festivalul blogurilor gustoase

autor:

burdulea maria elena

» » Conserve si muraturi

TARHON LA BORCAN, PT IARNA

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 august 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se spala tarhonul se lasa la scurs, apoi se desface de pe crengute si se pune intrun vas. Saram bine, bine frunzele de tarhon cu sare grunjoasa fara iod, lasam vreo 3-4 ore sa se mai lase putin frunzele, apoi asezam tarhonul in borcan si punem otet. In acest mod, se pastreaza ani de zile tarhonul, un condiment excelent pt ciorbe cu carne afumata, sau ciorba de fasole uscata.

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Cristina  A

    Cristina A (Chef de cuisine):

    Arata bine, dar nu merge si uscat ca si \" verdeturile \" noastre traditionale?

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 iulie 2011

    Draga Cristina, eu nu usuc niciodata, asa facea bunica si mama, eu duc mai departe traditia, hihihi.

  • Manolovici Eugen

    Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 16 iulie 2011

    Prezentare din " colectia " de iarna, nu ?

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 04 mai 2010

    O sa pun si eu tarhon la borcan.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 mai 2010

      Mai e cam 1 luna si se poate pune tarhonul prima saeja , apoi pe la sfatsitul lui septembrie se mai recolteaza inca odata.

    • Fara foto

      Maria B , 25 octombrie 2009

      asa pastrez si eu tarhonul.bunica si mama m-au invatat.

    • Fara foto

      burdulea maria elena , 18 septembrie 2009

      Da, se pastreaza extraordinar, iar otetul in care se pastreaza, ia o aroma nemaipomenita si poate fi folosit la acritul ciorbelor.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 septembrie 2009

      Cred ca se pastreaza bine si prin aceasta metoda...Eu il pun in pungulite la congelator si sunt foarte multumita...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2009

      Multumesc pentru sfat. Imi place foarte mult tarhonul.Asa am sa-l conserv si eu

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 26 august 2009

      Nici eu nu am pus niciodata,pentru ca eu il cumpar din supermarket uscat,dar anul acesta o sa pun si eu la borcan,asa cum il pui tu draga Elena,multumim pentru reteta.

    • Alina

      Alina (Chef de cuisine) , 25 august 2009

      Nu am pus niciodata, dar anul asta sunt hotarata sa incerc ! Este un condiment minunat!

    • Fara foto

      burdulea maria elena , 17 august 2009

      Silvioara, incearca asa ca prin Ardeal si nu vei regreta, e tare, tare bun!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 17 august 2009

      Pun si eu pentru iarna,numai ca eu il usuc.Foarte aromat.Bravo.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

4h

9 voturi

Ingrediente

  • Un manunchi de tarhon
  • sare neiodata
  • otet.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de burdulea maria elena

Perisoare cu sos de bulion si taitei

Incepem cu prepararea perisorelor. Amestecam carnea tocata cu orezul spalat si scurs de apa, adaugam

10 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Salata de boeuf

Zarzavatul deja fiert se da pe razatoarea cu gauri mari apoi se pune intrun bol, dam pe razatoare

20 voturi    15 comentarii
30 min
Retete de Craciun

Prajitura Negresa cu cocos

Intr-un vas amestecati zaharul cu cacaua. Intr-un alt vas topiti untul usor, adaugati amestecul de

11 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Draga Cristina, eu nu usuc niciodata, asa facea bunica si mama, eu duc mai departe traditia, hihihi.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Conserve si muraturi
Gem de visine mentolat

Gem de visine mentolat

Scoatem samburii si dam visinele prin masina de tocat carne sau le blenduim, personal prefer mixerul. Daca doriti puteti lasa 1/2 din

1 vot    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Gem de capsuni

Gem de capsuni

Capsunile se spala si se lasa intregi, li se scot coditele si se acopera cu zahar si lamaie. Se pun pe foc mic si dupa ce mai scade

0 voturi    1 comentariu
1h 40 min
Conserve si muraturi