autor:

Doina  Varga

» » Aluaturi si Foietaje

Taitei de casa cu masina de taitei

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 februarie 2010

Ingrediente
2 oua, 500 g faina, 1 lingura ulei, 1/2 lingurita sare

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

26 voturi

Mod de preparare

Puneti intr-un castron 400 g de faina alba, faceti la mijloc o adancitura in care puneti ouale, uleiul si sarea. Uleiul se adauga pentru ca aluatul sa nu se lipeasca de masina de taitei.


Se lasa cateva minute pentru ca galbenusurile sa-si intensifice culoarea. Adaugati doua masuri de apa (coaja de la jumatate de ou se umple cu apa). Incepeti sa amestecati cu o furculita incorporand treptat faina.


Cand devine aluatul mai vartos, bagati mana in castron si framantati pana se incorporeaza toata faina. Presarati masa de lucru cu faina si framantati in continuare pana ce aluatul devine foarte tare si nu se mai lipeste de mana sau de masa. Taiati aluatul in 2-3 bucati, pentru ca vor iesi mai multe foi.


Pudrati din nou masa cu faina si incepeti sa intindeti foile de taitei. Pentru ca aluatul este elastic nu se va intinde de la inceput foarte subtire.


Pentru a subtia bine foaia trebuie rulata pe facalet putin cate putin, apasand cu mainile si tragand spre marginile facaletului pana terminati de rulat toata foia. Repetati operatiunea de trei-patru ori, intorcand mereu foaia pe cealalta parte. Taiati-o in fasii mai late cat sa incapa in masina de taitei.


Fasiile nu trebuie lasate la uscat pentru ca nu se vor lipi. Introduceti pe rand fasiile prin fanta de taiere, dupa ce incep sa iasa taiteii, bagati mana sub ei ridicandu-i. Puteti sa ii puneti direct in supa care clocoteste, in apa clocotita sau sa ii intindeti la uscat.


Daca doriti sa-i faceti mai scurti, taiati fasiile in bucati de lungimea dorita. Puneti-i la uscat cat mai rasfirati, ca sa nu se lipeasca si intoarceti-i pe cealalta parte cand s-au uscat putin deasupra.
Retete
Alte retete din Aluaturi si Foietaje

Biscuiti De Casa

Intr-un castron mixati untul cu zaharul pana ce acesta devine pufos. Adaugati oul si esenta de

16 voturi    3 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje

Cozonac coronita

aluatul: se pune faina pe masa de lucru,se face o gaura in mijloc,unde punem drojdia ,peste care

6 voturi    7 comentarii
3h 30 min
Aluaturi si Foietaje

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Adyblue Mari , 20 iulie 2014

    supeeeer

  • Fara foto

    Lia Turovski , 21 noiembrie 2013

    Si eu m-am hotarit sa cumpar o masina de facut taietei.Sper ca o voi nimeri buna.

  • miclescumirela

    miclescumirela (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2011

    Sunt minunati taiteii de casa,eu numai asa i fac ,dar la mana .Am o intrebare ,unde se gaseste o astfel de masina ,am vazut pe net si prin magazine numai din aceea de 50 au 70 de lei,cam scumpa dupa parerea mea .Formidabili ti-au iesit ,felicitari !

    • lucica mihaila

      lucica mihaila (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2010

      Am salvat reteta ta pentru ca am aparat de facut taitei si nu am facut niciodata - spre rusinea mea. Acum am sa fac sigur. Multumesc pentru reteta si pentru detalii!

    • Fara foto

      Estera Flori (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2010

      am si eu masina pt.taitei merge foarte usor.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 11 aprilie 2010

      Masina de taitei imi este de un real folos,iar reteta este super !

    • Fara foto

      dana , 09 aprilie 2010

      Buna! De unde ai cumparat aparatul de facut taitei?

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 08 februarie 2010

      Foarte buni taiteii de casa in supita.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

25 min

26 voturi

Ingrediente

  • 2 oua
  • 500 g faina
  • 1 lingura ulei
  • 1/2 lingurita sare

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga

Papanasi fierti cu smantana si dulceata

Sunt mai sanatosi fierti si constituie un desert delicios, aromat si foarte apreciat. Puneti branza

78 voturi    19 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Friptura inabusita din carne de porc si vitel

Fripturile inabusite nu pierd nimic din savoarea celor prajite sau la cuptor, sunt foarte moi, gustoase

19 voturi    2 comentarii
1h 45 min
Fripturi

Ciuperci umplute cu praz si sunca (crenvursti)

Se spala ciupercile cu apa rece, se scurg, se rup piciorusele, apoi se aseaza palariutele intr-o

8 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive

miclescumirela (Chef de cuisine)

Sunt minunati taiteii de casa,eu numai asa i fac ,dar la mana .Am o intrebare ,unde se gaseste o astfel de masina ,am vazut pe net si prin magazine numai din aceea de 50 au 70 de lei,cam scumpa dupa parerea mea .Formidabili ti-au iesit ,felicitari !

Adauga reteta
Retete
din Aluaturi si Foietaje
Placinta cu carne si aluat de casa

Placinta cu carne si aluat de casa

Este o mancare foarte gustoasa, care se poate servi atat calda alaturi de o salata de legume, cat si rece, ca pachet la serviciu, scoala

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Batoane cu mac

Batoane cu mac

Din ingredientele date se framanta un aluat elastic, nelipicios. Se lasa la dospit pana ce isi dubleaza volumul. Se imparte apoi in

3 voturi    0 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje