festivalul blogurilor gustoase

autor:

silviana maftei

» » Aluaturi si Foietaje

taitei de casa

Autor: silviana maftei (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 iunie 2008
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

faina se framinta cu oul ,sare,2 linguri de apa


se face o coca tare


se face o foaie subtire,sa se vada prin ea


se lasa la uscat 30 min


se ruleaza si se taie cu un cutit ascutit taitei


acestia se rasfira,se lasa la uscat


se folosesc la supe,taitei cu branza, cu varza cu nuca etc.

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine):

    Taiteii de casa se pregatesc repede si sunt deliciosi. Si eu ii pregatesc la fel ca tine din apa,un praf de sare si 1-2 oua in fctie de cantitatea dorita.Eu folosesc taitei de casa la supe,ciorbe,cataif...

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 mai 2010

    Sunt tare buni.

  • Fara foto

    maria mihalache , 28 mai 2010

    Ce mult imi plac taieteii facuti in casa.

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 09 iunie 2009

    In coca adaug putin ulei de masline, nu apa, mai multe oua, si folosesc masina de taitei sau fidea, sunt ft fini!!!

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 27 mai 2009

      Eu nu pun apa la taiteii de casa si folosesc masina de taitei,sunt mult mai fini.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

9 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de silviana maftei

chiftelute ca la mama

Intr-o tigaie se pune ceapa tocata marunt, 4 linguri de apa 4 linguri de ulei si se inabuse pina

5 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne

Chec cu rahat, nuca, cacao si stafide

-se separa albusurile de galbenuri si se pun in doua vase de aprox 1,5 litri -albusurile cu zaharul

61 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Ciorbita de porc a la grec

SE spumeaza oasele,se fierb In 2 linguri de ulei si 2 de apa se inabuse legumele In oala cu oasele

15 voturi    8 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Sunt tare buni.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Aluaturi si Foietaje
Burek cu branza

Burek cu branza

Am facut foi subtiri late cam de o palma si lungi cam de 30-40.cm, am pus branza cam cat m-a lasat inima, am rulat si am inceput sa

0 voturi    0 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Se cerne faina intr-un vas si peste ea se adauga drojdia topita cu sarea, zaharul si iaurtul, se adauga oul, esenta ,coaja de lamaie,

0 voturi    1 comentariu
2h
Aluaturi si Foietaje