festivalul blogurilor gustoase

autor:

Doina  Varga

» » Aluaturi si Foietaje

Taitei de casa cu masina de taitei

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 februarie 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Puneti intr-un castron 400 g de faina alba, faceti la mijloc o adancitura in care puneti ouale, uleiul si sarea. Uleiul se adauga pentru ca aluatul sa nu se lipeasca de masina de taitei.


Se lasa cateva minute pentru ca galbenusurile sa-si intensifice culoarea. Adaugati doua masuri de apa (coaja de la jumatate de ou se umple cu apa). Incepeti sa amestecati cu o furculita incorporand treptat faina.


Cand devine aluatul mai vartos, bagati mana in castron si framantati pana se incorporeaza toata faina. Presarati masa de lucru cu faina si framantati in continuare pana ce aluatul devine foarte tare si nu se mai lipeste de mana sau de masa. Taiati aluatul in 2-3 bucati, pentru ca vor iesi mai multe foi.


Pudrati din nou masa cu faina si incepeti sa intindeti foile de taitei. Pentru ca aluatul este elastic nu se va intinde de la inceput foarte subtire.


Pentru a subtia bine foaia trebuie rulata pe facalet putin cate putin, apasand cu mainile si tragand spre marginile facaletului pana terminati de rulat toata foia. Repetati operatiunea de trei-patru ori, intorcand mereu foaia pe cealalta parte. Taiati-o in fasii mai late cat sa incapa in masina de taitei.


Fasiile nu trebuie lasate la uscat pentru ca nu se vor lipi. Introduceti pe rand fasiile prin fanta de taiere, dupa ce incep sa iasa taiteii, bagati mana sub ei ridicandu-i. Puteti sa ii puneti direct in supa care clocoteste, in apa clocotita sau sa ii intindeti la uscat.


Daca doriti sa-i faceti mai scurti, taiati fasiile in bucati de lungimea dorita. Puneti-i la uscat cat mai rasfirati, ca sa nu se lipeasca si intoarceti-i pe cealalta parte cand s-au uscat putin deasupra.

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Lia Turovski , 21 noiembrie 2013

    Si eu m-am hotarit sa cumpar o masina de facut taietei.Sper ca o voi nimeri buna.

  • Fara foto

    miclescumirela (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2011

    Sunt minunati taiteii de casa,eu numai asa i fac ,dar la mana .Am o intrebare ,unde se gaseste o astfel de masina ,am vazut pe net si prin magazine numai din aceea de 50 au 70 de lei,cam scumpa dupa parerea mea .Formidabili ti-au iesit ,felicitari !

  • lucica mihaila

    lucica mihaila (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2010

    Am salvat reteta ta pentru ca am aparat de facut taitei si nu am facut niciodata - spre rusinea mea. Acum am sa fac sigur. Multumesc pentru reteta si pentru detalii!

    • Fara foto

      Estera Flori (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2010

      am si eu masina pt.taitei merge foarte usor.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 11 aprilie 2010

      Masina de taitei imi este de un real folos,iar reteta este super !

    • Fara foto

      dana , 09 aprilie 2010

      Buna! De unde ai cumparat aparatul de facut taitei?

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 08 februarie 2010

      Foarte buni taiteii de casa in supita.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

25 min

26 voturi

Ingrediente

  • 2 oua
  • 500 g faina
  • 1 lingura ulei
  • 1/2 lingurita sare

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Doina Varga

Pulpa de curcan in suc propriu cu piure de cartofi

Se spala carnea si se pune la fiert, la foc mic, in 3 l apa rece cu putina sare. Cand clocoteste

11 voturi    12 comentarii
1h 15 min
Retete de Pasti

Salata tip "boeuf" cu curcan

Spalati cartofii si puneti-i la fiert in coaja in 1,5 l apa rece, 20-25 minute la foc mic. Intre

47 voturi    18 comentarii
1h
Aperitive cu carne

Ciorba cu perisoare de curcan

Se curata legumele si se spala. O ceapa, morcovul, patrunjelul si rosia se toaca si se pun la calit

28 voturi    11 comentarii
1h
Retete de Pasti

Lia Turovski

Si eu m-am hotarit sa cumpar o masina de facut taietei.Sper ca o voi nimeri buna.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Aluaturi si Foietaje
Burek cu branza

Burek cu branza

Am facut foi subtiri late cam de o palma si lungi cam de 30-40.cm, am pus branza cam cat m-a lasat inima, am rulat si am inceput sa

0 voturi    0 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Se cerne faina intr-un vas si peste ea se adauga drojdia topita cu sarea, zaharul si iaurtul, se adauga oul, esenta ,coaja de lamaie,

0 voturi    1 comentariu
2h
Aluaturi si Foietaje