Tamagoyaki - omleta japoneza

Tamagoyaki - omleta japoneza

Ingrediente

  • pentru o omleta:
  • 1 ou mare
  • 1 lingura de apa rece
  • 1 lingurita de sos de soia (sa fie light sau regular)
  • 1/2 lingurita zahar
  • ulei

Mod de preparare

Banala omleta poate fi facuta in ceva mai atragator. Aceasta reteta japoneza e foarte usor de facut si de obicei face parte din bento, cutiuta cu diferite feluri de mancare.

Am dat cantitatile pentru o omleta,dar de obicei fac mai multe si pun numai cat sa fie pe fundul tigaii. Se poate face si fara sosul de soia, daca doriti o culoare mai frumoasa.

Se bate oul cu apa rece, sosul de soia si zaharul.

Se pune putin ulei in tigaie si cand s-a infierbantat se adauga omleta. Eu am folosit o pensula de silicon, se pune ulei ca la clatite.

Prima data se poate pune toata,dupa ce aveti experienta le puteti face mai subtiri. Omleta sa fie pe toata suprafata tigaii.

Cand e gata pe o parte si pe deasupra nu mai este ou proaspat se incepe rularea. Se incepe intr-o parte a tigaii se se ruleaza pana la capat. Se si ruleaza ca si clatitele ,exceptia fiind ca se ruleaza in tigaie. Se scoate deoparte si se lasa sa se raceasca.

Cand e rece se taie cu un cutit ascutit. Daca o taiati cand e calda nu isi va pastra forma.

Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Mitinita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise