autor:

burdulea maria elena

» » Conserve si muraturi

TARHON LA BORCAN, PT IARNA

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 august 2009

Ingrediente
Un manunchi de tarhon, sare neiodata, otet.

Dificultate: Redusa Timp: 4h

11 voturi

Mod de preparare

Se spala tarhonul se lasa la scurs, apoi se desface de pe crengute si se pune intrun vas. Saram bine, bine frunzele de tarhon cu sare grunjoasa fara iod, lasam vreo 3-4 ore sa se mai lase putin frunzele, apoi asezam tarhonul in borcan si punem otet. In acest mod, se pastreaza ani de zile tarhonul, un condiment excelent pt ciorbe cu carne afumata, sau ciorba de fasole uscata.
Se spala tarhonul se lasa la scurs, apoi se desface de pe crengute si se pune intrun vas. Saram bine, bine frunzele de tarhon cu
-->
Retete
Alte retete din Conserve si muraturi

Muraturi asortate la borcan

Se spala toate legumele. Morcovii, sfecla rosie, ceapa si telina radacina se curata de coaja. Se

13 voturi    6 comentarii
2h
Conserve si muraturi

DIN CATEGORIA FRUCTE CRUDE CONGELATE - PRUNE

Pastrarea prin congelare a fructelor este cea mai sigura si mai sanatoasa decat oricare alt mod de

18 voturi    8 comentarii
40 min
Conserve si muraturi

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Cristina  A

    Cristina A (Chef de cuisine):

    Arata bine, dar nu merge si uscat ca si \" verdeturile \" noastre traditionale?

  • 14 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    stancu dora , 10 iulie 2014

    daca il usuci isi pierde din aroma

  • Fara foto

    Karacsony Olivia , 05 iunie 2014

    ASA LAM PUS SI EU CU SARE SI OTET.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 iulie 2011

    Draga Cristina, eu nu usuc niciodata, asa facea bunica si mama, eu duc mai departe traditia, hihihi.

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 16 iulie 2011

      Prezentare din " colectia " de iarna, nu ?

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 04 mai 2010

      O sa pun si eu tarhon la borcan.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 mai 2010

      Mai e cam 1 luna si se poate pune tarhonul prima saeja , apoi pe la sfatsitul lui septembrie se mai recolteaza inca odata.

    • Fara foto

      Maria B , 25 octombrie 2009

      asa pastrez si eu tarhonul.bunica si mama m-au invatat.

    • Fara foto

      burdulea maria elena , 18 septembrie 2009

      Da, se pastreaza extraordinar, iar otetul in care se pastreaza, ia o aroma nemaipomenita si poate fi folosit la acritul ciorbelor.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 septembrie 2009

      Cred ca se pastreaza bine si prin aceasta metoda...Eu il pun in pungulite la congelator si sunt foarte multumita...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2009

      Multumesc pentru sfat. Imi place foarte mult tarhonul.Asa am sa-l conserv si eu

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 26 august 2009

      Nici eu nu am pus niciodata,pentru ca eu il cumpar din supermarket uscat,dar anul acesta o sa pun si eu la borcan,asa cum il pui tu draga Elena,multumim pentru reteta.

    • Alina

      Alina (Chef de cuisine) , 25 august 2009

      Nu am pus niciodata, dar anul asta sunt hotarata sa incerc ! Este un condiment minunat!

    • Fara foto

      burdulea maria elena , 17 august 2009

      Silvioara, incearca asa ca prin Ardeal si nu vei regreta, e tare, tare bun!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 17 august 2009

      Pun si eu pentru iarna,numai ca eu il usuc.Foarte aromat.Bravo.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

4h

11 voturi

Ingrediente

  • Un manunchi de tarhon
  • sare neiodata
  • otet.

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena

Conopida cu maioneza

Buna, ieftina, usor de gatit, prezenta pe mai toate mesele din piata, vedeta retetei de azi este

6 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive

Prajitura Negresa cu cocos

Intr-un vas amestecati zaharul cu cacaua. Intr-un alt vas topiti untul usor, adaugati amestecul de

17 voturi    7 comentarii
1h 10 min
Prajituri

Gomboti cu prune

Se curata, se spala cartofii, se taie in 4 si se pun la fiert in apa cu sare. In timp ce fierb cartofii,

14 voturi    2 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje

stancu dora

daca il usuci isi pierde din aroma

Adauga reteta
Retete
din Conserve si muraturi
Dulceata de ardei iute

Dulceata de ardei iute

Se spala ardeii si se curata de codita si de seminte si se taie cubulete la cutit. Se face un sirop din otet fiert peste care se aduga

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Zacusca de dovlecei

Zacusca de dovlecei

Dovlecelul curatat de coaja si seminte se da pe razatoarea mare, se amesteca cu o mana de sare grunjoasa si se lasa deoparte. Ardeiul

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi