu va contraziceam dar reteta originala de SUPA FRANTUZEASCA DE CEAPA nu contine ingredientele folosite de dvs....imi cer scuze nu vreau sa fiu rautacioasa ...asta este parerea mea ...de fapt nu o parere este o certitudine...si daca nu ma crede-ti va pute-ti informa...eu merg pe premiza ca o reteta proprie este asa cum o stim o si facem dar ce este original sa ramina asa...inca o data scuze...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 13 iunie 2009

      Domnule de nu ne-au innebunit cu reclama asta la dessing, nu poti sa vezi pozele, pentru ca clipoceste reclama aia.Draga mea dupa cum ai prezentat-o cred ca este tare buna si am sa o incerc si eu,dar ce pacat ca nu pot sa vad toate pozele.

    • samoila tudorel

      samoila tudorel (Chef de cuisine) , 09 februarie 2009

      Ce cantitate de vin, avand in vedere ca nu consum bauturi alcoolice DELOC?

    • Fara foto

      iulia , 02 septembrie 2008

      Este super buna, trebuie sa incercati!

    • Fara foto

      ana maria lengher (Chef de cuisine) , 23 iulie 2008

      Arata foarte bine, o sa incerc si eu.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

36 voturi

Ingrediente

  • 500g ceapa(alba,rosie,de care doriti)
  • - 1 l apa
  • - 1 cub Maggi sau Knorr(daca aveti supa de casa folositi un litru din acesta supa)
  • - 1 catel de usturoi
  • - 3-4 linguri ulei
  • - otet,sau zeama de lamiie ,dupa gust
  • - sare+piper
  • - piine alba feliata
  • - cascaval,parmezan...
  • - vin alb,de preferinta cel care-l serviti la masa

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Sidy

Cornulete foietaj cu dulceata de gutui

Intr-un vas amestecam faina cu drojdia zaharul si sarea.Adaugam iaurtul, zerul( eu am avut lapte

6 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Prajitura cu mere si bezea

Merele spalate si necuratate se dau pe razatoarea cu gauri mari.Se amesteca cu 3 linguri gris si

14 voturi    12 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje

Frigarui de cartofi cu rozmarin

Fierbem cartofii in coaja de jumatate si ii lasam putin sa se raceasca. Ii decojim apoi. Crengutele

1 vot    2 comentarii
45 min
Aperitive cu legume

constanta proca (Chef de cuisine)

E o bunatate !



Adauga reteta
Retete
din Supe de legume
Supă cremă de ştevie

Supă cremă de ştevie

Ştevia se opăreşte în apă clocotită cu sare, se scurge bine şi se toacă mare. Într-o cratiţă se încinge uleiul şi se pun

0 voturi    0 comentarii
55 min
Supe de legume
Supa frantuzeasca de ceapa

Supa frantuzeasca de ceapa

Taiem cele 10 cepe julienne si le punem la calit, preferabil intr-o oala de fonta/tuci pe care am incins-o bine, intr-o lingura de ulei

2 voturi    2 comentarii
1h 50 min
Supe de legume