autor:

burdulea maria elena

» » Conserve si muraturi

TARHON LA BORCAN, PT IARNA

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 august 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se spala tarhonul se lasa la scurs, apoi se desface de pe crengute si se pune intrun vas. Saram bine, bine frunzele de tarhon cu sare grunjoasa fara iod, lasam vreo 3-4 ore sa se mai lase putin frunzele, apoi asezam tarhonul in borcan si punem otet. In acest mod, se pastreaza ani de zile tarhonul, un condiment excelent pt ciorbe cu carne afumata, sau ciorba de fasole uscata.

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Cristina  A

    Cristina A (Chef de cuisine):

    Arata bine, dar nu merge si uscat ca si \" verdeturile \" noastre traditionale?

  • 14 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    stancu dora , 10 iulie 2014

    daca il usuci isi pierde din aroma

  • Fara foto

    Karacsony Olivia , 05 iunie 2014

    ASA LAM PUS SI EU CU SARE SI OTET.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 iulie 2011

    Draga Cristina, eu nu usuc niciodata, asa facea bunica si mama, eu duc mai departe traditia, hihihi.

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 16 iulie 2011

      Prezentare din " colectia " de iarna, nu ?

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 04 mai 2010

      O sa pun si eu tarhon la borcan.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 mai 2010

      Mai e cam 1 luna si se poate pune tarhonul prima saeja , apoi pe la sfatsitul lui septembrie se mai recolteaza inca odata.

    • Fara foto

      Maria B , 25 octombrie 2009

      asa pastrez si eu tarhonul.bunica si mama m-au invatat.

    • Fara foto

      burdulea maria elena , 18 septembrie 2009

      Da, se pastreaza extraordinar, iar otetul in care se pastreaza, ia o aroma nemaipomenita si poate fi folosit la acritul ciorbelor.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 septembrie 2009

      Cred ca se pastreaza bine si prin aceasta metoda...Eu il pun in pungulite la congelator si sunt foarte multumita...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2009

      Multumesc pentru sfat. Imi place foarte mult tarhonul.Asa am sa-l conserv si eu

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 26 august 2009

      Nici eu nu am pus niciodata,pentru ca eu il cumpar din supermarket uscat,dar anul acesta o sa pun si eu la borcan,asa cum il pui tu draga Elena,multumim pentru reteta.

    • Alina

      Alina (Chef de cuisine) , 25 august 2009

      Nu am pus niciodata, dar anul asta sunt hotarata sa incerc ! Este un condiment minunat!

    • Fara foto

      burdulea maria elena , 17 august 2009

      Silvioara, incearca asa ca prin Ardeal si nu vei regreta, e tare, tare bun!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 17 august 2009

      Pun si eu pentru iarna,numai ca eu il usuc.Foarte aromat.Bravo.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

4h

9 voturi

Ingrediente

  • Un manunchi de tarhon
  • sare neiodata
  • otet.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de burdulea maria elena

Salata de boeuf

Zarzavatul deja fiert se da pe razatoarea cu gauri mari apoi se pune intrun bol, dam pe razatoare

21 voturi    20 comentarii
30 min
Retete de Craciun

Perisoare cu sos de bulion si taitei

Incepem cu prepararea perisorelor. Amestecam carnea tocata cu orezul spalat si scurs de apa, adaugam

10 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Prajitura Negresa cu cocos

Intr-un vas amestecati zaharul cu cacaua. Intr-un alt vas topiti untul usor, adaugati amestecul de

14 voturi    5 comentarii
1h 10 min
Prajituri

stancu dora

daca il usuci isi pierde din aroma

Ti-a placut? Da-o mai departe!
coca cola

Adauga cate un ingredient* pe rand si vei gasi retetele dorite pentru cei dragi.
* adauga pe rand si apasa butonul "adauga" dupa fiecare ingredient



Adauga reteta
Retete
din Conserve si muraturi
Salata cu ghebe

Salata cu ghebe

Spalam bine borcanele cu apa fierbinte si le punem la scurs cu gura in jos, pe un prosop curat (mie mi-au iesit 4 borcane de 800 gr). Curatam

2 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Gogosari si conopida in otet

Gogosari si conopida in otet

Baitul se pune la fiert. Conopida se desface buchetele si se pune o jumatate de ora in apa cu sare. Gogosarii se curata si se taie

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi