Taitei de casa cu masina de taitei

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa
Taitei de casa cu masina de taitei

Ingrediente

  • 2 oua
  • 500 g faina
  • 1 lingura ulei
  • 1/2 lingurita sare

Mod de preparare

Puneti intr-un castron 400 g de faina alba, faceti la mijloc o adancitura in care puneti ouale, uleiul si sarea. Uleiul se adauga pentru ca aluatul sa nu se lipeasca de masina de taitei.

Se lasa cateva minute pentru ca galbenusurile sa-si intensifice culoarea. Adaugati doua masuri de apa (coaja de la jumatate de ou se umple cu apa). Incepeti sa amestecati cu o furculita incorporand treptat faina.

Cand devine aluatul mai vartos, bagati mana in castron si framantati pana se incorporeaza toata faina. Presarati masa de lucru cu faina si framantati in continuare pana ce aluatul devine foarte tare si nu se mai lipeste de mana sau de masa. Taiati aluatul in 2-3 bucati, pentru ca vor iesi mai multe foi.

Pudrati din nou masa cu faina si incepeti sa intindeti foile de taitei. Pentru ca aluatul este elastic nu se va intinde de la inceput foarte subtire.

Pentru a subtia bine foaia trebuie rulata pe facalet putin cate putin, apasand cu mainile si tragand spre marginile facaletului pana terminati de rulat toata foia. Repetati operatiunea de trei-patru ori, intorcand mereu foaia pe cealalta parte. Taiati-o in fasii mai late cat sa incapa in masina de taitei.

Fasiile nu trebuie lasate la uscat pentru ca nu se vor lipi. Introduceti pe rand fasiile prin fanta de taiere, dupa ce incep sa iasa taiteii, bagati mana sub ei ridicandu-i. Puteti sa ii puneti direct in supa care clocoteste, in apa clocotita sau sa ii intindeti la uscat.

Daca doriti sa-i faceti mai scurti, taiati fasiile in bucati de lungimea dorita. Puneti-i la uscat cat mai rasfirati, ca sa nu se lipeasca si intoarceti-i pe cealalta parte cand s-au uscat putin deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise